Sananvapaus on nykysuomessa vitsi, mutta ketään ei naurata.

Kun olen seurannut nyt kaksi vuotta tätä keskustelua mitä käydään mediassa koronan ympärillä ja sen tiimoilla, niin olen kyllä kaivannut keskusteluun otettavaksi mukaan muitakin asiantuntijoita ja alan ihmisiä kuin aina näitä samoja yhden totuuden torvensoitttajia.

Koska osa ihmisistä ei halua toimia lääketieteen ja laboratorieiden sekä lääkefirmojen koekaniineina eläimien sijaan ja kieltäytyvät ottamasta kehoonsa ”myrkkyä”, niin kuvittelisin eri mieltä asiasta olevien mukaanottamista studioihin ja valtamedian lähetyksiin osallistujiksi, eikä kivittää ja tuomita ja vaijentaa heidän argumenttejaan bittiavaruuteen saatanallisina säkeinä, sillä juuri se herättää ihmisissä epäluuloja ja pelkoa, kun toisin ajattelijat leimataan saatanoiksi, jotka uhkaavat ”terveiden” vapautta ja ihmisoikeuksia, kun heidät halutaan pitää vain pois silmistä, pois mielestä ”väärien” mielipiteidensä vuoksi.

En tässä ole nyt ristiretkellä ketään vastaan enkä kenenkään puolesta, päin vastoin.  Sillä jos nyt joku sanoo tietävänsä totuuden tässä koronakaaoksessa, niin hänelle Nobeli myönnettököön, jos sen pystyy vielä todentamaan, mutta kun ei tällaista henkilöä ja instanssia ole, niin siksi ei rokotteiden puolustajat kuin vastustajatkaan ole oikeassa eikä väärässä, koska absoluuttista totuutta ei kukaan tiedä koronasta ja sen hoidosta tai hoitamatta jättämisestä.

Koska nyt näyttää keskusteluyhteys toimivan niidenkin kesken, jotka aseilla rauhaa haluavat rakentaa, niin suosittelisin samaa myös tässä koronasodassa, eikä lähteä omalla sananvapaudellaan tuhoamaan ja tuomitsemaan toisten sananvapautta ja oikeutta vapaassa demokratiassa, vaikka se ei aina miellyttäisikkään.

Eduskunnassakin on vain yksi totuus koronasta ja jos joku siitä joiltakin osin poikkeaa, niin heidät tuomitaan häiriköiksi, vaikka kukaan ei pysty sanomaan tämän tiedon valossa mikä nyt on käytettävissä, että kumman suuntaan totuus lopulta kallistuu, vai kallistuuko kumpaankaan, jatketaan tätä kolmekymmenvuotista sotaamme omissa poteroissamme ja huudetaan kuka mitäkin jumalaa ja toteemia tai ”Mengeleä” apuun.

Sattui tuossa silmiini juttu lehdestä, että Amerikassa on ihminen saanut sian sydämmen, luulin ensin että lautaselleen, mutta olikin sen saanut rintaansa ja nyt potilas muka jo ”röhkii” iloisesti omassa pahnu…..punkassaan.

Ihminen on sitä mitä hän syö lauloi Juisekin ennakoiden näemmä tulevaa.

Mutta jos joku vielä sanoo minulle, että hän tietää totuuden, niin minä asevarustelua suosivana pasifistina tirvaisen häntä turpiin.

24 vastausta artikkeliin “Sananvapaus on nykysuomessa vitsi, mutta ketään ei naurata.”

 1. Sian sydän, suden keuhkot ja sammakon koivet kun tyyppiin vaihdetaan saadaan uusi pituusennätys olympialaisissa …🤔….😅😅😅

 2. Aamun Ilkka-Pohjalaisessa joku kirjoitti korona sekavuuden tiimoilta jälkiviisaana mäin: ”Kyllä monelta sekoilulta olisi vältytty jos pääministeri ei olisi tyrmännyt presidentin koronanyrkkiä”

   1. Marin sanoi kun koronajohtajuudesta kieltäytyi, että hänen on oltava valmiudessa Ukrainan kriisin takia, mutta minä sanoisin kyllä Saulina, että älä tule tänne sekoilemaan, olet osaamisesi näyttänyt sisäpolitiikassa ja ulkopoliittisesti olisit maallemme arvaamaton riski, johon meillä ei ole varaa.

 3. Rokottamattomat rasittavat terveydenhoitos ja sairaaloita ja kas kummaa kuinka hoito alkaa kelvata ja rokote.

 4. Hyvässä mallissa on maailman mitassakin sananvapaus Suomessa. Arvi vaan haluaa, että on lisää sananvapautta kaiken maailman hörhöille. Verkossa saa räksyttää vapaasti mitä vaan joten ei ole sananvapaudesta puutetta. Lehtien ei tartte painaa lähimmän kylähullun soopaa.

 5. Kuolo taikka voiton palmu!
  – Vastattihin vaivais-almu.

  Otti, kiitti. – Orjan suku!
  – Vaiko valta valhepuku?

  1. Eemeli,- kun olet rajoittamassa ja ottamassa hörhöiltä sanavapauden johon itsenikin luen, niin mikä sinut erottaa meistä muista hörhöistä.

 6. Sananvapaus on nimenomaan sitä, että ”väärätkin” mielipiteet sallitaan.

  Ken tuota ei hyväksy, ei ole aito sananvapauden kannattaja.

 7. Suomessa sallitaan ”väärät” mielipiteet vaan niitä ei välttämättä joka lehteen paineta.. Täälläkin on yllin kyllin ”vääriä” mielipiteitä ja verkossa on lisää.Täällä ei oo Eemeli rajoittamassa mitään eikä siihen ole edes valttuksia. Päätoimittajat päättävät mitä lehtiin laitetaan. Jatkakaa rauhassa vaan.

 8. Kun YLE jonkun asian tiimoilta turuilla ja toreilla kyselee ihmisten mielipiteitä niin miten voin olla vakuuttunut siitä että YLEn toimittaja ei valikoi lähetyksiin vain juuri mieleisiään haastatteluja. Vähän sama juttu siis kun Eemeli päätoimittajien roolista viisaasti ottaa esiin.

  1. Päätoimittaja ja median hallitus vastaa linjasta, ei kontrolloi sinänsä yksittäisiä juttuja, vaan luottopäälliköt huolimatta siitä, että päätoimittaja lopullisti vastaa nahallaan sisällöstä mainontoineen.

 9. Noista kahdesta en tiedä, mutta Turtiainen viestittelee Karjalaisen aallonpituudella.

 10. Vaikka hörhöinä rokotteita pelkääviä pidänkin niin olen kyllä Arvin kanssa siitä samaa mieltä että olisi sananvapauden mukaista kuulla heitäkin. Ei muuta kuin porukka studioon väittelemään. Ehkä on pelätty että taitavasti puhuva hörhö onnistuu liian hyvin ja saa aikaan lisää hölmöilyä? Virheelliset käsitykset kuuluisi kumota oikeilla eikä sensuurilla.

  1. Mielestäni Norpan ajatus on kannatettava. Hyvään katseluaikaan telkkuun esimerkiksi pari järkevästi koronarokotuksiin suhtautuvaa sujuvasanaista asiantuntijaa vastaan pari harhaista rokotteita vastaan olevaa, mieluusti tunnettuja hekin. Uskoisin että houkuttelisi hörhöjä kanavalle ja jos ajatuksella kuunteisivat saattaisi järjen valo päästä tunkeutumaan hämärään pääkoppaansa.

   1. Minä olisin nyt hyvin varovainen käyttämään kenestäkään toisesta hörhöilmaisua, se voi vielä kapsahtaa omaan nilkkaan. ja vaikka ei kapsahtaisikkaan, niin tämänkaltainen nimittely eriävää mieltä olevista on sivistymätöntä.

 11. Minä sain facebookin ylläpidolta varoituksen yhdestä juutalaiskommentista vaikka tarkoitin sen huumoriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *