Kun valtiopäivil on päätetty, että jätkäkin saapi ”laulaa”.

Kyllä minäkin useasti mieleni pahoitan asioista, jotka eivät aina muistuta omaa ”vinolaudoitustani” , mutta ei se silti saa minua lähtemään jokaiseen juoksuhautaan huutamaan ääntäni käheäksi joidenkin puolesta tai jotain toista vastaan ja liehuttamaan jos vaikka minkä värisiä valtioiden tai erimakuisten konklaavien tunnuksia.

Kun minua ei esimerkiksi saa osallistumaan edes sellaisille marsseille, jossa suomen lippu on kaivettu esiin ja siihen pyyhitään silmänurkat joko ilosta tai surusta ja se olisi sitten muka jonkin sortin isänmaallisuuden ilmentymä.  Joten, kun ei suomen lippu saa minua barrikaadeille, niin ei sinne saa minua sitten Ukrainan lippukaan, olipa maailmanpoliittinen tilanne sitten mikä hyvänsä ja en myöskään lähde osallistumaan sellaisten isänmaallisten ryhmien toimintaan, jotka polttavat venäjän lipun vihoissaan, mutta menköön ne joille se tuo helpotusta.

Ja ”menoveteni”ostan edelleen Teboilista niin kauan, kun se on laillista liiketoimintaa suomessa, enkä ajattele sillä hetkellä sotaa, vaan päästäkseni paikasta A paikkaan B  ja se on sitten lainsäätäjän asia, jos sen toiminta kielletään.

Enkä jätä kiinalaista tuotettakaan ostamatta jos se on tarkoitukseeni soveltuva, olipa maan ihmisoikeustilanne millä mallilla hyvänsä ja se on sitten päättäjien asia, jos kiinalaiset tuotteet kauppojen hyllyiltä lopetetaan, ei minun.

Tavaratalo Kärkkäisenkin ovensaranoita kulutan niin kauan kuin hänellä on yrittäjänä samat oikeudet kuin muillakin ja hänet rasistiksi leimaavat saavat painua vittuun wokeineen.

Ja jos mökkini vuokraan, niin vuokraan se niin Ukrainalaiselle kuin Venäläisellekin, kunhan noudattavat asettamiani vuokraehtoja.

Niin pitkään kun meillä on edustuksellinen demokratia, niin minä annan heidän hoitaa lainsäädäntä puolen ja ne asiat jotka suomessa kuuluvat yksilönoikeuden piiriin, niin valinta on minun, enkä anna tunteiden ohjata päättömyyksiin.

Ja jos päättäjät päättävät päästää suomeen kaikki sotaa pakenevat Ukrainalaiset, niin en sitä vastusta ja verojeni kautta heidän ylläpitoonsa osallistun, siinä olkoon minun osuuteni heidän auttamisessaan ja vaikka vastustin suomen liittämistä sodan osapuoleksi niin valtio päätti toisin ja en lähde silti tätäkään päätöstä vastustamaan muuten kuin omassa tuvassa ja omassa luvassa.

 

5 vastausta artikkeliin “Kun valtiopäivil on päätetty, että jätkäkin saapi ”laulaa”.”

  1. Onneksi meillä on maassa ja maailmalla kasvava voima, akkavalta, joka muuttaa maailmaa paremmaksi.
    Hameväki sillä lakinuijalla nuijaa kopauttaa, mihin kaappi siirretään.

    1. Jos edustuksellinen demokratia päättää, että miehet vaietkoon seurakunnassa, niin pulinat pois

  2. Ne joilla on taito laulakoot, mutta ei nuotin vierestä eikä yöllä.
    Pakolaisten auttamminen on aina paikallaan, mutta paljon tarvitaan kokoomuksen leikkauslistoja ja toisaalta tulijat ovat bisnes tyhjiä tiloja omistaville tahoille.

  3. Jälleen kerran on tehty yksi mielipidemittaus hallituksen onnistumisesta. Enemmistön kanta myönteinen joskin kielteiset hieman lisääntyneet. Saattaa olla niinkin että tällaiset onnistumisen mittaamiset kertovat enemmän siitä mitä hallitus ei ole kuin siitä mitä se on.

  4. Kaksi edellistä hallitusta oli kansalle fiaskot molemmat terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *