41 vastausta artikkeliin “Suomi!!!!!”

 1. Kaikesta huolimatta tuli kultaa.
  Sen Kanadan kahden pikamamaalin jälkeen odottelin jo pahinta.

 2. Jatkoajan tuomio on mielestäni aivan oikea.

  Ensin Thomas Chabot antaa iskun mailallaan Hannes Björnisen vatsaan. Tämän tehtyään Chabot pitää mailaansa Björnisen’n jalkojen välissä. Chabot kampesi mailallaan viisi sekuntia Björnisen’ia.

  *************************************************************************
  https://twitter.com/spittinchiclets/status/1531005285850128384?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1531005285850128384%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fembed.sanoma-sndp.fi%2Fext%2Fembed%2F%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fspittinchiclets2Fstatus2F1531005285850128384
  .
  Spittin’ Chilets kysyi seuraajiltaan Twitterissä, olisiko Hannes Björnisen pitänyt saada tilanteesta sukellusjäähy

  *
  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008850328.html
  Kanadassa raivostuttiin MM-finaalin ratkaisevasta hetkestä: ”Väärin tuomittu”

  Kanadan TSN:n selostajat eivät ilahtuneet finaalin tuomaripäätöksestä.
  JÄÄKIEKON emämaassa ei ilahduttu myöskään jatkoajalla Thomas Chabotille vihelletystä koukkaamisjäähystä, jonka aikana Manninen ratkaisi mestaruuden.

  Suosittu podcast Spittin’ Chilets kysyi seuraajiltaan Twitterissä, olisiko Hannes Björnisen pitänyt saada tilanteesta sukellusjäähy. He jatkoivat kysymyksensä kylkeen TSN:n videon kaksiminuuttisen tuoneesta koukkauksesta.

  1. Huonot häviäjät ovat katkeria, kun omat eivät kieroilemalla voittaneetkaan.

 3. Katsoin lopussa n. 5 min. Sibelius-viulukilpailu oli musiikkia korville kaljakallejen örvellyksen sijasta.

  Kävely keskustassa ennen matsia oli ahtanut paikat täpötäyteen. Kalja virtasi roina ja lasinsirut koristivat Hämeenkatua kapakoiden edustoilla.
  Kusta päässä olevilla lainehti kunnolla.

  Onnea joja tapauksessa hienosta lopputuloksesta.

  PS. Eteläpuiston kentälle löydettiin uusiokäyttöä, kun se tuo liikennehelikopterilla väkeä Tampereelle. Eilen 2 lentoa.

 4. Tuli katsottua koko pelin enkä näe siinä mitään haittaavaa minulle terv tepivaari

  1. Se on kuitenkin niin kuin vilukilpailussakin prof.Tuoman Haapasen sanomana, ettei soittamisen maneereilla ja näyttlemisellä voiteta kilpailua, vaan musiikin lopputuloksella ja soittamisen karismalla.
   Jääkiekossa ei enää auta Mölli Keinosen pelilliset hienot kiemurat, vaan tuleeko maali. Se vaan on ainoa mittari puhumattakaan siitä, että vain yksi pelaaja voi ratkaista koko pelin muiden hienoista pelitaidoista huolimatta- maalivahti nimittäin.

 5. Kyllä tuli katseltua ja saunottua niin, että lauteet paloi alta. Onneksi ei ollut meidän sauna.

  Saattoi olla väärin tuomittu, mutta niitä oli monta ottelun aikana Suomen hyväksi. Se viimeinen oli Suomen maalil, vaikka se tuomittiin Canadan hyväksi. Tuomareilta loppui kantti, kun ottelu oli niin loppuvaiheessa.

  Yleensä ottaen canadalaiset pelasivat harvnaiisen siististi, ei yhtään kunnollista nyrkkitappelua, niinkuin takavuosina.

  Minäkin katselin ihan alusta loppuun, eikä minua häirinnyt muut kuin mainosten tulva.

 6. Ei sitä kukaan minulta kysy mutta suon kyllä ilon heille jotka jääkiekkopelistä mielihyvää saavat. Itse keskityin Sibelius viulukisaan.
  Olen sillä tavalla ahdasmielinen että näen jääkiekon liian suurelta osin rahan ja väkivallan tantereena.
  Lueskelin huvittuneena juuri twitteriä ja siellä on kovasti ihmismieliä kuohuttanut pääministerimme esiintyminen kisakatsomossa, puolesta ja vastaan. Luonnollista että pääministerin tekemiset ja tekemättä jättämiset kiinnostavat, itse odottaisin enemmän urotekoja arkisen sisäpolitiikan saralla

  1. ”itse odottaisin enemmän urotekoja arkisen sisäpolitiikan saralla”
   ( komppaan )

   1. Mitä lisää vielä tarvitaan sisäpolitiikassa, ei ainakaan sotkeutumista ay-soppaan. Ja mitä lisää ulkopolitiikassa, jossa koko valtakunnan kerma hoitaa kukin omaa leiviskäänsä hyvin.

    1. Ihan vaan juolahti mieleen kun pääministeri on niin keskittynyt ulkopolitiikkaan, aika vähän ulostuloja muualle.
     Toivottavasti tämän voi tulkita niin että asiat maan sisällä ovat hyvin tai ainakin menossa hyvään suuntaan. Itse vähän epäilen mutta en minä olekaan mikään asiantuntija, puskista huutelen.

 7. Ei nyt auta sotkea kahta niin vastakkaista harrastusta keskenään.Jääkiekko on niin fyysinen laji, kun vaan olla voi. Slti siinäkin vaaditaan aivoja mitä suuremmassa määrin.

  Musiikki ja musiikin tekeminen on ihan eri planeetalta, vaikka siinäkin vaaditaan hyvää peruskuntoa. Mutta tuskin harvemmin viulisti tarttuu jääkiekkomailaan. Mutta arvostetaan siis kumpaa vaan ja annetaan jokaisen harrastaa oman mielensä mukaisesti. Ei ole mitään syytä haukkua kumpaakaan.

  1. Orkesterisoittaminen on erittäin fyysinen laji.

   – kapellimestari heiluu ”puisen tikkunsa” kanssa 2-3 tuntia lähes putkeen ja on täysin hiestä märkä.
   – pianisti, jonka soolo voi olla 1.5 h on valtavan haasteellinen koko kropalle
   – puhumattakaan jazz-rumpalista
   – konserttiurkuri käyttää kaikkia jäseniään hyvin koordinoidusti

   Kiekko on fyysis-henkinen koko joukkueen tappelulaji, jossa loukkaantuminen on lähes varmaa jossakin vaiheessa.

   1. Noinko asiaa katsot keskiverto rasitus kuitenkin vaan ei se isompi paidan kosteus no voihan siinä hiki tulla
    mitä kukakin on itse tehnyt varmaankin kertoo asioita jossa joutuu koville rasituksessa terv tepivaari

    1. Urheilun puolelta ovat tutkineet, että sulkapallo on fyysisesti raskain palloilumuoto ja itsekkin sitä nuorena harrastin ja voin kyllä yhtyä tutkimuksen tietoihin,

     1. Voihan sitä pitää kovana lajina onko se sitä no tuskinpa on terv tepivaari

      1. On teillä kovat urheilumuodot älkää vaan rasittako itseänne terv tepivaari

 8. Kyllä sitä ennenkin osattiin ..

  *
  https://www.youtube.com/watch?v=LrGZR5LRxLk
  .
  Pasi Nurmisen Ilmaveivi (Mertaranta edit)

  IS:
  Valmentajat Pasi Nurminen ja Petri Matikainen saapuivat MM-kultamitalit kaulassaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle 16. toukokuuta 2011.
  .
  Kun Slovakian MM-kisoissa maailmanmestaruuden voittanut Leijona-joukkue palasi kotimaahan, Nurminen kaatui lentokoneen portaissa Helsinki–Vantaan lentokentällä – suoraan MM-pystin päälle.
  .
  Yhtä Nurmisen kotiinpaluusta julkaistua videota on katsottu videopalvelu Youtubessa käsittämättömät 2,6 miljoonaa kertaa.

 9. Ryssämediakin on huomioinut jääkiekon MM- kisat.

  *
  https://www.iltalehti.fi/jaakiekon-mm-2022/a/2dbd9f4f-16b6-4dbb-bccd-b94249c6b2ec

  [venäläinen] Championat-sivusto kirjoittaa uutisessaan, että MM-finaalista muodostui skandaali Venäjän poissaolon ja halveksuttavan tuomarilinjan takia.

  – Mitalien arvo laski automaattisesti, ja turnaus kaiken kaikkiaan jätti paljon parantamisen varaa, Championat kirjoittaa verkkosivuillaan.
  .
  Venäjän jättämistä pois kisoista pidettiin epäurheilijamaisena.

  .
  [ Nii’i , on joillekin urheilu maailman tärkein asia. Championat’n urheilutoimittaja voisi miettiä miten epäreilusti Venäjän soltut ovat toimineet Ukrainassa – tuhansia sotarikoksia]

  *
  [venäläinen] Sport-Express ei voinut olla mainitsematta Leijonien MM-joukkueessa KHL:n jättäneitä pelaajia, jotka itänaapurin mukaan säästelivät voimiaan MM-turnausta varten. Venäläismedia oli suolaisena, että moni Leijonien avainpelaaja jätti KHL:n Gagarin Cupin pelaamatta.

 10. Leijonat oli turnauksen paras joukkue ja pulinat pois. Kanadan 3-3 tasoitus olisi pitänyt hylätä kun Suomen maali oli pois paikoiltaan, mutta ruotsalaistuomareilla ei riittänyt kantti.

 11. 2 Hornettia lensi Pirkalasta matalalla talomme kulmilta Hakametsään juhlan kunniaksi klo 19.45. Kohta kuului jälkipolton jylinä, kun ottivat korkeutra ja matkasivat pohjoiseen.

 12. Katsoin ottelun alusta loppuun. Oli se huikea peli!
  Tuntuu hienolta olla suomalainen!

 13. Venäläisten on oltava katkeria urheilusta, kun ei ole parempaa syytä.

  Toista on ukrainalaisilla– heillä on tosi paljon painavia syitä olla katkeria venäläisiä kohtaan.

  ****
  https://www.is.fi/mmkiekko/art-2000008853430.html

  Katkeruus Suomea kohtaan vain syvenee Venäjällä – ”MM-kisojen jälkimaku on oksettava”

  Venäjällä ei seurata hyvillä mielin Suomen ja Kanadan riemumarssia.

 14. Saksan kristalliyö marraskuussa 1938, USA:n Kongressiin tunkeutuminen tammikuussa 2021 ja Helsingin keskustan tuhotyöt toukokuussa 2022 ovat samoista psykologisista lähteistä kumpuavia rinnakkaisilmiöitä. Saksan juutalaisvainoilla, USA:n Trumpin palvonnalla ja Suomen maanisella jääkiekkohysterialla ei sinänsä ole mitään yhteistä, mutta näissä kaikissa ilmiöissä toimijoiden sielulliset motiivit maidensa lippuja heilutellen ovat samat.

  1. Nähdessäni kuvan pääministeristä huutamassa leijonapaidassa, huomasin miettiväni isoäitiä, jolla oli tapana fanittaa sekä urheilukisat että kauniit ja rohkeat hartaasti saman telkkarin äärellä. Se sopi hänelle, olihan hän Lotta Svärdissä aikanaan toiminut aktiivisesti sekä tavannut isoisänkin rintamalla.
   Isoäidin ajoilta kuitenkin on systeemi kehittynyt ja päivitetty monituisesti, mitä taustaa vasten asein sodittu sota tai maaninen urheiluhysteria eivät tunnu hyvältä tai ajan mukaisilta. Itse kernaasti soisin aikaan harmonisemmin istuvia suomalaisuuden symboleja sekä yhteisöllisyyden ilmentymiä syntyvän ja kehittyvän, joille mieluusti näkisin tilaa annettavan. Kuten isoäidit ja -isätkin alustivat ja mahdollistivat meille.

   Mutta kenties vaikeinta ei olekaan vapaus vaan luopuminen, toisin kuin Tommy Tabermann kirjoitti, mutta kuitenkin vähän kuten hän ajatteli:
   ”Vangittu näkee muurit joiden yli kaipaa/ Kahlittu näkee kahleet / nälkäinen unessa leivän. /Mihin on teljetty/ siitä on paettava/ mitä ei anneta /se on otettava. / Vaikeinta on vapaus./ Ottaa aavistettu perhonen kiinni / vahingoittamatta. /Ja raaskia päästää irti”.

   Kuinka moni vanha tekijä taitaa ja oivaltaa irti päästämisen jalon taidon sekä arvokkuuden?

   1. Hieno kommentti Liisalta !
    Vaan on niin, että sivistymättömyys pesii massaurheilulajeissa kuten jalkapallossakin Englannissa ml. Eurooppa ja Etelä-Amerikka.
    Mutta ei miekkailussa, ratsastuksessa, uinnissa, telinevoimistelussa jne..
    Massojen maaottelut ovat kaikki kertomuksia siitä, miten psykoosi pahassakin saadaan aikaan.

 15. Suomi on hakenut Natojäsenyyttä, ja kehtasi vielä voittaa jääkiekon MM-kisat!
  Ja punaiseksi luultu upea päämisterimme, Sanna Marin, tuuletti villlisti katsomossa Suomen ansaittua voittoa.
  Ei siinä auta kulttuurimarxilaisten kitinät.

 16. Tämän päivän, 31. toukokuuta 2022 Lapin Kansan urheilusivulla on toimittaja Ville Hyötylän enemmän tai vähemmän vino artikkeli otsikolla ”MM-kulta tuli tuomarifarsssilla”.

  Näkyy tuo yhtälö – Suomen Natohakemus ja jäkiekon MM-kulta – ketuttavan globalistihenkisiä toimittajiakin!

  No, kontrastia minulle antaa lukukeskissä oleva Lauri Hokkasen tiiliskivikirja ”Kenen joukoissa seisoin, taistolaiset ja valtioterrorin perintö”.

 17. Kirjoitin ja julkaisin kaksi viimeistä kommenttiani, ennen kuin näin Liisa Iso-Mörkötalon kommentin.
  Tämä ilmoitus väärinkäsitysten välttämiseksi.

 18. Tämän kaiken hulabaloon lieveilmiö on käsittämätön tuhovimma, jossa mm. juuri restauroitua ravintola Kappelia tuhottiin olan takaa.
  Sama tuho Turussa ja muualla.
  Kuka maksaa ?

 19. Minä fillaroin jalkarannan r-kioskille ja join ison mukin juhlamokkaa ja yhden ison tölkin Lahden erikois A-olutta. Siinä oli minun mm-kullan juhliminen.

 20. Täällä on muutamia kommentteja ja kommentaattoreita, jotka suorastaan vihaavat jääkiekkoa, eivätkä löydä siitä mitään hyvää. Väittäisin sitä aika silmättömäksi ja yksipuoliseksi, jos ainoastaan omat harrastukset ovat niitä ainoita oikeita. Kyllä minä voin kuunnella siinä jääkiekon rinnalla vaikkapa vaan Sibeliusta.

  1. Samaa mieltä Pentti, minulle on leijonat ja Lahden Pelicans ykkösiä ja sen jälkeen tulee rally. Telinevoimistelun ja taitoluistelun katsominen on minulle kidutusta. Kuuntelen iltaisin radio Nostalgiaa kun sieltä tulee 1960-1980 luvun klassikkobiisejä.

Kommentoi