Ruotsin turvana on Nato, vaikka se ei siihen liitykkään.

Nyt käydään kiivasta sananvaihtoa Naton ympärillä myös Ruotsissa ja varmasti sielläkin on huomattu Suomen yhä kasvava Natomyönteisyys.

Mutta se on ainakin varmaa, että Ruotsi tekee omat ratkaisunsa Natosta ja sen kokemuksen valossa mikä minulla on ja se ei ole suinkaan vähäinen, niin Ruotsi ei tule hakemaan Naton jäseneksi.

Miksi Ruotsi hakisi sotilasliiton jäseneksi, kun sen selusta ( Norja ) ja pian etupuolikin  ( Suomi ) on turvattu kahden sotilasliittoon kuuluvan maan toimesta ja näin edesauttavat Ruotsia jatkossakin pysymään sotilasliitoihin kuulumattomana maana.

Ei Ruotsi ole aikaisemmin muissakaan päätöksissään vilkuillut mitä Suomi tekee, se tekee päätöksensä vain omista kansallisista lähtökohdistaan käsin.

Sehän on selvää, että Suomessa Ruotsin jättäytyminen Natojäsenyyden ulkopuolelle aiheuttaa varmasti paljonkin parranpärinää massamme, mutta Natojunaa ei nyt pysäytä edes Ruotsin ratkaisu.

Onhan toki Ruotsi täysin eri asemassa kuin Suomi, heillä ei ole yhteistä maarajaa Venäjän kanssa ja nyt kun Suomi vielä liittyy Natoon, niin voivat rauhassa jatkaa polskutteluaan jatkossakin ankkalammikossaan.

LEIKKAA  TALTEEN.

8 vastausta artikkeliin “Ruotsin turvana on Nato, vaikka se ei siihen liitykkään.”

 1. Kun lueskelen näiden mitä erilaisempien asiantuntijoiden lausuntoja nyt vallitsevasta tilanteesta ja ”doktriineista” turvallisuuspolitiikan ympärillä, niin ei uskoisi kuinka vähän on heihin tarttunut arkirealismia koulujen penkeitä.

  1. ….minä olen saanut sotilaskoulutukseni Säkylän varuskunnassa, Porin Prikaatissa, panssarintorjunta- komppaniassa, jossa yksilöidysti raskaansingon ampujana. Siitä tuli helmikuussa 50 vuotta kuluneeksi, kun Suomen harmaisiin astuin.

   1. ….lisäksi pari kertaa olen ollut kertaamassa, mutta sekin tapahtui jo 70 luvulla.
    Näyttäisi tuo panssarintorjunta olevan vielä nykypäivänäkin kova sana, kun Ukrainan tilannetta seuraa.

    1. Minä olin pstk:n os.joht. Kannoin joskus lumihangessa raskaan singon putkea olkapäälläni ( 90 kg ) kun kaverit sammuivat. Kaverit vetivät jalustaa. Kevyetkin olivat ontelokranaateillaan tuhoisan tarkkoja.

     1. ….kyllä tosiaan on monta muistoa putkesta ja jalustasta, joita lumissa metsässä vedettiin ahkiolla, sekin vitutti silloin kun olin joukkeessa niinsanottuna kulmamiehenä, niin kevytsinko lyötiin aina minun kannattavakseni oman henkilökohtaisen aseen lisäksi, kun se meni niin että, ampuja, lataaja, vara-ampuja, varalataaja ja ammusmies.

 2. Luotaa mihin luottaa – kaikenlaista voi kukin lämpimikseen arvuutella

  https://yle.fi/uutiset/3-12352145

  10.3.2022

  Ruotsi lisää voimakkaasti puolustusmenoja ja kehottaa entistä useampia varautumaan asepalvelukseen – Hultqvist: Ennenkuulumattoman suuri satsaus

 3. Jaa, Säkylän intin käyneillä sitten vissiin on erityinen maanpuolutusstrateginen superkoulutus muihin verrattuna, kun noin mahtavasti pari kertausta käyneenä kyvyt ylittävät alan asiantuntijoiden taidot ja tiedot.
  Erityisesti raskaan singon ampujan koulutus on vastannut ilmeisesti ainakin kenraalin koulutusta ja ammattikokemusta…

 4. Arvi: ”….minä olen saanut sotilaskoulutukseni Säkylän varuskunnassa, Porin Prikaatissa, panssarintorjunta- komppaniassa, jossa yksilöidysti raskaansingon ampujana.”

  *

  Ruotsin turvana on Nato ja suomalaisten turvana on Arvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *