Jäitä hattuun kuumakallet.

Ajattelin jo mielessäni, että Putinista ja Venäjästä en enään kommentoi enkä kirjoita mitään näille sivuille, mutta jospa nyt vielä sen verran että…..

Näyttää siltä, että monensortin Venäjätutkijat ja kaikki sieltä karkoitetut oligarkit ja maanpaossa olevat ex-ministerit toitottavat, että Venäjä on lyöty ja hävinnyt jo sodan Ukrainassa ja Putin hallintoineen hirtetään aamun koittaessa huonon sotamenestyksensä siivittämänä.

Mutta jos joku näin kuvittelee, että puna-armeija parin kuukauden jälkeen olisi lyöty polvilleen ja se joutuisi pakenemään omien rajojensa sisälle häntä koipien välissä, niin minä nauran näille toiveajattelijoille, vaikka se olisikin tavoitteena kaikilla sodan julmuutta seuratessa olohuoneissamme.

Ja mitään muutosta esimerkiksi Putinin suosioon ja asemaan Venäjällä ei ole tapahtunut kuin se, että hänen suosionsa ja kannatuksensa on jo lähes samaa luokkaa kuin Niinistölläkin kotosuomessa ja pakotteet ja Venäjän sulkeminen kaiken ulkopuolelle vain lisää entisestään hänen suosiotaan.

Niin koska venäjä on ydinasevalta, niin sen asukkaat saavat elää tulevaisuudessakin rauhassa rajojensa sisäpuolella kuten tähänkin asti ja jos nyt jotakin puuttuu kauppojen hyllyiltä, niin sehän vain lisää heidän innovaatiotaan omansa kehittäjänä.

Venäläisiltä ei ruoka lopu pöydästä eikä aseet kourasta ja siellä kaikki muu on epäolennaista ja ne valjastetaan sotakoneen toimintaedellytysten takaamiseksi ja menestykseksi.

Joten pitkä tulee olemaan sota Ukrainassa ja suurin häviäjä on kansanmurhan kohteeksi joutunut Ukraina ja kuten nyt jo huomataankin, niin pakotteet Venäjälle tulevat koskettamaan lähinnä vain pakotteiden asettajaa ja tämä mitä nyt nähdään, on vain alkusoittoa tulevasta, kun kaikesta oleellisesta ja elämän edellytyksistä tulee pulaa ja taistelua tullaan käymään päivällä leivästä ja yöllä lihasta.

Yritän tässä laittaa realiteetit oikeisiin mittasuhteisiin ja unohtaa nopeat ratkaisut Ukrainassa, sillä Venäläiset ovat kyllä valmiita kärsimään vilua ja nälkääkin, mutta muiden pakotteet ja johtajansa vaihtaminen ja eristäminen on kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

Länsi aseistaa ja avustaa Ukrainaan kaikin tavoin, mutta sodan kulkuun sillä ei ole ratkaisevaa merkitystä ja Venäjällä eletään kuin ennen ”konfliktiakin” ja niin pitkään kuin Venäjään ei kohdistu sotilaallista voimaa sen rajojen sisäpuolella, niin voimme unohtaa, että aseet vaikenevat Ukrainassa ja kun nyt kauhistellaan Venäläisten kaatuneiden lukumäärää, niin Venäjällä sekin vain lisää taistelutahtoa ”natseja” kohtaan äiti venäjän puolesta.

Tuskin Venäjä muuttuu sen demokraattisemmaksi sodankaan jälkeen, päin vastoin ja suurimmat muutokset ja mullistukset tullaankin näkemään ”Eurostoliitossa”, jossa protektionismin kukkanen voittaa jopa huumorin kukkasen.

 

21 vastausta artikkeliin “Jäitä hattuun kuumakallet.”

    1. Niin kauan kuin maapallolla on ollut metsiä, niin on ollut myös metsäpaloja.
      .
      Metsien palaessa niiden puustoon varastoinunut hiili vapautuu ilmakehään hiilidioksidin muodossa.
      .
      No niin – mitä tapahtuu, kun palaneisiin kohtiin kasvaa uusi puusto? – silloin metsä ottaa takaisin metsäpalossa vapautuneen hiilen.

      *
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/97560a78-7722-4555-b103-2d8edd485566

      Venäjän omien lukujen mukaan tämän vuoden aikana on havaittu ainakin 4 000 metsäpaloa 270 000 hehtaarin suuruisella alueella. EU:n Copernicus-ohjelma kertoo, että palot ovat levinneet niin laajalle, että ne näkyvät jo avaruuteen saakka. Raju tuuli hankaloittaa lieskojen tukahduttamista.

  1. Eikö Arvi voisi vaihteeksi pyytää sekopää Putinia pistämään jäitä hattuunsa.
    .
    Putinin kannatusta on varmasti mahdoton selvittää totuudenmukaisesti. Venäjällä on hyvin tiedostettu, että Putinin vastustamisen ei ole ’terveellistä’ ihmiselle.
    .
    Media on Venäjällä valtion täydessä hallinnassa. Totuudenmukainen tieto ei tavoita tavallista venäläistä.

    **********************************************************************
    Jotkut venäläiset uskaltavat ilmaista mielipiteen Putinin erikoisoperaatiosta Ukrainassa – seurauksista piittaamatta.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_VzJqcBz9c
    .
    Alusta ajassa 1:30

    One Russian’s anti-war protest on side of his shopping centre – BBC News

    **************************************************************************
    Toivon, että venäläisillä olisi pääsy katsomaan tätä piirroselokuvaa.

    Elokuvan sanoma kovenee loppua kohden

    *
    https://www.youtube.com/watch?v=kzx_N8AJiKw
    .
    5 534 010 katselukertaa

    21.3.2022

    Masyanya. Jakso 160. Wakizashi-miekka

    1. Albanus,- ehkä näinkin, mutta ihmettelen vaan alustuksessani sitä, kuinka pihalla ns.venäjäasiantuntiat ovat Venäläisestä ”sielunmaisemasta” ja heidän kykyynsä yhdistyä yhteisen vihollisen edessä.

      1. Voihan sitä kyllä ihmetellä.

        Hmm ..

        Media on Venäjällä valtion täydessä hallinnassa. Totuudenmukainen tieto ei tavoita tavallista venäläistä.

        *
        Kaikkialla on natseja :

        https://yle.fi/uutiset/3-12429866

        Venäjä tulkitsee historiaa vapaalla kädellä – jopa Astrid Lindgrenin kirjoihin lyödään natsileimaa,
        .
        Ukrainalaiset ovat natseja Venäjän valtion median mukaan.

        *
        Venäjän valtion media esittelee maataan puolustaneita ukrainalaisia sotarikollisina, mutta vaikenee omien joukkojensa tekemistä siviilien teloittamisista ja raskauksista.

      2. Ns.venäjäasiantuntijat tietävät aika paljon arvia paremmin tilanteen ja sen, ettei ryssälässä todellakaan tavallinen venäläinen tiedä asioiden todellista laitaa.
        Putinan ”kannatus” perustuu melkoisesti valehteluun ja yltiönationalistiseen propagandaan.
        Kuitenkin jo näkyy merkkejä siitä, ettei putinaan luoteta ja tietoa haetaan läntisistä medioista.
        Valitettavasti kaikki vie aikaa ja vasta, kun ryssän joukkoja aletaan enemmän työntää ulos Ukrainasta, ymmärrys alkaa levitä paremmin.
        Toki siellä tulee olemaan aina jonkinlainen ”natsijoukkio”, mikä tukee putinan rikoksia ja haluaa palauttaa neukkulan takaisin, mutta se on tosiasiassa selkeä vähemmistö.

  2. Olet Arvi väärässä. USA:n asetuki vahvistaa ja modernisoi Ukrainan armeijan entistä vahvemmaksi. Jo nyt se on heittänyt venäläiset Kiovan ja Harkovan porteiltä takaisin omalle puolelleen. Ja vaikka Venäjä on suuri maa niin Putinilla on rajalliset joukot käytössään. Liikekannallepanoa hän ei uskalla tehdä vastustuksen takia, sitä paitsi sieltäkään ei löytyisi valmiita joukkoja. Venäjä ei nyt käy ”suurta isänmaallista sotaa” eikä Putin ole Stalin.

  3. En ala teidän kanssanne kiistelemään kuka on oikeassa ja kuka väärässä ja näyttää siltä, että läntinen tiedustelukin menee mutu tuntumalla venäjästä puhuttaessa.
    Tähänkin mennessä kaikki on tullut heille yllätyksenä niin hyvässä kuin pahassakin, koskien Venäjää ja ennustuksia on sodan lopputuloksesta yhtä paljon kuin on ennustajiakin.
    Joten luotan enemmän omaan arviooni kuin näihin pillutieteiden kandidaatteihin, joita kaikkia ohjailee vain vastenmielisyys venäjää kohtaan ja ei osata suhtautua tilanteeseen muuten kuin sinikeltaisten lasien kautta.

  4. Arvi taitaa olla samassa uutispimennossa kuin ovat lähes kaikki venäläiset.
    .
    Ei kai Arvi katso sopimattomaksi inhota ihmisiä, jotka ovat menneet Ukrainaan teloittamaan siviilejä ampumalla päähän , ja ovat tuhonneet ihmisten koteja, jopa kokonaisen Tampereen kokoisen kaupungin rakennukset.
    .
    Arvi taitaa olla yhtä empatiarajoitteinen kuin bloggaaja Hannu Tiainen.
    .
    Arvi : ” ..kuin näihin pillutieteiden kandidaatteihin, joita kaikkia ohjailee vain vastenmielisyys venäjää kohtaan ja ei osata suhtautua tilanteeseen muuten kuin sinikeltaisten lasien kautta.”

    *
    Arvi, mistä sait idean ottaa esille termin ’pillutieteiden kandidaatit’ ? – keihin viittaat sillä?
    .
    Saitko ehkä ajatuksen siitä tosiasiasta, että venäläiset n.s. sotilaat raiskaavat paitsi naisia, niin myös tyttöjä ja jopa poikia.

    1. Kun ei pittaa ryssän sotarikoksista, kuuluu sokeiden ja kuurojen ryssäuskovaisten joukkoon.

    2. Älä laita Albanus sanoja suuhuni, missään en ole kirjoittanut hyväksyväni Venäjän toimet Ukrainassa ja arvioin sodan kulkua molempien puolien realiteetit huomioiden, enkä tuo ryssävihaa tutkimustani ohjailemaan.
      Tottakai tiedän, että ”pravda” suoltaa kansalaisilleen toisenlaista totuutta sodan kulusta ja sillä ei ole omaan arviooni vaikutusta puoleen eikä toiseen.
      Pystytkö sinä Albanus arvioimaan suhdettasi sotaan muuta kuin ryssävihan kautta, se saattaa johtaa lopputulokseen, jolla ei ole mitään tekemistä faktojen kanssa.

      1. Olenko väittänyt?

        ”Älä laita Albanus sanoja suuhuni, missään en ole kirjoittanut hyväksyväni Venäjän toimet Ukrainassa..”
        *
        Uusinta:

        Ei kai Arvi katso sopimattomaksi inhota ihmisiä, jotka ovat menneet Ukrainaan teloittamaan siviilejä ampumalla päähän , ja ovat tuhonneet ihmisten koteja, jopa kokonaisen Tampereen kokoisen kaupungin rakennukset.

        1. Uusinta 2:

          Arvi : ” ..kuin näihin pillutieteiden kandidaatteihin, joita kaikkia ohjailee vain vastenmielisyys venäjää kohtaan ja ei osata suhtautua tilanteeseen muuten kuin sinikeltaisten lasien kautta.”

          *
          Arvi, mistä sait idean ottaa esille termin ’pillutieteiden kandidaatit’ ? – keihin viittaat sillä?
          .
          Saitko ehkä ajatuksen siitä tosiasiasta, että venäläiset n.s. sotilaat raiskaavat paitsi naisia, niin myös tyttöjä ja jopa poikia?
          *
          Onko vastauksia , haloo??

    1. Kun ei kantti kestä keskustelua, niin alkaa puheet pipoista.

      Jospa arvi pistäisit omaan pipoosi jäitä ja miettisit keitä ovat ’pillutieteiden kandidaatit’

  5. Jotkut venäläiset sentään uskaltavat vastustaa Putinin ’erikoisoperaatiota’ Ukrainassa, vaikka uhkana on 15 vuoden vankeusrankaisu.

    *
    https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-62005
    .
    AFP:n Pietarissa olevan toimittajan mukaan poliisi käytti voimaa mielenosoittajia vastaan. Protesteihin osallistuneita muiden muassa raahattiin maata pitkin pois.
    .
    Viime viikonlopun protesteissa poliisi pidätti yli 5 000 ihmistä eri puolilla Venäjää.

    1. On mielenkiintoista, että arvin mielestä ryssän rikollisen toiminnan arvostelu perustuu ainoastaan ryssävihaan.
      Sille, että kyse on törkeistä rikoksista ihmisyyttä kohtaan, ei arvi näytä antavan mitään arvoa.

  6. Yksi älyttömimmistä väitteistä ..

    arvi :”Niin koska venäjä on ydinasevalta, niin sen asukkaat saavat elää tulevaisuudessakin rauhassa rajojensa sisäpuolella kuten tähänkin asti ”
    *
    Nii’i – entäpä jos sairas Putin alkaisi tehostaa epäonnista sotaansa ydinaseilla -on niitä ydinaseita muillakin mailla.

  7. arvi :”Joten pitkä tulee olemaan sota Ukrainassa ja suurin häviäjä on kansanmurhan kohteeksi joutunut Ukraina ja ..”

    *
    Kyllä vaan- Siviilit ovat ryssien pääkohde Ukrainassa kuten oli Tšetšeniassa (Groznyi ) ja Syriassa (Aleppo) – pitää vain pommittaa alueen rakennukset (samalla ihmiset) hajalle.

    *

    Jo kuukausi sitten tilastoa – ei ole myöskään helppo olla sotilaana Putinin armeijassa
    *
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-tappiot-voivat-olla-afganistankin-sotaa-suuremmat-nain-paljon-tiedot-kuolleiden-maarasta-ukrainassa-eroavat/8410772#gs.0rloa0

    Suurempia tappioita livahti nettiin

    Venäläinen uutissivusto Readovka julkisti perjantaina uutisen, jonka mukaan Ukrainassa olisi kuollut yli 13 400 venäläistä sotilasta ja noin 7 000 on kateissa.
    Uutinen ehti olla julki vain lyhyen aikaa ennen kuin se poistettiin verkosta perjantaina. Uutisesta ja sen poistamisesta kertoi esimerkiksi Nexta-uutissivusto tviitissään.

  8. Kummasti vaan on Venäjän joukot heitetty pois Kiovan ja Harkovan liepeiltä. Arvilta kun loppuvat argumentit niin alkaa puheet ”pillutieteistä”. Pitäisi olla muutakin väitteiden tueksi. Voi kysyä kenenköhän sitä pitäisi laittaa jäitä hattuun.
    Venäjän aseet ovat paljastuneet aika kehnoiksi, tankit posahtavat kuin säilykepurkit nuotiossa kun ammukset on laitettu miehistön sekaan. Ilmavoimatkaan ei ole onnistunut saavuttamaan ilmaherruutta vaikka koneita on valtavasti enemmän kuin Ukrainalla. Ja joukkojen laatu sekä johto on ollut täysin luokatonta. Kenraaleita on kaatunut urakalla ja Suomessakin äimisteltiin miten tankit voivat ajaa niin typerässä sumpussa. Kun Ukraina saa huomattavasti parempia aseita USAlta ja ehtii kouluttaa joukkonsa niin venäläiset ja Kadyrovin rosvot pääsevät etenemään kohti Venäjää.

  9. Arvi:”En ala teidän kanssanne kiistelemään kuka on oikeassa ja kuka väärässä ja näyttää siltä, että läntinen tiedustelukin menee mutu tuntumalla venäjästä puhuttaessa.
    Tähänkin mennessä kaikki on tullut heille yllätyksenä niin hyvässä kuin pahassakin, koskien Venäjää ja ennustuksia on sodan lopputuloksesta yhtä paljon kuin on ennustajiakin.
    Joten luotan enemmän omaan arviooni kuin näihin pillutieteiden kandidaatteihin, joita kaikkia ohjailee vain vastenmielisyys venäjää kohtaan ja ei osata suhtautua tilanteeseen muuten kuin sinikeltaisten lasien kautta.”

    Jos ryssä on sinulle niin rakas, mikset hanki menolippua Venäjälle?

    Jos totuuden sanominen siitä että Venäjä on roistovaltio, on kuumakalleilua, niin sittenpä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *