Kahta en vaihtaisi, toinen on Turun sinappi ja toi……….

Suomalaisia yhditää monikin asia ja joiden perusteella voimme ylpeästi sanoa olevamme Suomalaisia, mutta on yksi asia joka meille kaikille on pyhä ja jota kaikki rakastaa ja se on Suomen kieli eri murteineen ja vivahteineen ja jota tulisi yli kaiken vaalia ja puolustaa tässä Globalistisessa vyörytyksessä ja sen kaikkivoipaisuudessa.

Onhan näitä kansallisvaltion historiallis/kulttuurisellisia tekijöitä lukuisia, jotka meitä yhdistää, mutta niissäkin kuitenkin on sitä, että toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä, jos nyt tällainen rinnastus sallitaan.

Ulkomaillakin Suomalainen kaipaa kuka mitäkin, toiset ruisleipää, toiset salmiakkia ja eräät saunaa ja Fatzerin sinistä.  Mutta voi sitä onnen täyttymystä, kun korviisi jostain kantautuu Suomen kielen soinnut ja tutut virkkeet  että, ”älä rääkkää sitä mukulaa, no en mää rääkkääkkää”, tai joku hoilaa että, sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden……

 

9 vastausta artikkeliin “Kahta en vaihtaisi, toinen on Turun sinappi ja toi……….”

 1. No on maaassa eräs viäntävä maakunta josta en pidä karjalaiset on eri juttu vaikka monet sanat onkin itäpuolelta tulleita ja Suomessa käytössä muuttuneita terv tepivaari

 2. Noista tykkäämisistä kun niitäkin jotka tykkää molemmista äidistä ja tyttäristä no makunsa kullakkin terv tepivaari

 3. Jos kahta en vaihtaisi olisi minullakin suomenkieli mukana ja tosiaankin murteineen päivineen. Englannin pohjalta väännetyistä uudismurresanoista en tykkää. Pahan pidän myös vieraskielisiä suomalaisten firmojen nimiä kuin myös sellaisia jotka eivät kerro mitään.
  Postille plussat kun teki parannuksen.

 4. Mutta totta puhuen vaihdoin tuon Turunsinapin felixin makeaan sinappiin jos ostran Turkulaista se onkin Auraa
  Turkulainen on pahaa nykyisin terv tepivaari

 5. Tepi, osta Auran sinappia, se on turkulaisten tekemää ja tehdään siellä missä aikanaan tehtiin Turun sinappia. Turun sinappi lähti Ruotsiin ja sitten Puolaan ja nyt tehdään jossain Pohjanmaalla.

 6. Joo jos ostan turkulaista se on aina auraa koska se on vanhaa turkun sinappia maultaan
  Valmistetaan Suomessa mutta grillimakkaraan pruuttaan felixiä makeena terv tepivaari

 7. Sinappi on siitä vaikea että suomalainen sinappi on todellakin hyvää, mutta niin on myös hyvä amerikkalainen. Hyvin erilaisia, sopivat eri asioihin eri tavalla.

  Suomen kielikin sopii leivän päälle. Kait.

 8. Savon maaseudulla kävin taannoin ja siellä oli aina lupsakka meno, mutta enhän toki ymmärtänyt mille nauroivat?
  Makkara menee kyllä ilman sinappiakin laadusta riippuen. Oikeastaan en ymmärrä miksi tuotteen oma maku pitä pilata?

Kommentoi