Joko ne pakkaset taas pelastaa venäjän.

En nyt kirjoituksessani enään omalta osaltani jatka kertomista kuinka saatanallisen teon venäjä teki hyökätessään Ukrainaan ja varmasti kaikki ”laatusanat” on jo käytetty siihenkin, kuinka hullu johtaja ja johto venäjällä on  ja  sellainen kansa kuin on johtokin.

Mutta toivoisin silti että ei tuudituttaisi siihen uskoon, että tosissaan maalataan kuvaa, että venäjä häviäisi sodan.  Joitain taisteluja se häviää, mutta sodan se kyllä voittaa.

Venäjällä ei lasketa kaatuneita, olipa niitä miten paljon hyvänsä, sillä siellä ei toimi samat normit kuten meillä ja länsimaissa yleensä.

Pakotteilla ja aseavulla, olipa se kuinka kattavaa hyvänsä Ukrainan hyväksi ei sotaa voiteta niin pitkään, kun muut maat eivät taistelujoukkojaan ja taisteludivisiooniaan Ukrainaan lähetä ja sitä ei ole näköpiirissä.

Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden on ”turvallista” taistella Ukrainan puolesta omasta maastaan käsin ja se apu mitä Ukraina saa, se saa paljon tuhoa aikaan venäjän sodankäynnille, mutta sotaa sillä ei voiteta.

Tietenkin minä ja kaikki muutkin toivovat, että venäjä murskataan ja hajoitetaan pillun päreiksi, mutta se on vain vihan tuomaa toiveunta, sillä  venäjä on ydinase -suurvalta ja tavanomaisilla aseilla ei kyllä Moskovan porteille marssita, eikä edes saada niitä alueita takaisin mitä se Ukrainan maaperällä nyt  hallitsee.

Tämä on realismia ja itseäni viisaammat saavat kertoa mikä on ratkaisu sodan lopettamiseksi, minä en sitä tiedä, mutta jos nyt kuitenkin katsottaisiin sodan kulkua faktojen näkökulmasta, niin mikään ei osoita sodan kääntyvän venäjän tappioksi, päin vastoin.  Sillä Eurooppa on pian energiasodassa itseään vastaan ja se antaa vain lisäpuhtia venäjälle, kun muut ovat sen energian panttivankeina sinisilmäisyytensä seurauksena.

Edessä on tilanne, että venäjä asettaakin ehtoja EU.lle ja vaatii energiavirtojensa avaamisesta sellaista, joka edesauttaa sen asevoimia rintamalla ja jolla kotirintama pysyy yhtenäisenä.

Venäjä ja venäläiset kyllä jaksavat kärsiä pitkäänkin joidenkin ylellisyystavaroiden puuttumisen hyllyiltään ja länsikerskan häviämisen tarjonnasta, mutta Eurooppa ei kestä odotettavissa olevaa kriisiä ja se tulee katseensa yhä enenevässä määrin suuntaamaan oman kerskakansansa tyytyväisenä pitämiseen ja tullaan näkemään kovaa taistelua yhä vähenevästä energiasta ja sitä kautta  päivisin leivästä ja yöllä lihasta.

Meilläkin varmasti kansalaiset asettavat realiteetit kohdilleen omassa elämässään ja toiminnassaan, niin teorian kuin käytännönkin tasolla ja potkivat perseelle vihreän siirtymän vouhottajia ja vaihtavat utopian arkitodellisuuteen sinivalkoisen siirtymän muodossa.

Ensitalvena mitataan Euroopan yhtenäisyyttä, tarjoaako se Ukrainalle kylmää kättä, että oma perse pysyy lämpimänä.

 

 

 

13 vastausta artikkeliin “Joko ne pakkaset taas pelastaa venäjän.”

 1. Kyllä puolet venäläisistä selviää, maatuskoista ja äijänkörmyistä hapankurkuilla ja kaalilla, mutta toiset puolet, kaupunkien väki, kymmenet miljoonat, karkit ja olikarkit eivät. Ne nousevat kapinaan, kun eivät pääse edes rajoilta ulos.
  Taidat elää vielä ajassa 100 vuotta sitten.

  1. Sanohan sinä nyt sitten Heikki ”kaikkitietävänä”, että mikä erottaa nykyvenäläisen siitä mitä he olivat 100 vuotta sitten. Elintaso ja yhteiskuntamalli on erilainen, mutta heidän ajattelunsa ja toimintatapansa on täysin yhteneväiset kuin 100 vuotta sittenkin.
   Taidat Heikki elää kuin lapamato ”toivossaan”.

   1. Se, että pirun iso porukka elää yltäkylläisesti miljoonakaupungeissa ja kun se loppuu alkaa rytistä. Ei ne pelkkää öljyä juo ja kaasuahengitä.

    Ps. En minä suinkaan ole ”kaikkitietävä”, satun vaan ollut liiankin monessa sopassa keitettynä määrättömän uteliaisuuteni vuoksi.

 2. Minä olen yksinkertainen, Jumalaa pelkäävä ja kunnioittava ja hänen opetuksiaan parhaan kykyni mukaan noudattava, niin joudun teille monessa sopassa keitetyille tuottamaan pettymyksen, että venäjä ei muutu vaikka maailma ympärillä muuttuukin, tämä on fakta eikä mikään toiveiden tyhjä tynnyri, joka kolisee mäessä.

  1. Ei se muutukkaan. Ovat epärehellisiä, alistavia jo keskenään arvonsa tuntevia ja jo toisiansa alistavia, raha on tärkeintä ml. ”tsaarin” hännystelijöiden joukon valta kuin 1800- luvulla.

 3. Aika ja talvi oli heidän puolellaan jo Aatun aikaan.
  Sotaa ei voiteta avulla ellei siihen osallistuta

 4. Pakkanen saattaa pelastaa Venäjän sillä tavoin, että kun Kremlin juntta lähtee hiki päässä pakkaseen, niin juntan aivokotelot jämähtävät.

 5. Kyllä Arvi elää nyt liikaa menneeessä. Venäjä ei nyt sodi puolustussotaa omalla maallaan jotain pakkasiin huonosti tottunutta Napoleonia tai Hitleriä vastaan. Venäjällä ei myöskään ole ehtymättömiä miesreservejä ellei se julista liikekannallepanoa. Putinin vallalle välttämätön keskiluokka ei tyydy suolakurkkuihin ja Vodkaan. Eurooppa on vaikeuksissa kun Venäjän kaasua ja öljyä ei enää ole käytettävissä, mutta en näe sitä vaihtoehtoa, että Saksan ja muiden maiden johtajat menisivät lakki kourassa Moskovaan.

  Venäjä ei voi ydinasevaltana hävitä totaalisesti sotaa, mutta se voi joutua ainakin osittain perääntymään jo valtaamiltaan alueilta. Lopputulos voisi olla jonkinlainen aselepo joka lopettaisi kuumimman sodan. Näin jos Venäjä joutuu perääntymään, mutta oonistuvat kuitenkin pitämään uudet asemansa ja Ukrainan johto näkee uusien hyökkäysten tuomat menetykset liian kalliina.

 6. Norppa,- kyllä se pakkanen sotiin venäjän puolella, kun Euroopassa palellaan, joten Euroopassa maat joutuvat ”sotaan” omassa maassaan, kun heille venäjän energia on elämän ja kuoleman kysymys.

  1. Mutta ei se Venäjää ”pelasta”. Ja samalla Venäjä menettää vientitulonsa. Kuulemma polttavat nytkin kaasua turhaan Suomen rajan tuntumassa.

 7. Joutaisi kyllä tulemaan se Baba Vangan neljännesvuosisata sitten ennustama hyökkäys avaruudesta.
  En tietäisi sille parempaa kohdetta kuin täsmäisku ydinasesalkun päällä istuksivaan Kremlin anabolijunttaan.
  Sekin pitäisi hoitaa niin, etteivät papparaiset ehtisi painella nappuloitaan.
  ——-
  Fysiikka olisi varmaan mielenkiintoista, jos siitä jotain ymmärtäisi. ”Madonreistäkään” en ymmärrä mitään. Joku on ymmärtänyt asian niin, että niiden kautta aikamatkailu olisi mahdollista. Etteivät vaan ”ymmärtäjät” olisi samoja tyyppejä, jotka uskovat tuulivoimaan tyynelläkin.

 8. Vaikea itsekään nähdä sodan päättyvän, ellei Ukraina suostu jonkinlaiseen myönnytykseen.

Kommentoi