Mitä suurempi prosentti, sitä kaameampi kankkunen.

Sanotaan ja varmasti siinä on vinha perä, että vaalit ovat vapaan yhteiskunnan merkittävin kulmakivi ja tae demokratiasta.  Toki on vaaleja ja ”vaaleja”, joissa  99% äänestysvilkkaus tarkoittaa sitä, että 1% on suljettu vankiloihin ja uudelleenkoulutusleireille opettelemaan ”demokratian” pelisääntöjä.

Minä kun olen vähän joka asiassa sellainen oksattomasta puusta veistetty äkkiväärä kansalainen, joka ei ota vastaan ja hyväksy mitään totuutta pureskelematta ja jota vallassaolijat kulta lautaselta tarjoilevat.

Suomessakin aina, siis sanon  AINA  ennen vaaleja poliitikot toivovat kansalaisten aktiivisesti lähtevän vaaliuurnille täyttämään kansalaisvelvollisuutensa.  Mutta itse olen sitä mieltä, että mitä alhaisempi äänestysprosentti, niin sitä parempi demokratia.

Se on kyllä sanottava, että mitä lähemmäksi vaalipäivä tulee, niin sen sekaisemmiksi poliitikot puolueineen muuttuvat ja jos joidenkin kohdalla eivät Gallupit tykkää, niin heidän ripulipaskansa on jatkuvaa.

Taitaisi olla pareet, että suoritettaisiin eduskuntavalinnat arpomalla, se olisi ehkä  kaikista toimivin tapa toteuttaa demokratiaa, jossa kaikki olisivat yhdenvertaisessa asemassa ”lottokoneen edessä” ja totuuden nimessä on kyllä sanottava, että ei se ainakaan nykyisestä olisi huonompaan suuntaan mennyt. Tai jos tämä olisi liian radikaali ehdotus, niin annetaan Gallupin päättää kuka istuu hallituksessa ja kuka kuluttaa opposition penkkiä.  Se huono puoli tosin on jos valinnat jätetään arvonnan tai Gallupin suoritettavaksi, niin jää tämä sirkus kokematta ja näkemättä ja ainakin itse otan taas nämä vaaleja edeltävät kuukaudet viihteenä, jota ei voi, anteeksi nyt,  nauramatta seurata.   Ja hyvinhän tuo demokratia näytti toimivan myös sodan ja rauhan kysymyksissä, kun Gallupit meidät kytki osaksi sotilasliittoa, niin mitäs sitä kansalaisia uurnille vaivataan jonnin joutavien takia, kyllä kans…eiku Gallupit tietää.

Kun sanotaan, että joulu on joka vuosi ja silloin tulee pukki lahjoineen, mutta kansalaisille se lahjakkain pukki tulee joka neljäs vuosi, joka lupaa kymmentä hyvää ja yhtätoista kaunista rahvaalle ja jossa taas kuten aina ennenkin, lahjojen maksajana onkin saaja itse.

Mutta muutaman päivän päästä pääsevät poliitikot joululomalle, sillä kyllä työmies on lomansa ansainnut ja vaikka itselläni ei ole kokemusta, niin onhan se varmaan tosi raskasta olla jakamassa rahaa, joka ei ole omasta lompsasta pois, se kysyy luonteen lujuutta ja moraalista selkärankaa olla tuomarina ”juomareiden” edessä.

 

 

 

 

 

3 vastausta artikkeliin “Mitä suurempi prosentti, sitä kaameampi kankkunen.”

  1. Vaalijärjestelmässä olisi parantamisen varaa, jos nyt alotettaisiin siitä että jokainen ääni olisi yhtä arvokas. Mutta kyllä perustasolla tämä on vähiten huono järjestelmä.

  2. Rahalla saa vaaleissa näkyvyyttä ja ääniä sekä media pitää huolen että varattomat pääsevät lähinnä moiteuutisiin. Media on rahanvallan äänenkannattaja. Joten demogratia ei toimi ja se tylsistyttää varattomat äänestäjät apatiaan kotisohville. Niin naapurissa ja torilla ei saa huudella demogratian perään.

  3. Mikäli ne prosentit on veressä, niin ei ole kankkusesta enää pelkoa!

Kommentoi