Yli 10 vuotta pakastimessa ollut makkara on edelleen herkullista

Kun eilen aamulla oli mukavasti pakkasta Varkaudessa, niin tyhjensin pakastimen sekä vein pakasteet ulos, sulattaakseni pakastimen.

Otin samalla yli 10 vuotta sitten Virosta ostamani Piiskopi-makkaran pakasteesta käyttöön (jääkaappiin). Makkaran kyljessä oli viimeinen käyttöpäivä 8.10.2011, eli se on ollut pakastimessani yli 10 vuotta.

Tänään sitten herkuttelin sillä salamityyppisellä, balkaninmakkaraa muistuttavalla makkaralla – sekä  paljaaltaan melkoisen pätkän, että vielä siivuina ruisleivällä (Reissumies + voita).

Makkaralla ei ollut vielä mitään hätää, vaan oli yhtä hyvää kuin normaalisti.

3 vastausta artikkeliin “Yli 10 vuotta pakastimessa ollut makkara on edelleen herkullista”

  1. Kaikki ei muutu hyväksi pakastimessa. Esim jauheliha muuttuu omituisen makuiseksi kun sitä on pitänyt pakkasessa. Mutta onhan pakastin hyvä keksintö.Tällä hetkellä minulla on pakastimessa paljon marjoja ja sieniä.

    1. Välttämättä mikään ei muutu hyväksi pakkasessa. Yleisesti ottaen pakkasessa säilyy hyvin esimerkiksi marjat, mutta myös vaikkapa hirvenliha.

Kommentoi