Pohjanmaalla taas innokkaimpia joudutaan puihin sitomaan.

Taitaa olla ”kanki”-Kaikkosen johtama ministeriö ainoa hallinnonala, joka on saanut jopa enemmän kuin on edes pyytänyt.

Muille ollaan tarjottu ei oota,  Toki velkaa on otettu kaksin käsin ja sillä pidetty kansa pois kaduilta, vaikka jotkut huu-haa uskovaiset kaduilla istuskeleekin, kun oma päänuppi on oikein sekaisin/sekoitettu mailmanlopun ”kaipuulla”.

Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun puolustushallintoa karsittiin oikein ”isän kädellä” ja varuskuntia lopetettiin ja aseita taottiin auroiksi, kun tuo itänääpurikin oli kerran verettömässä vallankumouksessaan ”demokraattisen” tien valinnut polukseen.

Itse en ole havainnut itänaapurin osalta uhan lisääntymistä meidän suuntaamme ja en voi henkilökohtaisesti ymmärtää tätä vihan määrää, joka naapuria kohti suolletaan kaikissa yhteiskuntaluokissa herroista narriin.

Ajattelen, että venäjä on nyt ja tulevaisuudessakin geopoliittisesti naapurinamme aina oleva, olipa sitten yhteiskuntajärjestelmät mitkä hyvänsä heillä ja meillä, joten ei meidän pitäisi lähteä muiden tavoin kilpalaulantaan venäjän saatanallisuudesta, hoitakoon he naapuruussuhteensa miten hoitavat, vittuakos se meille kuuluu.

Sellaiset maat tuolla nyt elämöivät suulla suuremmalla turvallisen välimatkan päässä venäjästä, jotka eivät omista 1300 kilometriä yhteistä rajaa karhun kainalossa ja ison veden takana mailmanpoliisi heiluttaa taikasauvaansa.

Mutta tämä olisi minun tapani toimia ja katson, että suomea ei pelasta täysjäsenyys Natossakaan, jos aseet pannaan laulamaan hoosiannaa, siinä kuorolaulannassa ei ole voittajia.

 

15 vastausta artikkeliin “Pohjanmaalla taas innokkaimpia joudutaan puihin sitomaan.”

 1. Niin, kyllähän Arvi minäkin NATO:n suhteen aika epäileväinen olen, en puolla jäsenyyttä mutta en ihan kielteinenkään osaa olla jos mittarina pidetään vieraan valtion osallistumista Suomen puolustukseen.
  Ei tuo helppo yhtälö liene; joskaan ei ratkaisukaan.

  1. Niin, venäjällä oma ”demokratiansa” ja meillä omamme, ei pidä lähteä opettamaan lintukoiraa uimaan, eiköhän se osaa sen opettamattakin.

  1. Mikäs olisi se Heikin vaihtoehto ollut ”suomettumiselle”.
   Väitän, että se oli hyv’ää aikaa kansalle ja parku rautakypärä kokoomukselle.

   1. Se oli siihen aikaan paras vaihtoehto selvitä nyt tänne saakka. Tästä eteenpäin olemme lännen sylissä entistä vahvemmin.
    Tuo naapuri on niin epävakainen, ettei seuraavasta päivästä tiedä, kuka siellä naruja vetee.

    1. Se on varmaa, että Venäjää ei tulla ulkoisin voimin muuttamaan, soon kansan käres.

 2. Ei hyökkää vaan kutsutaan kuten Kazakstaniin.
  Mistä johtuikaan kaasun hinnankorotus?
  Maa on vallattu …

  1. Ei kai Niilo epäile että kaasun hintaa korottaneella taholla olisi ollut ketunhäntä kainalossa?

 3. Meille on annettu kaksi vihamielistä valtiota naapuriksi ja niiden kanssa meidän on eläminen sovussa ei kuitenkaan nöyristellen kumpaankaan suuntaan
  Eikä siihen silloin ole mitään sanomista kellään jos ei asiaa ymmärrä sen voi sanoa ei ne kaksi ole pois muuttamassa kotimaastaan
  Eikä niitä kahta tarvii nimitellä eikä vihata terv tepivaari

 4. Samaa luokkaa on myös länsi naapuri miehitti Suomea muka maakuntanaan terv tepivaari

 5. ”Itse en ole havainnut itänaapurin osalta uhan lisääntymistä meidän suuntaamme ja en voi henkilökohtaisesti ymmärtää tätä vihan määrää, joka naapuria kohti suolletaan kaikissa yhteiskuntaluokissa herroista narriin.”

  Et ole siis havainnut, kuinka itänaapuri on perustanut uusia massiivisia tukikohtia lähelle Suomen rajaa?
  Sokeus lienee asenteellista.
  Vihasta puhuminen perustunee samaan asenteeseen, koska varsinaista vihaa en ole paljoa havainnut.
  Sen sijaan olen kyllä havainnut paljon epäluuloa ja arvostelua putinan sakin puuhastelua ja rikollista valloitussotaa vastaan, mutta sille on ihan kansainvälisestikin perusteet.

 6. Uskottava puolustus lienee ainoa tapa selvitä. Puolustus lienee uskottavampi Naton kanssa, vaikka tietenkin olisi parempi ettei tähän tarvitsisi mennä. Rauhaisampi elo olisi mukavampaa. En vain oikein näe miten se on enää mahdollista.

  1. Kyllähän me sen rauhallisen rinnakkaiselon sallisimme, mutta jokunen diktaattori on eri mieltä ja pakottaa ”para bellum”.

 7. Kylläpä tässä Ukrainaakin helpottaisi jos olisivat NATO jäseniä…sama se on Suomen osalta…eli mennään NATO jäseniksi ASAP!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *