Sitoutumattomat uskovat joulupukin tuovan heille uuden paidan.

Kaikilla puolueilla, hajuun ja makuun katsomatta on sellainen äänestäjäkunta, joka ei puoluetta vaihda kuin paitaa, vaan tukevat puoluettaan vielä silloinkin, kun pyövelin terä aamuauringossa välähtää.

Suurilla puolueilla, joihin luen demarit, kepun, perussuomalaiset ja kokoomuksen, niin puolueiden kannattajarunko on osapuilleen tuolla 15% tietämissä, riippumatta siitä ollaanko hallituksessa vai oppositiossa.

Joten vaaleja ei voiteta eikä hävitä näiden puolueuskollisten äänillä, vaan vaalit voitetaan tai hävitään näiden liikkuvien,  ”sitoutumattomien”  ja puoluetta kuin paitaa vaihtavien nenästävedettävien äänillä, jotka juoksevat tukka putkella aina sinne, mistä parhaimmat”vappusataset” ja köyhänavut tarjoillaan.

Ja kun nukkuvia on vaaleista toiseen tuo lähes 40% ja vakiintuneita puoluettaan äänestäviä on noin 40%, niin vaalien ratkaisijat ovat nämä 20%  paidanvaihtajat, jotka jokaisen tahran jälkeen eivät pese paitaansa, vaan ”ostavat” heti uuden ja pesukone huutaa ei oota.

Nämä kyseiset paidanvaihtavat valitsevat ketä äänestävät lähinnä mielikuvien ja suurten vaalikeskustelujen sekä ulkoisen habituksen lähtökohdista ja lankeavat lööppijorunalismin totuuteen, he eivät mukavuudenhaluaan halua uhrata koko neljän vuoden ajanjaksoon eduskunnan päätöksellisyyteen, vaan liittyvät siihen jonoon jossa muoviämpäreitä jaellaan.

Aina sanotaan, että nukkuvat ratkaisevat vaalit ja joka ne saa hereille myös voittaa vaalit.  Mutta kuten on nähty, niin he eivät sohvastaan luovu, joten paidanvaihtajat ovat avainasemassa ja he ratkaisevat kenen pärstä kulloinkin miellyttää ja kuka parhaimmin osaa pitää pokkansa, kun puhuu velatkin saataviksi ja muuttaa veden viiniksi.

Joten, tuuliviirit kieppuvat politiikan katonharjalla milloin vasemalle milloin oikealle ja tyyni sää on heille myrkkyä, kun eivät pääse iskemään sontatalikkoaan naapurin paskapatteriin.

 

11 vastausta artikkeliin “Sitoutumattomat uskovat joulupukin tuovan heille uuden paidan.”

 1. Nyt Arvi arvioi asioita viisaasti, objektiivisesti, samaa mieltä olen kanssaan

 2. Olen eri mieltä:

  1. Jos asun maalla, viljelen, kalastan tai toimin sen alan yrittäjänä, uskoisin äänestäväni sellaista puoluetta tai henkilöä, joka minun ja kaltaisteni asioita voisi parhaiten ajaa.
  2. Jos olen ansainnut yritystoiminnallani pääomaa ja olen osakas yrityksissä, niin äänestäisin….
  3.Jos olisin sosiaalisen alan työntekijä ja näkisin kaiken kurjuuden, ei tulisi mieleenkään äänestää edellisiä.
  4. Jos olet yhteiskunnallinen toimija, toimittaja, pappi jne. äänestäminen varmaan määräytyy kokemuksen ja muutoksen halun tarpeen mukaan.
  5. Jos olet yhdistelmä näitä eri aikoina, äänestämiskäyttäytyminen varmasti muuttuu aja kuluessa.
  6. Jos yhteiskunnan arvomaailma menee sekaisin ja valtaan pyrkii eriarvoista ihmisyyttä ilmeneviä voimia, äänestää joko niitä, jos haluaa olla sellainen tai kaikkoaa kauas heistä.

  Elämä ja yhteiskunta muuttuu ja politiikka myös sen mukana !
  Jos mikään ei kiinnosta ja antaa mennä, kun on mennäkseeen, niin Aku Ankka on heidän äänestyslipussaan.

 3. Jos on nukkuva niin kohdat 1 – 6 eivät vie ihmistä äänestyskoppiin vaikka arkeansa koskettavatkin.

  1. Hyvä että poliittisilla puolueilla arvot ja asenteet eivät muutu jokaisesta risahduksesta ja on myös hyvä, että ne eivät hypi ”kukasta kukkaan” sitoutumattomien kulloistenkin mielihalujen mukaan, kyllä jämpti on niin.

   1. ……räikein esimerkki on sininen tulevaisuus, joka joutui siniseen menneisyyteen, kun unohti kiihkossaan puolueen arvot ja sen, kuka heidät on töihin palkannut.

    …..ja samaa rataa näyttää menevän kepukin, kun arvot ovat myytävänä, olipa ostajina vaikka stalinisti kommarit tai vihernatsit.

 4. Aika monelle oman mielipiteen luominen on aivan liian raskas prosessi, joten on helpompaa lainata se jostain muualta vaikkapa mediasta

  1. Joillekin ainoat uskottavat mediat ovat Suomen Uutiset, joka kuuluu sarjaan mv ja oikeamedia tai Haapala.
   Hesaria, Yleä ja maakuntalehtiä he taas pitävät rahanvallaan tai vasemmistolaisen ideologian levittäjinä.

   1. Suosittelen kyllä lukemaan joskus myös medioita muualta maailmassa niin moni asia näyttääkin aivan muulta kuin mitä kotimainen media antaa ymmärtää.

    Erityisen usein esim. EU:saa tapahtuvista asioista meillä uutisoidaan hyvin niukasti ja silloinkin hyvin suppeasti.

 5. Arvin tuuliviirihuomio on tärkeä, toinen on sitten äänestysinto. ”Jos jaksaisin äänestää, äänestäisin puoluetta x” on myös aika iso porukka. Omat pitää aktivoida ja jos mahdollista, tuuliviirinukkuvat vielä päälle

Kommentoi