Leipee olis vintillä, mutta hiiret söi trappuset.

Olen tässä ollut viime päivinä enemmän kuin huolissani maamme sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta.

Suurta pelkoa on tuottanut se, kun kuningatar on kiertämässä maailmaa,  en ole ollut huolissani, että kotimaassa tapahtuisi palatsivallankumous ja hiiret hyppäisivät pöydälle kissan ulkoillessa.  Mutta sitä olen pelännyt, että pöydälle hyppääkin Putin-rotta, joka käyttäisi tilanteen hyväkseen kun kuningatar on poissa valtaistuimeltaan ulkomaan komennuksesta johtuen.  Luin sitten lehdestä, että kuningattarella on kiire linnaan, niin ajattelin mielessäni, että koskas hän on niitä käräjiä istunut, kun jo kiirehtii paikkaan, jossa verhot on teräksestä.

Ja ulkomailla reissaa myös rahakirstun vartija, joten onhan tässä huoleen aihetta ja huoltani ei vähentänyt yhtään sekään, että rahaministerimme jätti kirstunsa avaimen nuorisosäätiön pöytälaatikkoon, josta oli jo aikaisemmin pöytähopeat kadonneet tuppeen sahaajan taskuun.

Sitten tämä toinen nuorisosäätiön ”sankari” on lähdössä Turkkiin, kun Erdokan haluaa tietää puolustusministeriltämme, että kuinka tuomittu poliitikko pestään puhtaaksi.

Sitten olen tätä energian saantiin liittyvää huoltovarmuuttamme miettinyt Olkiluoto 3 kohdalla, että onhan se hyvä että ei hosumalla tehdä, sen tietää kaikki mitä siitä seuraa, mutta taitaa vuonna 2005 syntynyt ”mukulakin” olla tällä menolla jo haudassa, ennen kuin virta virtaa vapaasti töpseleistämme, joten jotain rajaa rauhallisuuteenkin odottaisin.

Ajattelin noita tänään järjestettäviä linnan itsenäisyyspäivän juhlia ja juhlijoita siltä osin, että olisikohan ollut vain pareet, että olisivat kaikki liittyneet siihen Hurstin jonon jatkeeksi jossa ristasoppaa annostellaan, olisi sillä saattanut politiikkojen ja herrojen moraalinen selkäranka hieman saanut ryhtiä rahvaan silmissä.

Mutta on minulla hieman häpeän ja vastemielisyydenkin tunnetta, kun tunnen myötähäpeää presidentin, pääministerin, ulkoministerin ja puolustusministerin puolesta, kun matelevat kukin vuorollaan Turkissa ja Unkarissa kerjäämässä allekirjoitusta vekseliinsä.

Sitäkin jo ennakoin, että jos kokoomus pääsee keväällä nuijan varteen, niin toimiikohan he hallituksessa samoin kuin oppositiossakin, että jotain lakia vastustaessaan äänestävät tyhjää, mutta ehkä kansalaisten medialukutaito on jo sillä tasolla, että pysyvät tapeetilla tämänkaltaisestakin aivoituksesta.

 

 

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Leipee olis vintillä, mutta hiiret söi trappuset.”

  1. Kieltämättä aika ikävät kumppanit meidän pitää valita. Ehkä se on vain parempi nöyristellä kunnes saadaan jalka ovenväliin ja sitten taas herätä ruurusen unesta.

Kommentoi