Kaikki apinan tuntee, mutta apina ei tunne ketään.

Joskus sitä tulee miettineeksi, että vaikka ihmisen, eli homon syntyminen tapahtui noin 2-3 miljardia vuotta sitten Afrikassa, erottuaan simpanssien sukupuusta omaksi lajikseen, että kuvittelisi Afrikan olevan se manner, joka olisi kehittyneisyydessään valovuoden edellä muita.

Mutta mitä vielä.  Onko siellä sitten ollut niin helppo elämä, että ei ole tarvinnut ihmeemmin uudistua ja kehittyä hengissä pysyäkseen, kun ollaan saatu olla maanpäällisessä paratiisissa.

Ne jotka sieltä sitten lähtivät levittäytymään Eurooppaankin, niin olosuhteiden pakosta heidän oli henkensä pitimiksi keksittävä koko ajan uusia toimintatapoja ja apuvälineitä nälkäkuoleman ja paleltumisen estämiseksi.

Tosin, nyt on käynyt niin ja hyvää vauhtia käymässäkin, että ihminen on viisaudessaan ja kaikkivoipaisuudessaan tuhoamassa koko maapallon ja itsensä hulluudessaan ja sivilisaatioista tulee robottien ja tekoälyin johdettuja laboratorioita, joissa ihminen on koekaniinina.

Joten, Afrikka ja Afrikkalaiset ovat kuitenkin ne viisaat, jotka elävät kestävän kehityksen ehdoilla, muualla ollaan yhtenä rattaana siinä kehityksen pyörässä, joka tuhoaa itsensä ja yhteisönsä, myytyään sielunsa …………..

6 vastausta artikkeliin “Kaikki apinan tuntee, mutta apina ei tunne ketään.”

 1. Mitä vielä ! Kiina, Venäjä, entiset lännen siirtomaaherrat ryöstävät edelleen timantit, kullat, koboltin, tinan, puhumattakaan ihmisistä orjina edelleen.
  Vievät saastuttavaa teollisuuttaan sinne. Lahjovat, ryöstävät ja naivat gambialaisia.
  Tuovat Nigeriasta huorat maailmalle, se on sitä lihanvientiä parhaimmillaan.

  1. Vanhan mantran mukaan Afrikan luonnon varoja ryöstävät ulkomaiset yritykset.

   Afrikan luonnon varoja ryöstävät, jos niin halutan sanoa, Afrikan oma eliitti.
   .
   Muuten – ei 1200 miljoonan Afrikan väkeä voida ruokkia timanttikaupoilla.

   ************************************************************************

   https://www.kriittisetmateriaalit.fi/category/kongo/

   Kongon demokraattisen tasavallan odotetaan aloittavan koboltin ostot artesaanituottajilta seuraavien kahdeksan viikon aikana, kertoo Mining.com artikkelissaan. Valtion tavoitteena on olla jatkossa ainoa laillinen ostaja Kongon epävirallisen kaivossektorin tuottamalle koboltille. Pientuottajien käsin kaivama koboltti on merkittävä osa globaalista koboltin tuotannosta, joten ei ole yhdentekevää, millaisissa oloissa tätä työtä tehdään. Hallituksen tavoitteena on varmistaa oman siivunsa akkumarkkinoiden hurjasta […]

 2. Eipä tuo afrikkalaisten jatkuva sotimien ja metsien tuhoaminen kovin viisaalta näytä…

 3. Onpa uskomatonta jorinaa:
  *
  arvi: ”Joten, Afrikka ja Afrikkalaiset ovat kuitenkin ne viisaat, jotka elävät kestävän kehityksen ehdoilla,”

  *

  Kestävää kehitystä – mutta missä?

  *
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailman-vaestonkasvussa-edessa-mullistus-afrikan-vakiluku-kolminkertaistuu-talla-vuosisadalla-ja-muuttoliike-voimistuu-ulkoministeri-haavisto-peraankuuluttaa-toimia-huolestuttavaa/7581816

  Maailman väestönkasvussa edessä mullistus: Afrikan väkiluku kolminkertaistuu tällä vuosisadalla ja muuttoliike voimistuu
  – ulkoministeri Haavisto peräänkuuluttaa toimia: ”Huolestuttavaa”

  *********************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-12317619

  Euroopan vilja-aitta Ukraina ruokkii myös kuivuudesta kärsivää Pohjois-Afrikkaa

  Ukraina kuuluu maailman tärkeimpiin vehnänviejiin. Viljaa laivataan Mustanmeren satamien kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *