Pilkun n….a.

Kun eduskunta ”viisaudessaan” antaa rahaa johonkin kohteeseen 3,5 miljoonaa euroa, niin se tuntuu mitättömältä summalta noin äkkipäätä ajatellen.

Mutta sitten hymy hyytyy, kun se antaa tämän summan vuoden jokaisena päivänä lähetettäväksi ikäänkuin kankkulan pohjattomaan kaivoon, eikä koirat perään hauku.

1000000000,  tässä on se määrä mikä kertyy 3,5 miljoonan päivittäisestä lahjasta verovarojamme, eli miljardi, eli tuhannen miljoonaa kehitysapuun ja ylikin, tänä vuonna se on noin 1300 miljoonaa, ei ole kyllä hulluudella rajaa, ei voi muuta sanoa.

Mutta jos suhteutetaan, niin pieniä ovat silahkat joulukaloiksi, kun verrataan kehitysavun miljardia siihen lahjaan mitä me annamme EU.n sivistysvaltioiden köyhyyden torjuntaan, niin miljadit nauravat mennessään, mutta autuaitahan ovat ne, jotka kääntävät toisenkin poskensa ja rasvaavat itse hirttoköytensä.

Minun puolestani annettakoon kuinka paljon hyvänsä mailman pelastamiseen, mutta sitten ei pidä huuttaa myöskään ei oota eduskunnassa, kun köyhä henkensäpitimiksi euroa pyytää ( kerjää ) näiltä moraaliposeeraajilta.

15 vastausta artikkeliin “Pilkun n….a.”

  1. Pitäähän rahojen vastaanottajilta edellyttää myös vastuullisuutta oman yhteiskuntansa kehittämiseen.
   Nyt taitaa avustusrahat mennä heimopäälliköiden ja klaanien aseostoihin ja kerskaan, mutta ei se paljon poikkea nämä EU.n lahjarahat edellisistä, sillä niillä taataan vain välimerenmaiden pysähtyneisyys taloutensa kuntoonsaattamisessa ja ”kummisetien” rinnakkaistalouden jatkumo.

   1. Tuo on sitä yleistä jorinaa. Pitäähän Suomen veronkiertäjätkin ja rötösherrat saada ensin kiinni. He ovat navastaan Suomeen kiinni ja helppo nakki.

 1. Niin Heikki, mennään siitä mistä aita on matalin ja sanotaan..että kyllähän ne Suomalaisetkin….

   1. Nämä vaativatkin sitten ihan oman alustuksensa, jossa maan tapa on toiselta nimeltään Suomalainen korruptio, joka nauttii ns.yhteiskunnallista koskemattomuussuojaa, jossa kaveria ja toveria ei jätetä ja jossa suurimman vapaudenristin saavat suurimmat koijarit.

 2. Tulis sota ja tappas kerjäläiset – sano minulle isäntä jolta kävin pyytämässä lanttia?
  Ne joilla on varaa kiertävät eniten jopa verojen maksua ja antavat kitsaimmin avustuksiin.
  Valtiovalta pyrkiin auttamaan heikoimpiakin saas nähdä mitä tekee seuraava hallitus joka jo laatii leikkauslistoja…

 3. Asiasta kukkaruukkuun, osui tuommoinen mainos netissä silmään…siis edullinen sähköpyörä nyt 6490€, ei paha, ostaisiko kaksi jotta olisi aina toinen latingissa! Tämähän menisi Hallituksen mukaan juuri vihreiden arvojen mukaan 🙂

  https://www.eride.fi/

  ”Sulavalinjainen sähköpyörä jossa integroitu akku, korotetut ketjutuet ja massakeskitetty moottorin asento, ovat kaikki merkki Harley-Davidsonin inspiroimasta kauneudesta ja ammattitaidosta.”

  Kaveri tuo jenkeistä Harlikoita (moottoripyöriä) tuohon hintaan jos vähän itse duunaa kuntoon, mutta tuosta saisi sähköisen konkelon alle …hahaha

 4. ”1000000000, tässä on se määrä mikä kertyy 3,5 miljoonan päivittäisestä lahjasta verovarojamme, eli miljardi, eli tuhannen miljoonaa kehitysapuun ja ylikin, tänä vuonna se on noin 1300 miljoonaa, ei ole kyllä hulluudella rajaa, ei voi muuta sanoa.”

  Tässä asiassa olen Arvin kanssa samaa mieltä.

 5. Kehitysapu on vähän huono sano. Miten olisi kehitysavuton? Meinaan sen verran moni asiaa paremmin tunteva yhä voimakkaammin kritisoi. Ei näillä rahoilla auteta kehittyvien maiden ihmisiä vaan meidän omaa egoamme.

 6. Kehitysapua kritisoidaan ja on syytäkin.

  Suomen vanhin, kahdenvälisen kehitysavun kohde on Tansania. 60 -luvulta lähtien, siis yli viisikymmentä vuotta, Tansaniaan on pumpattu satoja miljoonia kehitysapua.

  Vuodet vierivät, mutta ongelmat Tansaniassa pysyvät.

  Kun raha siirtyy ilman valvontaa, niin miljoona ja kymmenenkin miljoonaa on pieni raha, kukaan ei perään huutele, jos rahat eivät mene siihen mihin on tarkoitettu.

  Tästähän todisti jo aikoinaan silloinen kehitysministeri Heidi Hautala, kun Mosambikiin suunnattuja kehitysyhteistyörahoja käytettiin väärin yli 10 miljoonan euron edestä.

  ”Kymmenen miljoona on niin pieni raha”, totesi ministeri tuolloin arvostelijoilleen.

 7. Jos yksi sana pitäisi sanoa, se on insensiiti.

  Toisin sanoen, ihmiset tekevät asioita koska he haluavat saada siitä jotain. On välttämätöntä, että kehittyvien maiden ihmiset tekevät asioita jotka auttavat heitä parantamaan maansa tilaa. Kysymys on tämä: onko kehitysrahoissamme mukana yhden ensimmäistä insentiiviä, syytä miksi ihmiset tekisivät näitä muutoksia?

 8. Miksi Suomi ei ole sitten lopettant kehitysapua, jos se tulokset ovat onnettomat ?
  Ei auta selittää, että ja kun EU ja muut ja kun…
  Kertokaa faktat, joihin olemme sidotut ? Muuten tämå on turhaa jorinaa.

  1. Annetaan kehitysapuun vaikka tuhkatkin pesästämme jos niillä saavutettaisiinkin jotain tuloksia, mutta mitä vielä, tilanne senkun huononee samaan tahtiin, kun apua lisätään.

   1. Kerro lisää, et osaa, koska olemme sidotut kansaivälisiin sopimuksiin ! Se on iso poliittinen päätös, johon ei meilläkään rahkeet riitä ! Meluta voi tyhjille korville.

Kommentoi