Jäitä hattuun.

Kyllä on mopo pahasti karannut käsistä, kun jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajalle patsasta suunnitellaan pystytettäväksi.

Minusta jos nyt joku patsaan tarvitsee tämän jääkiekon ympärillä toimijoista, niin seuratyötä tekevät juniorivalmentajat ja pyyteetöntä talkootyötä tekevät vanhemmat ja huoltajat.

Jalonen vain kerää mansikat kakun päältä, kun saa komentoonsa hyvin valmennetut ja ohjatut ja motivoituneet pelaajat.

Helppo on siinä taktisia kuvioita piirrellä päävalmentajan, kun voi luottaa siihen, että pelaajat toteuttavat valmentajan toiveita, jotka on selkäytimeen piirtyneet jo juniorivuosina.

En nyt niin kovin suurta painoarvoa anna maajoukkueen päävalmentajan ansioksi ja kuten jo sanoinkin, niin seuratyö ja siellä toimivat osaavat valmentajat on tae menestykselle.

 

 

 

13 vastausta artikkeliin “Jäitä hattuun.”

 1. Onhan se noinkin, mutta aikojen saatossa on todettu että vaikka olisi minkälaisia tähtipelaajia se ei riitä. Hyvä joukkue tarvii myös hyvän valmentajan jonka pelikirja saa pelaajat pelaamaan hyvin yhteen.

  1. Venäjällä on varmasti taidollisesti mailman parhaimmat pelaajat, mutta heillä painotetaan individualismia ja yksilökeskeisyyttä, kun Suomessa jääkiekko perustuu joukkueen saumattomaan yhteistyöhön, joka jo junioritasolla opitaan ja omaksutaan.

 2. Mieluummin Kalelle patsas, tulisi siitä edes jonkun näköinen persoona.
  Onhan niitä Viren, Nurmi, Äitee, Litmanen, historiallinen nyrkkeilijä, luistelija Claes…

  1. Onhan kalelle jo se saakelin areena muistomerkiksi.
   Se riittää typeryyden muistoksi.

    1. Olisi sen voinut rakentaa järkevämpään pakkaan, missä ei olisi liikenneongelmia eikä katuja tarvitsisi muilta kulkijoilta sulkea lätkäkiihkoilijoiden takia.

 3. Eihän niitä näköispatsaita ole tehty enää aikoihin, siis yhtä hyvin juuri valmentajalle. En kyllä oikein lämpene ajatukselle, jonkin muistomerkin voisi tehdä siitten joskus.

 4. Pentti juuri noin ne on olleet meillä Tampereella on mm Olavi virran patsas rautatieaseman edessä
  Ei siitä kyllä Olaa tunnista putken pätkiä ristiin rastiin nimi on muistaakseni elämän virta terv tepivaari

 5. Voisihan sen tehdä vaikka Suomen jääkiekkomaajoukkue vuona 2022. Olisihan se jotenkin tilannetta kuvaava ja poikkeuksellinen.

 6. On se vaan jännää, miten kovan luokan asiantuntijat on ohitettu valinnoissa jääkiekkojoukkueen päävalmentajiksi ja joku J. Jalonen on saanut pestin.

 7. Jotenkin härskiäkin että pitäisi olla patsas valmentajalle kun lajin ystävät toistuvasti häpäisevät muudatta toista patsasta.

Kommentoi