Tee varotoimi nyt

Itselläni tämä toimi tehty aiemmin. Eli Meta (Facebook, Whats ja Instagram)käyttäjät. Ottakaa tämä varmistus päälle niin se kadottaa sinun puhelinnumeron näistä palveluista jos et sitä numeroa halua jakaa. Huom, voi olla vaikka et ole numeroa et ole näihin ohjelmiin antanut niin se voi silti siellä näkyä kavereiden tiedoissa…

Ohje Verkkouutisilta:

 

7 vastausta artikkeliin “Tee varotoimi nyt”

 1. Tässä nähdään kuinka digitaalinen jälki ihmisistä jää ja tietoa pakenee myös semmoisille tahoille joihin et itse halua sitä antaa….

 2. Heikki, VPN ei vaikuta asiaan etäisestikään.

  Tässä kohtaa Meta tietää tietosi, koska kaverisi on luovuttanut ne heille.

  VPN saattaa tietyissä oloissa piilottaa fyysisen sijaintisi ja saattaa tietyissä oloissa vaikeuttaa verkkoliikenteen vakoilua, mutta ei se estä avoimesti lähetettyjen tietojen liikkumista. VPN:n merkitys Suomessa muuta kuin työkäytössä on olematon, sillä fyysiset verkkomme ovat sangen turvallisia. Maailmalla on paikkoja jossa sillä on suurempi merkitys.

 3. Ei ehkä liity tähän, mutta salainen puhelin on melko julkinen nykyään. Ainakin minä näen nimen, kun joku vieras soittaa.

 4. Salainen puhelinnumero on vitsi. Minulla oli yksi salainen numero ja siihen soitti myyntimiehet yhtenään. Operaattori totesi ”hups” ja sanoi korjanneensa. Sama toistui. En enää viitsinyt edes kysyä.

  Salattuun viestintään on onneksi lukuisia muita tapoja jos on jotain henkilökohtaisia tarpeita. Ei toki kannata luottaa sen puoleen etteivätkö viranomaiset saisi selville, mutta niin sopiikin.

  1. Oliko ongelmana numerosi näkyminen puhelusi vastaanottajan puhelimessa vai näkyminen luettelopalveluissa?

   Ensin mainittua asiaa voidaan hallita puhelimesta käsin. ( .. tai on ainakin voitu)

Kommentoi