Sauli ja Sanna, onnistuitte loistavasti tuhoamaan suomen.

Miten meille suomalaisille pääsi käymään nyt niin huono herraonni, että maatamme johtaa sodanjälkeisen ajan surkeimmat pääministeri ja presidentti.

Nämä kaksi ”mannekiinia” johdattivat meidät sodan osapuoliksi, vaikka meitä ei uhattu ei idästä eikä lännestä ja liittivät meidät sotilasliiton ydinaseiden laskupaikaksi.

Aitaa rakennetaan hiki päässä itärajalle ja käsketään kansalaisia täyttämään muonavarastonsa, mutta nämä kaksi rauhan enkeliä ovat kyllä syyllisiä siihen, että ydinaseet on suunnattu myös suomeen sotilasliiton jäsenyyden myötä.

Ei näytä suomen herrat ja narrit yhtään viisastuneet, kun taas sitä nuppia hakataan siihen kuuluisaan mäntyyn.

Tämä ei ole puolustuspuhe venäjän toimille Ukrainassa, vaan tämä on puhe näiden kahden narsistisesta tyhmyydestä ja siitä tulee kärsimään koko kansa, ennemmin tai myöhemmin.

Nyt taistellaan viimeiseen ukrainalaiseen venäjän murskaamiseksi, mutta jos joku kuvittelee maailman johtavan ydinasevallan alistettavan lännen muottiin, niin neuvoisin kyllä heitä tutkimaan tuhatvuotista venäjän historiaa, se voisi asiat saattaa oikeisiin mittasuhteisiin.

Mutta mikäs siinä, viekää nyt kaikki aseet ja ammukset ukrainaan mitä komerojenne kätköistä löydätte, jospa se veli venäläinen sitten palaisi omaan pilttuuseensa nuolemaan haavojaan.

Ukrainan kansaa minä säälin, kun heillekkin sattui valtaan pääsemään lännen marionetti-koomikko, mutta ei mene enään kovin pitkään siihen, kun länsi huomaa että ei se kannettu vesi kaivossa pysy.

Ja kyllä suomalaisetkin pian huomaavat, että kuinka nämä kaksi sotahaukkaa pääsi heidät yllyttämään mukaan sotaan ja nyt rakennellaan sitten ydinasesuojia ja tehdään uutta salpalinjaa rajalle, joka on ollut 80 vuotta rauhan kyyhkyn lennettävissä.

Ainoa mikä meidät olisi palastanut joutumisesta idän ja lännen taistelutantereeksi, olisi ollut pysytteleminen sotilasliittojen ulkopuolella, nyt se ei ole enään mahdollista, sillä jäsenyytemme myötä ohjukset on suunnattuna nyt myös aidasta huolimatta hermokeskuksiimme.

65 vastausta artikkeliin “Sauli ja Sanna, onnistuitte loistavasti tuhoamaan suomen.”

 1. Kyllä ovat tehneet hyvää työtä itsenäisyytemme turvaamiseksi.
  Pitänee muistaa se rauhan aika kun aina on ollut joku vääntö esim puun tuonnissa ja monessa muussa.

  1. Niilo hyvä,- et viitsisi enää puhua itsenäisestä suomesta, kun maatamme johtaa puolustuspoliittisesti Nato ja kaikki lakimme ja eduskuntamme päätökset hyväksytetään rajojemme takana Brysselissä, itsenäisyytemme päättyi vuonna 1995 liityttäessä EU jäseneksi ja nyt meni vielä omat sotavoimammekin sotilasliiton Droktriinien alaiseksi.

 2. ”Aitaa rakennetaan hiki päässä itärajalle”

  Laitappa faktaa mihin tätä on jo hikipäissään rakannettu????

  1. Marko hyvä,- eikös se jo ole rakentamisen aloittamista, kun sille on jo avoin sekki myönnetty eduskunnassa.

 3. Onneksi meillä on näinä aikoina uskomaton ”herraonni”; Niinistö, Marin, Haavisto, Kaikkonen ja tukena koko EU (pöljää Orbania lukuun ottamatta), Stoltenberg, Biden (paitsi toiset pöljät, Trumpin putinistikahjot).

 4. ”maatamme johtaa sodanjälkeisen ajan surkeimmat pääministeri ja presidentti.”
  Arvi vaan jatkaa samaan, tekisi mieli sanoa ”rasistiseen tyyliinsä”, haukkumalla kansan valitsemia päättäjiämme.

  1. Pentti hyvä,- äly hoi älä jätä, eikö sinun demokratiakäsitykseesi sovellu valtaapitävien arvostelu, vai haluatko senkin oikeiden meiltä viedä, kun mielipiteesi näyttää tähän viittaavan.
   Ja tämä rasismin kukkanen on jo lakastunut Pentti, keksi joku muu nimittely välillä..

 5. Ainoa, joka valitsi sodan, on sen aloittaja.

  Eipä sen jälkeen voi muut tehdä mitään kivan tuntuisia päätöksiä. Ainoastaan välttämättömiä sellaisia.

  1. Kyuu hyvä,- Kyllä se oli suomi joka aloitti sodan venäjää vastaan eikä päin vastoin, sillä suomi on nyt sodan osapuoli ihan omasta tahdostaan, ei venäjän pakottamana.

 6. ”Kyuu hyvä,- Kyllä se oli suomi joka aloitti sodan venäjää vastaan eikä päin vastoin”

  En tiedä missä rinnakkaistodellisuudessa Arvi elää mutta Suomi ei ole tällä hetkellä sodassa minkään maan kanssa! Piste!

  Venäjä on sodassa Ukrainan kanssa aloitettuaan yksipuolisesti sen itse!

  1. Marko hyvä,- minusta suomi on sodassa venäjää vastaan, aseistamalla Ukrainaa taistelussa miehittäjää vastaan.
   Moraalisesti se on oikein, mutta kansakuntamme tulevaisuutta silmäiltäessä hyvin kyseenalaista.

   1. Onneksi vellihousut ja vain omaa etua ajattelevat ovat vähemmistössä Ukrainan tukemisen kohdalla

    1. Matti hyvä,- vain vellihousut asettavat muiden edut oman maan etujen yläpuolelle ja harmillistahan se on, että ne ovat vielä toistaiseksi enemmistönä suomessa.

   2. ”Marko hyvä,- minusta suomi on sodassa venäjää vastaan, aseistamalla Ukrainaa taistelussa miehittäjää vastaan.” Sanoi Arvi.

    Suomi EI OLE SODASSA. Piste.

    Sinun mielestä se voi olla vaikka kuussa. Mutta todellisuudessa ei ole kuten välität. Silkka vale!

    1. Marko,- no sano nyt sitten omin sanoin mitä se on, jos suomi ei ole sodan osapuoli, kun aseistaa, kouluttaa, rahoittaa kaikilla tavoin Ukrainaa, niin mitäs se muuta on kuin olla sodan osapuoli, vaikka ei etulinjan juoksuhaudoissa tiettävästi vielä mukana olekkaan.

 7. Arvi on aivan uskomaton, en uskalla mitään sanoa koska pelkään että hän vastaisi aloittamalla Matti hyvä.

 8. Sanoisinko että melko voimakkaasti kärjistetty tulkinta, Suomi sodassa Venäjän kanssa.

  Oletko Arvi ihan vakavissaan sitä mieltä, että Suomen olisi tullut jäädä Venäjä vastaisten pakotteiden ulkopuolelle ja kieltäytyä tulemasta Ukrainaa sen puolustaessa omaa suvereniteettiään hyökkääjää vastaan?

 9. Mika,- olen kyllä sitä mieltä, että humanitaarinen apu olisi ollut riittävä ja nyt kun olemme sodan osapuolena sotilaallisen kaikkinaisen tuen merkeissä, niin seuraukset voivat olla kohtalokkaat meille, olipa moraalis/eettinen katsantokanta mikä hyvänsä.
  Kaikesta pahuudesta mitä nyt Ukrainassa tapahtuu, niin sen ei silti tulisi meille antaa oikeutusta lähteä mukaan sodan osapuoleksi ja sitä kautta asettamaan meidät alttiiksi jopa ydinsodan eturintamaan.
  Totta kai minäkin haluan suomen parasta, mutta sodan osapuoleksi lähtemällä sodan eskaloituminen on askeleen lähempänä levitä myös meidän maaperällemme, olemmepa Natossa tai ei.

  1. Jos Putinin olisi annettu ihan rauhassa vallata Ukraina, niin uskotko, että hän olisi tyytynyt siihen?

 10. Oijoi ja voivoi!, miten meidän käy, kun enemmistö kansasta ei enää suostu kyyristelemään ryssän edessä.

 11. Unohdat Arvi mainita, että Venäjä on se joka on julistanut olevansa sodassa koko läntistä maailmaa vastaan, mutta Venäjää vastaan ei ole kukaan julistanut olevansa sodassa.

  1. Mika,- enhän minä mitään unohda, mutta puhunkin nyt Blogissani suomen edusta ja itse olisin pidättäytynyt lähtemästä sodan osapuoleksi kaikista venäjältä kuulluista suuresta uhosta huolimatta, sillä ei suomeen kohdistunut sotilaallista uhkaa idän suunnalta, sen ovat kaikki päättäjämmekin todenneet, nyt sitä vastoin uhka on todellinen ja siitä suurimman vastuun kantaa kaksi aikaisemmin mainitsemaani johtajaa.

   1. Siis Suomen olisi mielestäsi tullut jättäytyä läntisen maailman ulkopuolelle ja katsoa sivusta miten Venäläiset tappavat viattomia siviilejä Ukrainassa?

    Henkilökohtaisesti en voi yhtyä näkemyksesi, enkä usko, että siihen kovin moni muukaan yhtyy.

    1. Mika,- en ole sitä mieltä, että suomi olisi jättäytynyt läntisen maailman ulkopuolelle, vaikka olisi aseavusta pidättäytynytkin, sillä nyt on huutava pula järjen äänestä, joka voisi olla idän ja lännen välillä rauhan rakentajana ( suomi )
     Niinistö ja Marin luovuttivat liian helpolla Putinin suuntaan ja lähtivät suhteita rakentelemaan vain sinne jossa muutkin samanmieliset toisiaan taputtelevat olalle, vaikka kohdemaana olisi pitänyt ensisijaisesti olla venäjä, vaikka lunta välillä sanallisesti tulisikin tupaan.

     1. Onko Putin osoittanut halua neuvotteluille?

      Putinin ainoa tavoite on alusta asti ollut hävittää Ukraina ja ukrainalaiset, aivan kuten Hitler halusi hävittää juutalaiset.

      Mistä tuollaisen kanssa pitäisi neuvotella?

      1. Mika,- parempi pieni rauha kuin lihava riita ja tässä puhun nyt vain suomen puolesta, sillä sodan osapuoleksi heittäytymällä toimme suuren uhan myös suomalaisiin koteihin ja tarkoitus ei todellakaan pyhittänyt keinoa.

 12. Sanot Ukrainan presidenttiä marionetti koomikoksi, no koomikko hän todellakin on ollut, mutta olisiko Ukrainan siis tullut antautua ilman taistelua, vai mitä tarkoitat Ukrainan huonolla herra onnella?

  1. Minusta Zelensky on lähinnä USA.n puolesta ja eduista taisteleva marionetti.

 13. Joudun Markon kommentteja poistamaan henkilöön menevän sopimattoman kieliasun johdosta.

  1. ”Kyuu hyvä,- Kyllä se oli suomi joka aloitti sodan venäjää vastaan eikä päin vastoin”

   En tiedä missä rinnakkaistodellisuudessa Arvi elää mutta Suomi ei ole tällä hetkellä sodassa minkään maan kanssa! Piste!

   Venäjä on sodassa Ukrainan kanssa aloitettuaan yksipuolisesti sen itse!

   Mikähän tässä häiritsee?

   Et voi väittää että Suomi on sodassa! Perustele se!

   1. Kyllä, venäjä on sodassa ukrainan kanssa, ei ollut suomen kanssa, mutta suomen piti ehdoin tahdoin lähteä r….ää paistamaan voissa Ukrainan maaperälle kaikkinaisen sotilasavun merkeissä.

    1. En ole kylläkään kuullut tuollaisia puheenvuoroja suomalaisten poliitikkojen suusta kuullut, joissa olisi minkäänlaista uhoa Venäjää kohtaan.

     Tosiasia on, että Suomi on osa länttä ja osana länttä on mukana tukemassa Ukrainaa sen puolustaessa olemassaolonsa oikeutta.

     Suomi oli osa länttä jo ennen NATO hakemusta, joten sekään ei nyt oikeassa elämässä ole niin suuri asia kuin se joidenkin toimesta näyttäytyy.

     Olimme mukana jopa jonkinlaisessa puolustusliitossa EU:n kautta.

     Toisaalta kun sanot Venäjän olevan maailmaan suurin ydinasevaltio niin päätellen Ukrainan rintamilla voidaan kysyä monikohan niistä venäläisten ydinaseista mahtaa olla käyttökunnossa vaiko yksikään?

     Joku on voinut myydä sytyslangat 🤣

     1. Mika,- kirjoitin jos huomasit niin uhosta venäjältä suomeen päin, en päinvastoin.

     2. Turha on tämän Arvin kanssa ”kekskustella”. Kun valtion johto sanoo ettei Suomi ole sodassa ja Arvi väittää että on niin, sepä se…

      1. Marko,- jos ei ukrainan aseistaminen ja kouluttaminen ja rahoittaminen ole sodassa mukana olemista, niin millä nimellä tällaista ”rauhan työtä” pitäisi kutsuttavan.

 14. Miten (esim.) alla oleva liittyy Sauliin ja Sannaan?

  Arvi: ”Nyt taistellaan viimeiseen ukrainalaiseen venäjän murskaamiseksi, mutta jos joku kuvittelee maailman johtavan ydinasevallan alistettavan lännen muottiin, niin neuvoisin kyllä heitä tutkimaan tuhatvuotista venäjän historiaa, se voisi asiat saattaa oikeisiin mittasuhteisiin.”

  *
  Arvi pitäisi lukea historiaa.

  Kun hullulle diktaattorille Saksassa annetiin periksi vuona 1938 (luovutettiin iso osa Tšekkoslovakian Saksalle), niin hullun (Hitler) ruokahalu kasvoi entisestään.

  Arvi, tässä opetus miksei kusipää Putinille ei saa antaa periksi.

  .
  https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchenin_sopimus

  Konferenssissa siis päätettiin Tšekkoslovakian tulevaisuudesta, vaikka maalla itsellään ei edes ollut edustajaa paikalla. Alueiden luovuttamista on pidetty Saksan lepyttely-yrityksenä, jotta sodalta vältyttäisiin.

  1. Kääntäkää jo Hitler sivuanne, se ei ole enää hyvä konsti kansalaisten pelottelemisessa ja jos nyt oikein muistan, niin Hitler taisi meidän aseveljinään pelastaa maamme joutumisen Balttien tielle.

   1. Arvin pitäisi lukea historiaa – hitoria toista itseään

    Putlerin ja Hitlerin käytöksessä on paljon samankaltaisuutta.

    Öykkärimäisyys.

    Ihmishenki ei merkitse mitään Putlerille – ei edes venäläisen
    [ Oma henki on kyllä varmasti kullan kallis]

 15. Arvin ajatusmalina näyttäisi olevan, että kun runsaasti ydinpommeja halussaan pitävä maa vaatii jotakin, niin on parasta antaa periksi.

  Kuvitellaan, että EU-maat, Englanti, USA ja Kanada (Japani, Australia …) päättäisivät luovuttaa Ukrainan Putinile. Voitaisiinko kuvitella homman olevan sillä selvän? – mielestäni ei voida

  Saatuaan Ukrainan venäläisillä olisi edelleen runsaasti ydinpommeja halussaan.

  1. Se nyt on vaan Albanus sanottava, että suomen osallistuminen Ukrainan sotaan saattoi meidät vihamieliseksi valtioksi venäjän silmissä ja hyvin todennäköisesti se tulee meille vielä kalliiksi tavalla tai toisella ja ei tarvitse olla mikään Putinisti, kun osaa laskea yhteen 1+ 1

   1. avin mielestä suomalaisten pitäisi pitää päänsä pensaaseen, kuin jänis ja pelätä pahinta. Tällä hetkellä ryssä putin päättää ketä ryssien pitää vihata – se on nähty Ukrainasakin

    Saatuaan Ukrainan venäläisillä olisi edelleen runsaasti ydinpommeja halussaan.

 16. Onkohan Kekkosen henki siirtynyt Arviin? Se aika nyt vaan on ohi.

  Zelenskyn pitäminen USA:n marionettina on kyllä paksua, suoraa Kremlin propagandaa. Sitäpaitsi USA:han tarjosi sodan alettua Zelenskylle kyytiä, mutta Zelensky pyysi sen sijaan ammuksia ja päätti jäädä. Lisäksi hänen kerrotaan suututtaneen Bideninkin vaatimuksillaan. Kyllä ne marionetit löytyvät ihan muualta, esimerkiksi Venäjän tukema Janukovits oli sellainen.

  Arvin mielestä Suomen olisi pitänyt suomettua uudelleen, alkaa ladella valheita ja nöyristellä Venäjää. Niin toimittiin joskus kun muuta ei voitu, nyt voidaan.

  Jos ydinsota alkaisi niin on melko sama ampuisiko Venäjä niitä Suomeen vai ei. Ydinsotaa seuraisi joka tapauksessa ydintalvi joka veisi sadot ja tappaisi lähes kaikki jäljelle jääneet ihmiset nälkään. Joten tuokin on turhaa Kekkosen aikaista pelottelua. Silloinhan paasattiin ydinaseettomasta Pohjolasta vaikka ainoa jolla ydinaseita täällä oli oli Neuvostoliitto.

 17. Jos Kekkosen henki on siirtynyt minuun, niin olen otettu ja kun nyt sitä suomettumisen aikaa niin kauheasti jälkikäteen halveeraatte, niin se aika on ollut sodanjälkeisen ajan suomessa nousun, rauhan ja kukoistuksen aikaa, vaikka nyt jotkut haluavat silloin vaikuttaneet päättäjämme kaivaa haudoistaan ja hirttää lähimpään puuhun. 80 vuotta saimme elää rauhassa ja nyt meidät vietiin sellaiselle tielle, jonka historiankirjat tulevat muistamaan tuhon tienä.

  1. Norppa,- väitän, että tavallinen kansa ei huomannut omassa elämässään mitään suomettuneisuutta ja jos jotkut poliitikot olivat rähmällään Moskovaan, niin sitä tehtiin isänmaan parhaaksi, omaa turvallisuuttamme vaarantamatta. En käsitä miksi nyt jälkeenpäin mustamaalataan sen ajan päättäjiämme, heidät tulisi vielä kuolemansa jälkeenkin palkita Mannerheimin ristillä, kun säilytimme suvereniteettimme suuren karhun kainalossa ja pitäytymällä tiukasti länsimaiden omaksumalla aatetiellä. Se oli taitavaa politiikkaa, josta tulee kiitos lähettää sen ajan päättäjillemme.

   1. Ai niinkö? Kyllä ainakin meillä huomattiin se epärehellisyys ja vaihtoehdottomuus.

    Jos nyt joutuisit Suomeen jota hallitsisi woke-ideologia niin sekö ei muka haittaisi sinua? Perussuomalaiset ja muutama muu puolue olisi tuomittu olemaan pois hallituksesta ja Iiris Suomela valittaisiin joka kerta Suomen presidentiksi, jopa perussuomalaiset mieleistelisivät häntä? Mutta ei haittaisi Arvia kunhan kaupasta saisi leipää—

 18. Ei voi kuin todeta, että arvi näyttää olevan todellakin kommunistien ja putinistien kaveri ainakin ajatttelultaan.

  1. Olen pistänyt omassa pääkopassa tämän jo Janus Putkonen , Bäckman ja toverit osastolle. Ei jatkoon…

 19. Venäjältä tulee meille sotaa pakoon ja toisaalta pääseehän meiltä sinne ken haluaa jos Suomi on jonkun mielestä huonompi maa?

  1. Suomi on paras maa meille suomalaisille ja jos jotkut haluaa naapureiden välistä rauhaa rakentaa, niin ei se Niilo tarkoita että sellaisten tulisi muuttaa venäjälle, vai haluatko että muilutetaan rajalle kaikki sodan vastustajat.

   1. arvi . ”Suomi on paras maa meille suomalaisille”

    .. ainakin niin kauna kuin ryssät pysyvät omalla tontillaan.

    Niin kauan kuin kusipää putin on Venäjän puikoissa mikään sen naapurimaa ei ole täysin turvassa.

 20. Kyllä varmaan tuo ryssälä on näille putinan puolustelijoille se paras maa.
  Siellä eivät tervejärkiset pistä vastaan, kun putinaa kehuu ja putinan rikollisen sodan vastustajia mollaa.

 21. Onko sota koskaan muuta kun rikollista ei mielestäni
  Mutta meidän jäsenyys Natossa ei muuta oikeasti mitään nykytilasta terv tepivaari

  1. NATO ratifioinnin loppuun vienti ei minunkaan mielestäni muuttaisi juuri mitään -USA on ilmoittanut puolustavansa Suomea. Uskon, että Suomen sotilaat ja lännen aseet pitävät ryssän poissa Suomesta.

   *
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005674470.html

   Suomeen vyöryi ensi kertaa Yhdysvaltojen raskaita Abrams M1A1 -taistelupanssareita – IS seurasi, miten amerikkalaiset harjoittelivat Niinisalon kankailla
   Puolustusvoimien Arrow-harjoituksessa nähtiin ensimmäistä kertaa yhdysvaltalaisia Abrams M1A1 -taistelupanssarivaunuja.

 22. Arvi: ”Suomi on paras maa meille suomalaisille ja jos jotkut haluaa naapureiden välistä rauhaa rakentaa, niin ei se Niilo tarkoita että sellaisten tulisi muuttaa venäjälle, vai haluatko että muilutetaan rajalle kaikki sodan vastustajat.”

  Arvi tarkoittanee, ettei Ukrainan saisi puolustaa omaa maataan. On ryssäfanitus ottanut kierroksia!
  Armoa ei Siperiaan.

 23. Luulenpa ettei putleria kiinnosta kaatuneitten venäläisten määrä.

  *
  https://www.verkkouutiset.fi/a/hyokkaajan-vaitetaan-menettaneen-yli-1400-upseeria/#dadb40a2

  3.11.2022

  Ukrainan asevoimien mukaan tähän mennessä 1 402 venäläistä upseeria on kuollut sodan syttymisen jälkeen.

  Asiasta kertovat Ukrainska Pravda ja Kyiv Independent.

  Hyökkääjän kerrotaan menettäneen 10 kenraalia, 44 everstiä, 98 everstiluutnanttia, 193 majuria, 279 kapteenia, 471 yliluutnanttia, 235 luutnanttia ja 72 alempiarvoista upseeria.

  1. Tapettavia riittää ryssälässä kaikilla vähemmistöalueilla.
   Kaupunkikaisia pidetään parempiarvoisina.

 24. Enpä minäkään erityisesti fanita sotilasliittoilua, mutta sen vahvemmin blogin sisältöön kantaa ottamatta totean kuitenkin, että oli mukava lukea Arvilta juttu ”pitkästä aikaa”.

 25. Ihmishenki ei paljoa paina Venäjällä.

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b902336a-feaa-4ed4-9cca-05b5ebce0f5b
  .
  12 000 venäläispuolustajan kohtalo olikin olla tykinruokaa etulinjassa
  .
  Kaliningradin puolustukseen sekä Nato-pelotteeksi tarkoitetut joukot lähetettiin sotimaan Ukrainaan tuhoisin seurauksin.
  *
  Putin ei osannut odottaa voimakasta vastarintaa ja joutui turvautumaan lisäjoukkojen lähettämiseen Kiovan valtaamiseksi.
  .
  Kuukauden kestäneet Kiovan valtausyritykset koituivat huonosti koulutetuiden sekä huonoin varustein rintamalle lähetettyjen venäläissotilaiden kohtaloksi. Arviot venäläisjoukkojen kuolemista vaihtelevat, mutta on mahdollista, että Venäjä menetti jopa 50 000 sotilasta. Kaikki eivät välttämättä kuolleet, mutta haavoittuneiden määrä on myös valtaisa.

Kommentoi