Kepu koittaa mennä saranapuolelta sisään, tietäähän sen kuinka siinä käy…

Minua on ällistyttänyt ja ällistyttää yhä naapurini ihmettely, että mikä kumma on syynä siihen että hänen poliittisen kotinsa ( kepu ) ovet nykyään aukeavat vain ulospäin ja mikä ihme on tehnyt parin kansanedustajan puolueesta ( persut ) eduskunnan toiseksi suurimman ryhmittymän.

Sanoin hänelle, että se on kuules niin, että olette luopuneet teille ominaisista arvoistanne ja lähteneet juoksemaan trendien ja utopioiden perässä ja jossa on käynyt niin, että samalla kun cityläisyydelle olette kumartaneet, niin samalla olette sitä parempaa puoltanne pyllistäneet maaseudun elämälle ja eläjille.  Olette kuin tuuliviirejä jotka pyörivät tuulen mukana ja vaihdatte paitaa jokaisesta pienestä tahrasta johtuen, kuvitelle sillä hämäävänne kansalaiset uskomaan puhtauteenne ja teille tuntuu olevan ylivoimainen asia päättää edes siitä, että olisiko ”veitikkanne” tyytyväisempi oikeassa vai vasemmassa puntissanne.

Tästä analyysistäni johtuen huomasin kuinka suoni kepu isännän ohimolla pullisteli ja naama muuttui punakasta harmaan sävyiseksi, niin siitä huolimatta jatkoin esitelmääni hänelle.  Eli, olette keskittyneet ensisijaisesti politiikassanne vain persujen vastustamiseen ja heidän mustamaalaasemiseensa ja hänen lohdukseen sanoin, että tähän samaan miinaan ovat kaikki muutkin puolueet astuneet.

Esimerkiksi vasemmistopuolueet ovat lähteneet pelastamaan maailmaa oman maan työtätekevien ja vähäosaisten kustannuksella ja kokoomus on hylännyt pienet ja keskisuuret yrittäjät ja keskittyneet Globaalin markkinatalouden kosiskeluun ja heille veroporkkanoita kuorien.

Persuille maaseutu ja kaupunkiasukas ei ole joko tai, vaan se on sekä että, tätä totuutta muut puolueet eivät toteuta omissa ohjelmissaan, joten ei pidä sitten ihmetellä, että persut ovat nousseet koko maan kattavaksi kansanliikkeeksi, jossa niin duunari kuin yrittäjä istuvat samalla puolella päätöksenteko pöytää ja purevat leipää, jonka kylvöön ovat kaikki osapuolet osallistuneet ja jossa ei ilmaisia lounaita suvaita.

Ja vaikka suomi ensin on kirosana muiden ideologiassa, niin kyllä kansa tietää mitä se tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että politikkojen ensisijainen tehtävä on suojata ja turvata oman maan kansalaiset, eikä olla vieraskoreita, jolloin laskun maksaa aina suomalainen veronmaksaja entistä suurempaa verotaakkaa ja velkakuormaa kiskoen, joten tästäkö pitäisi vielä kiittää.

Kepu isäntä kuunteli ja rykäisi muutaman kerran ja sanoi, että nyt hän ainakin naulaa omassa mielessään tuuliviirinsä niin suurilla nauloilla katonharjaan kiinni, että se ei pienien viimojen takia enää kiepu oikeaan eikä vasempaan, se pysyy sillä paikalla ja jos Alkiolaisuus on kuopattu pysyvästi puoluejohdon toimesta, niin ei se laarikaan tule enää ainakaan hänen osaltaan täyttymään.

Kysäisin vielä hänen mielipidettään tästä vihreästä siirtymästä ja se mitä hän siihen vastasi niin sitä en tähän laita, se oli jopa minun sananvapauden tiukalle puolustajalle vuodatus, joka estää sen julkituonnin.

 

 

 

12 vastausta artikkeliin “Kepu koittaa mennä saranapuolelta sisään, tietäähän sen kuinka siinä käy…”

 1. Niinhän se on että kiinteä paska pysyy junttilan seinässä satoi tai paistoi, tuulessa tai tyynessä kuin se, että maailma muuttuu eskoseni ympärillä ja paskat vain pysyy.
  No, minä otan vesiletkun ja päästän paineella nämä junttilan seinät puhtaiksi. Ja naulaan tilalle omat ”punttilani”. Ja, jos joku repii, painan painokoneella 100 uutta eri seiniin.

 2. Maaseutu oli ennen täynnä erikokoisia maatiloja ja kepu unohti ne pienimmät joten syntyi SMP!

  1. Perussuomalaiset ovat siinä( kin ) asiassa isänmaan asialla, että he ovat ainoa eduskuntapuolue joka haluaa maatalouden olevan kansallisissa käsissä ja pyrkivän siihen, että isäntä on isäntä omalla pellollaan, nyt maatilat ovat Brysselin renkejä, jotka pysyvät hengissä sieltä saatavilla tukiaisalmuilla.

   1. Jokainen oikea maanviljelijä kuolisi nälkään ilman EU:n maataloustukia saati elintarviketeollisuus. Ne ovat ns. kylmän pohjolan lisiä.
    Hyvä, että persut kannattaa maatalouden kuolemaa, niin samalla omaansa.

    1. Mihinkäs maanviljelijät kuolisivat, jos kaikki se raha, mitä nyt nettomaksaja Suomi saa EU:sta, käytettäisiin itse omin päätöksin.

     Kaikki raha, mitä EU -tukina Suomeen tulee on meidän itse sinne maksamaamme, niin kauan kun Suomi on nettomaksaja.

     Eurooppatiedotuksen, viralliselta sivulta.
     .
     ”EU-jäsenyys maksoi vuonna 2021 Suomelle 175 euroa asukasta kohden.”

     Ainoastaan kolmena vuonna, (1996, 1997, 2000) koko Eu -jäsenyytemme aikana olemme olleet saamapuolella EU:sta.

     Muina vuosina meillä on ollut mopen osa ja tilanteeseen ei näy muutosta. Suomi kuittaa etelänkin velat, kuten kaikenmaailman elpymispaketit ovat toteen näyttäneet.

      1. Enhän minä sanonut muuttavani yhtään mitään. Korjasin vaan sinun väärinkäsitystäsi, että me saamme Eu:sta jotain tukia.

       Omia rahojamme Eu vain meille palauttaa ja jättää vielä osan omaan pohjattomaan kassaansa.

       1. Nyt kyllä puhut pehmoisia. Totta maar olemme nettomaksaja EU:ssa, mutta tuet kohdistetaan tietyllä jakoavaimella maataloudelle ym. bruttosaajana. Joillakin alueilla toisin päin.
        Koko EU:n tukijärjestelmän idea on tasoittaa elintasoja ja olla myös poliittinen vääntöavain tällaisille unkareille. Mutta myös pyrkiä kitkemään pois sisäisiä mafioita valtioissa. Siksi olemme nettomaksaja.
        Ei kannata alkama jauhaa tätä ”etelän vetelät” – jargonia.

    2. Taas Heikki ennustaa persujen kuolemaa, mutta siinä käy kuten on hänen ennustuksilleen aikaisemminkin käynyt, että se joka toiselle kuoppaa kaivaa, niin itse siihen lankee.

 3. Heikki, kyllä sinä nyt puhut pehmosia, eikä jakoavaimesi vakuuta. Suomi ei saa EU:lta latin latia, kolikon kolikkoa.

  Sanahelinää voi toki aina esittää, mutta fakta ei siitä miksikään muutu.

  1. Sokea usko paskaan johtaa kuvitelmaan, että EU:lta saataisiin rahaa.
   Matemaattisesti me maksamme sinne koko ajan ja saamme osan takaisin – siis vain osan.
   Loput menevät järjettömän kalliin byrokratian pyörittämiseen ja tukiaisiksi etelän vetelille eikä HK tätä tosiasiaa pysty kumoamaan.

 4. Niinpä. Minähän se puhun pehmoisia, mutta Heikki sen sijaan yrittää leuattomalla jakoavaimellaan vääntää asioita kuosiin, joka nyt ei vain pidä paikkaansa.

  Sanoilla saivartelua, joka ei totuutta muuksi muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *