Paiseet pitää puhkaista, muuten ei tervehtyminen ala.

Lienen varmasti olevani ainoa,  joka myöntää olleensa väärässä, varmasti on paljon muitakin, mutta he eivät sitä tunnusta muuten kuin salaa omassa hiljaisessa kammiossaan.

Kyse on siis venäjästä ja sen ”voittamattomasta” armeijasta aseineen, jotka ovatkin nyt osoittautunut kuplaksi, kun Daavid  linkosi kivensä Goljatin otsaan.

Mutta mitä silloin tapahtuu, kun kukko kolmannen kerran kiekaisee, sitä ei kukaan tiedä, en edes minä, joka jo kerran olen erehtynytkin.  Ensimmäisen kerran se kiekaisi kun Putin suurena sotapäällikkönä menetti kasvonsa ja joutui naurunalaiseksi.  Toisen kerran se kiekaisi kun venäläiset huomasivat tulleensa harhaan johdetuksi, kun uskoivat johtajaansa.

Nyt moni varmasti ajattelee,  että tulikohan tehtyä hätiköity päätös, kun liityttiin sotilasliittoon, kun naapuri näyttää olleenkin vain kesy panda, oletetun metsän kuninkaan sijaan.

Ihminen pelkää eniten sitä, että joutuu naurun alaiseksi muiden silmissä ja nyt on venäjälle ja venäläisille näin käynyt, mutta onko panda haavoitettuna vaarallinen, kun se ei ole sitä terveenäkään.

Kunpa tämän vielä vaarallisemman viherkuplankin joku ja jotkut pian puhkaisisivat, ennen kuin se rakastaa meidät hengiltä.

 

 

6 vastausta artikkeliin “Paiseet pitää puhkaista, muuten ei tervehtyminen ala.”

 1. Minulla ei ole koskaan ollut, en ainakaan muista, tai tunnusta. Minulla on ollut paljon pahempia, joiden poistamiseen tarvittiin kunnon puukkoa.

 2. Somessa oli alkuvuonna satoja tuhansia jotka myönsivät olleensa väärässä.

  Kansanedustaja Esko Kiviranta on yksi heistä.

  Varmasti myös monien Venäjälle investoineiden yritysten johdot joutuivat myöntämään olleensa väärässä – Venäjä ei ollutkaan mitä he luulivat

  *
  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-esko-kivirantakin-muutti-askettain-nato-kantansa/

  Keskustan varsinaissuomalainen kansanedustaja Esko Kiviranta on ollut aiemmin hyvin kriittinen Suomen Nato-jäsenyydelle. Konkariedustajan mieli on kuitenkin muuttunut Ukrainan sodan myötä.

  1. Albanus,- Venäjän asevoimista myönnän olleeni väärässä kuten alustuksessani ilmaisin, mutta Natosta en ole kantaani muuttanut, se on edelleen kielteinen ja kukaan ei pysty konkretiaa esittämään sen tarpeellisuudesta meille, sillä venäjä ei ollut, ei ole eikä tule olemaankaan meille sotilaallinen uhka, Suuret puheet ei suuta halkaise.

   1. arvi: ”Natosta en ole kantaani muuttanut, se on edelleen kielteinen,,”

    No, siinäpä olet – ei varmaan haittaa ketään

 3. Venäjän ongelma näyttääkin olevan että se luulee olevansa suurvalta. Vaikka siis Venäjä nyt häviäisi Ukrainalle sodassa niin minkä hinnan Ukraina siitä joutuukaan maksamaan!

Kommentoi