Olkaa huoleti, kyllä se tännekin tulee kunhan ehtii.

Minä ajattelin, että en näe Helsingin olympialaisten vuonna syntyneenä hyvän ja pahan taistelua Euroopassa, että kaikki ollaan veljet keskenään, ei kuulu sotatorvien törähtelyt, ei tömise tanner eikä aitaa kaadu, vaikka hevoset naivatkin.

Mutta toisin näyttää käyvän, ei säästytty me sodanjälkeen syntyneetkään tältä ”näytelmältä”, jossa ihmisen kaksi sisäänrakennettua ominaisuutta ottaa mittaa toisistaan ja siinä on tappamisen meininki, kun voimakaksikko taistelee ihmisten sielujen puolesta.

Nyt kuvitellaan vielä, että tulipalo on hallinnassa, mutta miten helvetissä sitä hallitset, kun ainoana sammutusvälineenä näyttää olevan bensa.

Sanotaan, että paha saa palkkansa ja varmasti niin tulee käymään nytkin, mutta kun molemmat väittävät vielä tässä vaiheessa olevansa hyvän puolella pahuutta vastaan, niin auta armias mihin vielä päästäänkään, ennen kuin aseet lakkaavat puhumasta.

Ja jos nyt tässä vaiheessa joku uskalias meinaa kaivaa kiellossa olevan valkoisen lipun esiin kätköstään ja lähtee sitä liehuttelemaan osapuolille, niin melko varmasti hän saa korvapuustin  kahden välisessä ”rakkaus” sodassa.

Pahaa pelkään, että nyt kun sota on vasta pilke suomipojan iiriksessä, niin tällä menolla se näyttää johtavan kauhuun kaikkien silmissä.

Mutta soon korkeemman käres, sillä tutkimattomat ovat Herran tiet ja vaikka ihminen luulee hallitsevansa, niin kyllä hallitsija istuu Isän, kaikki valtiaan oikealla puolella ja on sieltä……..

 

5 vastausta artikkeliin “Olkaa huoleti, kyllä se tännekin tulee kunhan ehtii.”

 1. Usomuksiasi rauhanahtoisesta naapuristasi kannattaa lukea tämä:

  Raportti: Venäjä uskoi voittavansa Ukrainan sodan kymmenessä päivässä – suunnitelmissa perustavan­laatuinen ongelma https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009241670.html

  …jos vielä tämän jälkeen uskot rauhaan ilman rauhaan pakottamusta ilman aseita, voit vain uneksia vankileiresi olosuhteita Siperiassa, jos edes eläisit murhaajilta.

  1. Äläpäs nyt Heikki pane sanoja suuhuni, missään ei lue että sanoisin naapurin olevan se hyvä pahuutta vastaan vaikka rauhan puolesta puhunkin.

 2. Sota on aina sotaa eikä siinä tehdä kun pahaa siinä ei ole hyvyyttä tekemässä kukaan terv tepivaari

 3. Rauha olisi säilynyt jos Ukrainalla olisi ollut vahva armeija tai jos se olisi kuulunut NATOon.
  Viro on saanut olla rauhassa koska kuuluu NATOon. Narvs ainakin olisi jo ”venäläinen tasavalta”. Venäjä mielisi ottaa Baltian jotta saisi maayhteyden Kaliningradiin. Se että Venäjä ei ole Baltiasn hyökännyt ei johdu rauhanlippujen heiluttelusta. Muilta läntisiltä naapureiltaan Georgialta, Moldovalta ja Ukrainalta Venäjä on vienyt paloja. Kuten presidentti Niinistö asian osuvasti sanoo, kasakka ottaa sen mikä on löyhästi kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *