Politiikan puskaradio.

Minä olen politiikan tarkkailija ja harrastaja ja teen  AINA päätelmäni ilman minkäänvärisiä, hajuisia tai makuisia silmälaseja, niin nytkin.

Kun ajatellaan nykyisiä eduskuntapuolueitamme ja heidän asemontiaan ensikevään vaaleihin ja heidän kannatuksiaan, niin mitään maatamullistavaa ei tulla näkemään ja voidaan sanoa että ne tulevat olemaan lähinnä kosmeettisia.

Vihervasemmisto käy taistoon pitkälti samanmielisistä äänestäjistä ja heidän äänestäjistään hyvin harva jos kukaan lähtee potkimaan yli aisan ja etsimään vihreämpää ruohoa keskustaoikeistolaisen aidan puolelta.  Heidän kokonaiskannatuksensa pyörivät tuossa 35-40% haminoissa, joka jakautuu joskus toiselle ja joskus kolmannelle samojen ideologioiden ”tovereille”.  Ja eduskunnan ulkopuolisiin, eduskuntavaaleihin osallistuviin rekisteröityihin puolueisiin ei äänikatoa vihervasemmistosta tapahdu.

Ruotsalaisten kannatus on vuosissa ja vuosikymmenissä ollut lähes kuin kuolleen sydänkäyrä, toki hengissä mutta vain 4-5 prosenttisesti ja näillä mennään jatkossakin hallituksiin, kaikki käy kunhan pakolliset kielikylvyt otetaan hallitusohjelman kirjauksiin kiveen hakattuina ja pelkoa heillä ei suuremmin ole, että muut puolueet heidän äänestäjiään saisivat laarinsa täyttäjäksi.

Kristilliset tulevat, jos ei vielä seuraavissa vaaleissa, niin lähitulevaisuudessa kuitenkin puolue, joka hiipuu ja sulautuu lähinnä kepulaisten veneen soutajiksi.

Kokoomus on nyt se puolue, joka imee kepulaisilta äänestäjiä, kuten myös persuilta ja Harkimon ”dynastiakin” jää vain hetkelliseksi tähdenlennoksi, kuten kävi aikoinaan kokoomuksesta eronneille Nuorsuomalaisillekkin.  Kokoomuksella on myös vankka äänestäjäkunta, joka menee äänestämään aktiivisesti ja olipa nousu,-tai lama maassamme, niin muihin puolueisiin ei vilkuilla.

Kepu käy nyt myös kuolinkamppailuaan ja todennäköisesti se tulee pysyvästi asettumaan jatkossa 10-15% puolueeksi.

Mutta jos joku nykyinen eduskuntapuolue pelkää äänestäjäkatoa, ei muihin eduskuntapuolueisiin, vaan rekisteröityihin eduskunnan ulkopuolisiin puolueisiin, jotka ovat kevään vaaleihin osallistumassa niin se on persut.

Katsoin tuota listaa rekisteröidyista puolueista jotka ovat vaaleihin osallistumassa, niin näyttäisi olevan suurimmalta osin ex-persulaisia, jotka on joko potkittu pois persuista tai vittuuntuneet persuihin kuka mistäkin syystä.

mm. Korjausliike (ent.sin.)

Kansalaispuolue.

Seitsemän tähden liike.

Vapauden liitto.

Sinimusta liike.

Valta kuuluu kansalle.

Kansalaisliitto.

Suomen kansa ensin.

Vaikka nämä ylläolevat mitä todennäköisemmin eivät eduskuntaan yllä, niin kyllä ne merkittävästi kuitenkin ”syövät entisen puolueensa kuormasta”, kun näyttää kokoomuskin imevän persujen verta kuin pahimpana hyttyskesänä konsanaan.  Ja nukkuvat ovat myös se ryhmä joka saa suurimman lahjan persuilta, syitä on yhtä monta kuin on nukkujaakin.  Jos nyt näin politiikan sidonnaisuuksista vapaana ”taiteilijana” saan ennustaa, niin persut tulevat lähitulevaisuudessaan palaamaan takaisin ”juurilleen”, eli muutaman kansanedustajan puolueeksi ennen lopullisia hautajaisiaan. ( ikävä kyllä )

 

 

29 vastausta artikkeliin “Politiikan puskaradio.”

 1. Moni varmasti ihmettelee kuinka minä kehtaan sanoa, että persuilla ei ole kuin yksi suunta ja se on alaspäin.
  Puolueella on hyvät tavoitteet ja ohjelmat, mutta minkäs teet, kun kansasta on 80 % aivokuolleta, jotka ovat uskossaan vahvoja ja kuvittelevat että EU on isänmaamme asialla.

 2. Pienpuolueiden vaikutus on lopulta aika olematon isompiin.

  Vain isolla rahalla Putinin rahoittama Liike Nyt voi olla vakava uhka, ja veikkaan että heidänkin vaalirahoitus on laskemaan päin, kun ei itärajan takaa se rahaliikenne enää tapahdu perinteiseen tapaan.

  VKK toki on vahvasti pro-venäjä mutta he ovat liian saamattomia ja pieniä että he saisivat toimistaan rahaa.

  Hesari tosin näytti tänään aloittaneen kampanjan kokoomusta vastaan keksimällä tarinoita, jotka mitä ilmeisimmin ovat epätosia.

  1. Kyuu,- Hesari laulaa vihervasemmistolaisella nuotilla, tavoitteenaan nykyisen hallituspohjan jatkumo myös ensikevään vaalien jälkeen.

  2. FB:ssä kokoomuksen ydinkaarti on juuri huolissaan kokoomuksen maineesta kuin Rydmanista. HS sen sijaan on syyllistynyt Rydmanin ahdistelluun kuin että Rydman olisi syyllistynyt mihinkään.
   Ei kai HS lakimiehineen nyt näin tyhmä ole, ettei se olisi taustoja selvitellyt perin pohjin.
   Tuli pahaan saumaan kannatuksen ollessa tapissa.
   Tästä on kysymys.

   1. Tämä saattaa sataa loppupeleissä Rydmanin laariin, jos syytökset osoittautuvat perättömiksi.

    1. Varhaista sanoa – mutta HS ei ole erityisen kuuluisa rehellisyyden kunnioituksesta. On toki jossain määrin positiivista että Hesarissa on viime kuukausina julkaistu myös juttuja joissa paheksutaan Hesarin valehtelua.

     En tiedä. Se on parasta mitä voi tällä hetkellä sanoa.

 3. Kieltämättä Hesarin puolueellisuus on tiedossa. Eikä siinä mitään, jokainen media ja toimittaja on puolueellinen.

  Viisaimmat niistä tunnustavat puolueellisuuteensa. Epärehellisimmät eivät.

  Esimerkiksi Pirkan blogit on vahvasti pro-porkkanamedia, mutta suhtaudumme kovin skeptisesti perunaan.

 4. Nii..in ”Hesarihan tässä syyllien on”, vaikka kolme sen parhaimmistoon kuuluvaa tutkivaa journalistia päätoimittajan ja juristien tarkastamina ovat jutun julkaisseet.

  Seksuaalinen häirintä | ”Mulla on kaks alaikäistä tyttöä mukana” – Kansanedustaja Wille Rydmanin kerrotaan lähestyneen alaikäisiä tyttöjä vuosien ajan, ja hänestä on varoiteltu: https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008840422.html?share=d979177e4a89b11999b15fe13feff5fe

 5. Pienpuolueet ovat osa demokratiaa ovatko he koskaan voittajia enpä usko sellaseen mahdollisuuteen kuitenkaan terv tepivaari

 6. Tästä tuli nyt Rydman blogi, mutta antakaa palaa vaan, se on hyvä että katto on korkealla ja seinät leveällä.

 7. Pitipä sattua! (jos sattumaa on olemassa). Lainasin kaukolainalla paikallisesta kirjastosta Lauri Karenin kirjoittaman elämäkerran ”Aatos Erkko, Yksityinen valtiomies” (2018). Kirja on ainoa Erkon itsensä hyväksymä elämäkerta.

  Juha Ahvio on kirjassaan ”Vaarallinen vihreä valhe” (2018) omistanut kokonaisen luvun Aatos Erkolle ja Helsingin Sanomille.
  Vaikka pidän Hesaria punavihreyden äänitorvena ja Ylen ohella kulttuurimädätyksen ykkösnyrkkinä Suomessa, lupaan panna päähäni objektiiviset lukulasit, kun rupean lukemaan ko. teosta. Tänä iltana (jos näin on säädetty).

  Jk. Kirjan käsikirjoitus oli valmiina jo vuonna 2005, mutta Erkko antoi teokselle julkaisuluvan vasta sitten, kun hän on poissa.
  Kirjan esipuheen on kirjoittanut Lauri Karenin tytär Michelle Karen.

 8. Joo, Hesari on erittäin puolueellinen ja kallellaan aina milloin mihinkäkin suuntaan riippuen tuulista.
  Se haukkuu nyt kokkareita, huomenna Marinia, kepu Väyrysineen ja Saarikkoineen erityisessä luupissa. Vihreitä naisiakin on toimituksessa, samoin pari vasuria puhumattakaan siitä, että kaikki puhuvat ruotsia.
  Sen verran kunniallisia ovat, ettei yhtään persua päästetä edes oven raosta sisään, no jos nyt salaa tilaavat netistä.
  Tosiasiassa Hesari jos mikä, on riippumaton media medioiden joukossa.

 9. Lääkintöneuvos Mikko Paunio on sanonut, ettei ole tilannut Hesaria enään yli kymmeneen vuoteen. Ja että Hesarin kymmenestä toimittajasta yhdeksän on agendajournalisteja.

  1. Persu Paunio luulee tietävänsä Hesarin julkaisupoitiikasta jotain tittelikasaumansa takaa.
   Nuo arvoit ovat suoraa tyhmyyttä, jota ei luulisi diagnostiikkalääkäri suustaan päästävän.
   Millaisiahan potilaita hänellä on?

 10. Korjaus aikaisempaan kommenttiini.
  Juha Ahvio on kirjassaan ”Sananvapaus uhattuna Suomessa (2018) omistanut luvun Aatos Erkolle ja Helsingin Sanomille.
  Ahvion kirja ”Vaarallinen vihreä valhe” on julkaistu v. 2017.
  Pahoittelen hutilointiani.

 11. ”Minä olen politiikan tarkkailija ja harrastaja ja teen AINA päätelmäni ilman minkäänvärisiä, hajuisia tai makuisia silmälaseja”
  Kyllä tätä huumoria on ilo lukea.

 12. Minä voin ihan rehellisesti sanoa että minä en tiedä onko hesari syyllinen, vai Rydman, vai syytöksen antaneet tahot.

  Väitän vain, että jos totuus kiinnostaa, minulle ei riitä lööppimedian sensaatiojuttu, etenkin semmoinen jota edes seiska ei suostunut julkaisemaan.

  1. Kimmo Sasi on ”kokemusasiantuntija” ja HS on syyllinen, Rydman puhdas pulmunen. Näitähän kokoomuksessa riittää.

   #HS on koko ajan hävinnyt uutiskilpailussa politiikan julkkiksista #Seiska lle. Nyt HS yrittää mutta epäonnistuu. Perusteena poliisin selvitys, jonka tuloksena tutkintaa ei edes aloitettu. Ja nimettömän väitteitä, että oli painostavaa, kun ei heti tilattu taksia. 7lla aina kuvat.

   1. Palaa se kokoomuksenkin sauna näemmä, kun on tupannut viimeaikoina päsmäröimään vain tuomarina ja lääkärinä ja ylimpänä juomanlaskijana.

    1. Suosittelen lukemaan, mitä naiset ovat ketroneet KRP:lle.
     Mitenkähän tuossa pitäisikään ”tuomita”…

     https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008897385.html

     ”Puolesta ja vastaan: Näin 10 nuorta naista kertoi Wille Rydmanista poliisille

     Keskusrikospoliisi puhutti kymmenen nuorta naista. IS julkaisee otteita heidän kertomuksistaan.”

 13. Jos tämä Rydman olisi syyllinen siihen mistä syytetään niin kuuluuko lakata kannattamasta Kokoomusta gallupeissa ja äänestyskopeissa?

 14. Kyllähän ne Hesarinkin toimittajat osaavat. Eihän siitä ole montaa vuotta, kun yksi naistoimittaja lähti kellarikerroksesta poliisia karkuun. Oli yrittänyt rautakangella aukaista läppäriä. Ei saanut muuta aikaiseksi, kuin tulipalon niin , että piti vielä palokuntakin kutsua.

  1. Yleissävy kriittisissä uutisissa kohdistuen johonkin poliittiseen tms. ryhmään on se, että kannattajat tuomitsevat heti median puolueellisuuden tai pahansuopuuden.
   Minun lehdissäni tai ryhmissä edellytettiin päätoimittajan tms. vastuuhenkilön riippumattomuutta siten, ettei saanut kuulua mihinkään sidosryhmään, rappareihin tms. klubeihin, ei edes tykistöklubiin.
   Siitä huolimatta tunsin jonkun päätoimittajan maakuntalehdistä, joka kuului rappareihin ja pyysi minuakin liittymään. Kieltäydyin siitä kunniasta.
   Hesaria jne. riipumattomia sanomalehtiä ym. lehtiä sitovat vahvat eettiset ja journalistiset säännöt, joita JSN vahtii. Ja sen jäsenet edustavat laajaa konsensusta vastuussa olevia medioita.

    1. Tuo kommentti kertoo, anteeksi vaan, lukutaidoan ja yleissivistyksen puutteesta.
     Tutkihan tarkkaan tämä sivusto: https://www.jsn.fi/jsn/jsn/ plus muutkin sen sivujen sisällöstä.

     JSN:n jäseneninä ovat toisiaan vastaan kilpailevia medioita, jotka pienestäkin rikkeestä kantelevat neuvostolle, joka omavalvonaelimenä antaa huomatuksen ja se tulee laajasti koko kansalle tiedoksi eri medoiden julkaisemina.
     Jos ei riitä, niin seuraa poliisi-ja rikostutkinta jonkun sisällä olevan median tai muiden jatkotoimena.

     1. Heikki,- anteeksi vaan itsellesi, mutta näkyy sinun yleissivistykseesi kuuluvan erottamattomana osana toisen blogistin herjaaminen, mutta ei yllätä. ( onko blogin sääntöjen mukainen )

      1. Anteeksi vaan, ennen kuin syyttää valheellisesti jotakin virallisesti valvottua järjestelmää, voi sen ilmaista kuten sanoin, eikä se ole herjaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *