Kyberhyökkäys…kuka on takana

OP:n verkkopankkiin on tehty hyökkäys, pitää aina miettiä kuka tai mikä on tapahtuman takana, kokeillaanko verkkojamme ja järjestelmiämme vaikka idästä päin…🤔 Tämä on aina mahdollisuus jota ei voi poissulkea…

Verkkohyökkäys OP:n ongelmien syynä – häiriö kestänyt tunteja https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/fbc16599-c80c-4e06-ae25-872df0b3babd

8 vastausta artikkeliin “Kyberhyökkäys…kuka on takana”

 1. Onhan noita toimijoita tyrkyn vaikka miten paljon.

  Ehkä ensimmäinen kysymys on, oliko tämä varsinainen hyökkäys järjestelmän sisään, vai ainoastaan palvelunestohyökkäys.

  Palvelunestohyökkäys vertaantuu siihen, että ajat moottoritien täyteen traktoreita jolloin liikenne jumittuu. Se ei tarvitse muuta kuin roskaliikenteen generointia, eikä siinä tarvita osaamista, tai pääsyä mihinkään järjestelmään.

  Jos taas on menty järjestelmään sisälle, se on ihan eri mittaluokan asia, vaikka tietoihin asti ei olisi päästykään.

 2. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008492007.html

  22.12.2021

  Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jo käynnissä tietoverkoissa

  ”Tämä on geopolitiikkaa. Ei ole kyberongelmaa, vaan Venäjä-, Kiina-, Iran- ja Pohjois-Korea -ongelmat”, hän sanoi kyseisten valtioiden tekemistä, toisia valtioita vahingoittavista kyberhyökkäyksistä ja -vakoilusta.

 3. Kyllä tuo on totta, valtiolliset hyökkääjät ovat yksi osa verkkohyökkäyksiä. Nämä toimijat tekevät useimmiten täsmällistä, kohdennettua, tarkennettua vahinkoa aiheuttavaa toimintaa.

  Isoin peluri ovat rikollisjärjestöt joiden motiivi on mikäpäs muukaan kuin raha.

  Sitten on toki yksittäisiä harrastelijoita, onnenonkijoita ja erimielisyytensä verkkohyökkäyksin toteuttavia. Suomessa parinkin puolueen aktiiveissa on tahoja jotka organisoivat verkkohyökkäyksiä ”väärää mieltä” olevia vastaan.

  Huvittavaa että juuri tätä kirjoittaessa tuli hälytys valvontajärjestelmästä, joka kertoi juuri estäneensä Meksikosta tulleen hyökkäyksen Pirkan blogeja kohtaan.

 4. Laitetaan kaikki sähköllä toimiviksi, niin on helppo pysäyttää koko Suomi!
  Hirveet ja vassarit onnensa kukkuloilla!
  Kukahan myisi sähköllä toimivia panssarivaunuja? Me ostettais heti!

 5. Olikohan ne silloinkin tulleet Mexikosta?
  Kauheita noi mexikaanot!?

 6. Eikös se meksikon pikajuna -laulu kertonut tästä?

  Mutta nyt alkaa jo tulemaan lisätietoja teknisessä puskaradiossa. Typerä määritysvirhe OP:lta – sen siitä saa kun firman tekniikkaa johtaa politiikalla eikä asiantuntemuksella. Se johti outoihin virheilmoituksiin ja palvelun kaatumiseen. Kukaan ei päässy murtautumaan yhtään mihinkään.

  Jos vertauskuvaa pitää hakea, joku viskoi roskia pankin pihan niin täyteen että pankilta kesti jonkin aikaa siivota piha semmoiseksi että siitä pääsi kulkemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *