9 vastausta artikkeliin “Tänään meillä syödään.”

 1. Meillä oman maan uunijuureksia, nicola ja anbabelle-perunalohkoja, kuorineen pilkottuja maa-artisokkia, nantes porkkanoita, palsternakkaa, naurista ja punajuuria. Öljytyssä pussissa sekaisin ja leivinpaperille, suolaa ripaukset ja uuniin 200 C puoli tuntia.
  Lisäksi kymäsavulohirullia sinapilla, piparjuurella ja tilliä sisällä.

 2. Meillä pakasteesta otettu sulamaan omatekoinen hernekeitto lounaaksi. Mutta mitä on tuo Kallen sumac ja mistä sitä saisi ostaa, mielenkiinto heräsi.

  1. Sumac on sitruunainen, mausteisiinkin luettava, lähi-idän maista kotoisin oleva hyvin antioksidanttinen mauste.
   Sumac on myöskin umaminen (lihanmakuinen) mauste. Minä käytän sitä aina hernekeitosta kala- ja liharuokiin. Se on pehmeästi mausteinen, joten sitä voi käyttää missä ruuassa tahansa.
   Sitä on myynnissä markettien maustehyllyissä mutta minä tuon sen aina Eestistä sen edullisuuden vuoksi.
   Kannattaa sitä kokeilla, jos vaikka ihastuisi.

 3. Mulla on eilen tehtyä herne keittoa seassa sian potka ja eilen söin sitä hyvää oli jotenka tänään päästään helpommalla terv tepivaari

   1. Hernekeittoa meilläkin viime viikolla syötiin, taisi olla parikin kertaa.
    Hernekeitto meillä maustetaan porkkanalla, valkosipulilla, sipulia, eestiläistä Jögevamaan kange senappia, suolaa, sumacia, ripaus meiramia ja hyvin hienoksi silputtua (sauvasekoitin) tuoretta tilliä ja hyvin pitkä haudutusaika.

 4. Kyllähän sitä kaikenlaista voi syödä. Juhani Putkinen tuolla toisella blogilla kertoi syöneensä hyvällä ruokahalulla yli kymmenen vuotta sitten pakastettua, tosin kestomakkaraa, salamityyppistä, mutta kuitenkin …urheilulajeja lienee monenlaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *