Sipilä aloitti, Marin jatkoi, turhaa on Fortumin johtoa syyttää.

Nyt on maassamme kaikensortin teloituskomppaniat ja veren haistaneet ”tutkivan” journalismin paparatsit liikkeellä, kun pitää löytää syylliset ja suurimmat ”sinisilmät”, jotka ovat näiden Fortum-katastrofien taustalla.

On sanomattakin selvää, että valtio enemmistöosakkaana ja sitä kautta hallitukset ohjausministereineen ovat nämä asiat siunanneet ja jäljet johtavat Sipilään ja siitä edelleen jatkumona Mariniin, siellä ne sylttytehtaat sijaitsevat,  sillä eihän sitä usko erkkikään, että Fortumin johto olisi yritysostonsa tehnyt ilman enemmistöosakkaansa myötävaikuttamista. v.2017

Ja vaikka nyt tiedän sohaisevani muurahaispesää niin teen sen silti, sillä yksi keskeinen tekijä joka hääri taustalla Fortumin yrityskauppoja jouduttaakseen  oli Sauli Niinistö, joka kahdenkeskisissä tapaamisissa Putinin kanssa tasoitti tietä ”onnistuneille” yritysostoille.  Tästä ei paljon media huutele, sillä voisi pian myllykirje tipahtaa postiluukusta.

Se siitä Fortumista toistaiseksi, mutta kun kerran pääsin mieliaiheeseeni, eli Sauli Niinistöön, niin heitetään lisää löylyä.

Sitä minä ihmettelen, että miksi Niinistö juoksee kihara tukkansa putkella ympäri maailmaa julistamassa Putinin saatanallisuutta ja arvioitaan hänen henkisistä kyvyistään toisille samanmielisille.  Nyt pitäisi mennä Moskovaan joko kutsuttuna tai ilman ja kertoa mielipiteensä suoraan Putinille, vaikka se ei varmasti olisikkaan Putinia mairittelevaa, niin ilman välikäsiä viesti menee muuttumattomana perille.  Ja kun sen tekisi, niin voisi Putinin pyytää vastavierailulle maahamme, olipa hän minkälainen perkele hyvänsä, niin pareet kuitenkin liennyttää kuin ottaa ohjukset ”rauhan kyyhkyiksi”.

Kaikkihan Putinin ja sodan tuomitsee venäjän aiheuttamaksi ja syyllisestä ei liene epäselvyyttä, mutta se ei ainakaan huonontaisi tilannetta ja vaikka diplomatia onkin kirosana kun venäjästä puhutaan, niin näytetään nyt edes me, että emme vajoa venäjän tasolle, vaan luotamme diplomatian olevan ainut tie sodan lopettamiseksi.

Tiedän kyllä että kirjoitukseni järkyttää useampia ja vieläkin useammat haluaisivat mennä päätyyn asti ja tuhota venäjän takaisin kivikauteen, mutta siinä se venäjä on vielä senkin jälkeen ja on turhaa kuvitella, että se olisi meidän näkökulmasta nykyistä demokraattisempi……tuskin.

Mutta kuten jo aikaisemminkin olen todennut, että mitä kauemmaksi rauhan kyyhkyt lentävät, niin sitä lähempänä on ydinsota ( ikävä kyllä )

Tapasin tässä männäviikolle yhden maailmanmatkaajan, joka oli reissannut Euroopan suurkaupungeissa, myös Moskovassa, niin jokaisissa  kaupungeissa paitsi Moskovassa huomasi sodan läsnäolon ihmisten arjessa.

 

15 vastausta artikkeliin “Sipilä aloitti, Marin jatkoi, turhaa on Fortumin johtoa syyttää.”

  1. juhalta jälleen syväluotaava ja viileän analyyttinen kommentti, ihan sanattomaksi vetää tässä Sauli-kultin vyörytyksessä.

 1. Koko soppa alkoi jo kauan sitten ennen Sipilää. Se oli jo Kekkos-poitiikkaa ja jatkui Saksan ja Lipposen Nordstreamilla jne..
  Niinistö ei liity mitenkään tähän muuten kuin asian poisitiivisessa merkityksessä, purkumiehenä venäjän riippuvuuksista.

 2. Heikki,- en tiedä kuinka sinulta aktiiviselta politiikan ja talouden seuraajalta ja suurkuluttajalta on päässyt menemään ”täikamppassi” ohi Niinistön lobbaaminen Fortumin taustalla kauppojen jouduttamiseksi.

  1. Ninistö on yhtä vähän tai paljon sotkeutunut soppaan kuin kuka tahansa valtion päämies tai eu tai xi tai shröder tai putte samassa, isossa kaasukammiossa.

 3. Lopetin lukemisen siihen kun huomasin että Niinistö on syyllinen, rajansa kaikella.

  1. Voi pyhä sylvi näitä Saulin pyhyyteen ja erehtymättömyyteen uskovia.
   Ja syylliset ilmaisin jo alustukseni otsikossa, joten Niinistö oli vain yksi lobbari muiden lobbarien joukossa.

   1. Tulee mieleeni kun Cato aikanaan aina puheiseensa sisällytti hokeman: Muuten olen sitä mieltä että Karthago on hävitettävä

  1. juhalla ja Myllymatilla on uskomaton taito lukea tekstiäni omaan vakaumukseensa peilaten, viis tosiasioista.

   1. Valitettavasti niitä tosiasioita ei juurikaan ole.
    ”tosiasioita” senkin edestä ja toistuvaa Niinistövihaa asiasta riippumatta.
    Ilmeisesti tässä maassa ei arvin mielestä ole tapahtunut mitään pahaa ilman Niinistöä.

    1. juhak,- jos et osaa erottaa kritiikkiä ja vihaa toisistaan, niin lienee pareet jättää elämöinti vähemmälle.

     1. Siinä lienee sinulla enemmän opeteltavaa.
      Ei ole kritiikkiä syyttää jatkuvasti jotakuta likimain kaikesta – ja pääosin perusteetta.

 4. Aamun Ylen jälkiviisaissa Soini, ex-ulkoministerinä, pystyi kiteyttämään koko sopan muutamaan lauseen, kun taas oppostiopoliitikot jauhavat paskaa niin rajoista kuin Uniperiin johtaista syistä ja syyllisistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *