Onko ydinase joillekkin pelote ja toselle ”pelastus” ?

Nyt ilo on ylimmillään, kun Ukraina on iskenyt Neuvostoliiton sotilastukikohtaan Krimillä ja saattanut hyökkääjävaltion asevoimat naurun alaiseksi.

Varmasti hyökkäys on oikeutettu ja nyt kaikki sotaintoilijat riemuitsevatkin tämän olevan alkusoittoa Neuvostoliiton romahtamiselle ( taas )

Minä en tähän usko ja en nyt haluaisi olla mikään pahanilmanlintu joka yleisen juhlapäivän pilaa, mutta …….

…….mitä enemmän Ukraina saa menestystä rintamalla ja mitä ahtaamalle Neuvostoliiton asevoimat joutuvat taistelussa demokraattisia valtioita vastaan, niin sitä lähempänä on myös ydinaseen käyttö.

Sillä en näe sitä tapahtuvaksi, että Neuvostoliitto tulisi koskaan perääntymään valloittamiltaan alueilta ja jos tavanomaisilla aseilla se kokee jäävänsä tappiolle ja uhkana on ”punaisen viivan” siirtyminen takaisin vanhoille rajoille, niin jos minulle joku sanoo, että ei se Putin uskalla tarttua ydinaseeseensa, niin hän kuvittelee silloin vielä inhimillisyyden piirteitä saatanalle Moskovassa.

Käytän tässä hyökkääjästä Neuvostoliitto nimitystä, sillä siihenhän naapuri on palaamassa opetuksineen ja oppeineen.

Joten vielä kerran, jokainen voittoisa taistelu miehittäjästä tuo myös ydinaseen askeleen lähemmäksi sen käyttöä, niin ikävää kuin tämä on todeta, mutta haluan vain että ei tuudituttaisi liiaksi hyvänolontunteeseen, sillä jos Neuvostoliitolla on ase jolla se säilyttää kasvonsa ja pelastaa mitä enään pelastettavissa on, niin varmasti se siihen turvautuu.

Minä en tiedä mikä olisi ratkaisu sodan lopettamiseksi ja mitä heikommaksi Neuvostoliitto osoittautuu, niin sitä vaarallisempi se tulee olemaan( ydinase )

Kovasti myös ennustellaan Putinin kuolemaa, mutta mikäs se maatuskanuken sisältä aina nousee esiin muuta kuin yhä uusia ja uusia maatuskoita, pienempiä kooltaan, mutta….

Puhutaan ydinpelotteesta, mutta joillekin se on myös viimeinen oljenkorsi johon tarttua ennen hukkumista.

10 vastausta artikkeliin “Onko ydinase joillekkin pelote ja toselle ”pelastus” ?”

 1. On taktisia ( taistelualuekohtaisia), strategisia ( kaiken tuhoavia), entisiä ydinvoimalaitoksia ja niiden käytetyn uraanin jäähdytysvarastoja, ydinvoimalaitoksia, ydinvoimakäyttöisiä laivoja, sukellusveneitä.
  Kaikkia voidaan käyttää uhkailuun.
  Hullu on se, joka toteuttaa, mutta niitähän pelkureita riittää.

  1. Minä en tiedä kenenkään hulluudesta, mutta sanompahan vain sen, minkä viisaammat jättää sanomatta, sillä päivä päivältä se näyttää yhä todennäköisemmältä.
   Olen jo odotellut sitä, että kuinka isolla paukulla Neuvostoliitto tämän Krimin iskun kostaa.

 2. Itsehä se Krimin valtasi ja kavoi verta nenästään. Ei sitä nyt ole kukaan valtaamassa, se kuuluu Ukrainalle. Se vain palautetaan tai eristetään.

 3. Kremlin pappakaarti on mielestäni syyllistynyt valtiopetokseen anastamalla parlamentilta oikeuden päättää sodasta ja rauhasta.

  Putin honaa tehneensä rötoksen ja rankaisee ankarasti niitä, jotka puhuvat sodasta.

  Perustuslakituomioistuimen pitäisi ottaa asiaan kantaa, vaan eikö se uskalla vai onko se korruptoitunut.

  Ehkä perustuslakituomioistuin pitäisi kokoontua jossakin turvallisessa maassa?

  Minusta putinistien hyökkäyksen ja uhkailun kohteeksi joutuneitten kannattaisi puhua tästä aiheesta jokainen päivä. Mutta puuttuuko älyä vaiko uskallusta.

  Putinin kopla pitäisi venäläisten toimesta panna rautoihin. On ilmeisesti syyllistynyt valtiopetokseen ja aiheuttanut Venäjälle massiivisen vahingon.

  Venäjän parlamentti ei ole ottanut asiaa käsittelyyn, koska puhemies näyttää kuuluvan Putinin koomaan.
  Vaikka Putinin puolueella on parlamentissa enemmistö, niin keskustelu saattaisi silti johtaa juntan kaatumiseen.

 4. Bulgarialaisesta ennustajaeukosta Baba Vangasta näytti neljännesvuosisata sitten siltä, että ulkoavaruuden alus hyökkäisi tänä vuonna Tellukselle.

  Jos tuo tapahtuu, niin mikä olisi kohde? Ettei vaan Kreml? Siellähän lymyilee Telluksen suurin uhka tällä hetkellä.

  Toisen maailmansodan jälkeen avaruusalushavainnot olivat yleisiä. Kähinät varmaan herättivätt mielenkiintoa. Avaruuden tavaritsit saattavat puuttua tapausten kulkuun, jos tilanne muuttuu uhkaavaksi.

  En suosittele matkustamista Moskovaan lähiaikoina.

 5. Alun alkaen Krimi taisi jäädä Ukrainalta huonolle hoidolle ja sikäläiset asukkaat hällä väliä, joten oli helppo järjestää pieni häiriköinti ja ns äänestys?
  – Pakotteet olivat varsin lievä toimenpide kun olemme olleet riippuvaisia valtaajan/hyökkääjän energiasta. Tyhmyys ajoi euroopan ansaan ja Saksa etunenässä.
  Eräs edustajamme oli nopean vastaiskun kannalla muttei saanut kannatusta ja nyt sitten jauhetaan tuhoa kuukausikaupalla edelleen peläten ydinsotaa…
  Mikäli hyökkääjä ajautuu nurkkaan se ydinvaara on silloinkin olemassa?

  1. Jos vähän mojahtanut Kremlin pappakaarti saataisiin venäläisten toimesta häkkiin, niin ydinsodan vaara vähenisi oleellisesti.

 6. Ei voi kuin ihmetellä arvin jatkuvaa räksytystä Ukrainan vastaisesti.
  Saattapi olla, että kremlissäkin enemmistö ymmärtää, ettei ydinsodassa heillekään jää edes arkun kantajaa, vaikka yksi hullu kaikenlaista uhoaakin.

  1. Täytyy olla kyllä melkoinen ruudinkeksijä, joka alustuksestani löytää Ukraina vastaisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *