”Suutari” pysyköön lestissään

Avoimuuden ja läpinäkyvyyden nimeen huudetaan ja vannotaan, mutta minä ihmettelen suuresti kun en luota Sauli Niinistöön, että mitä hän tuolla maailmalla sukkuloidessaan ja puheluillaan puhuu muille valtioidensa päämiehille.

Aina kuulee vain kun sanotaan, että taas oli Niinistö soitellut pitkän puhelun Baidenille ja langat ovat kuumana myös Kremlin isäntään päin ja koko EU.n keskuskomitean suuntaan Natosta puhumattakaan.

Kohtaamiset ja puhelut tapahtuivat ( aina ) hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta mistä minä tiedän, kun niitä keskusteluja ei julkaista, että onko ne minulle ja suomalaisille hyväksi ja miksi ne pidetään salaisina, mikä siinä pelottaa, että niiden sisällöt eivät ole kansalaisten korville suotavia.

Minulle kaikki mikä salassa ja hiljaa kulisseissa puhutaan on valetta, joka tapahtuu niiden päiden yli jotka kuitenkin ovat asian keskiössä ( kansa )

Eikä se ole mikään salassapidon ehto kun sanotaan, että ei yksinkertainen kansa kuitenkaan kykene jäsentelemään niin monimutkaisia asioita päänupissaan, että niille voisi kaiken paljastaa.

Mutta miksi sitä sitten kansalaisilta kysellään mielipidettä vaaleissakaan, eihän niitä voi päästää päättämään päättäjistäkään, tyhmiä kun ovat.

Sitten vasta kun näen ja kuulen Niinistön puheet vierailuistaan suorana ja hänen puhelunsa julkaistaan muuttumattomina, niin sitten vasta voidaan puhua avoimuudesta.

Kuinka presidentti voi poiketa niin perusteellisesti muilta vaadituista käytännöistä, että hän saattaa puhua tapaamisissaan ja puheluissaan ummet ja lammet meidän tyhmien pään menoksi.

Niinistö puhuu salassa toisille toista ja yhdelle yhtä ja päinvastoin, yrittää ehkä olla mielin kielin joka suuntaan ja saattaa unohtaa kuka on se hänen todellinen palkanmaksajansa ja työnantajansa.  Jos yrittää kaikkia mielyttää, niin siinä käy yleensä loppupelissä niin, että ei miellytä ketään.

Tiedän että tässä maassa on pyhäinhäväistys sorkkia hänen ylhäisyytensä koskemattomuutta ja yleistä Glooriaa, mutta sen jälkeen kun Niinistö myi markkamme Brysselin orjamarkkinoille lupaa kansalta kysymättä, niin en hänen tekemisiinsä ja sanomisiinsa luota.

Kyllä kansa tietää ja se voi olla ja onkin viisaampi kuin Niinistö kuvitteleekaan ”norsunluutornissaan”.

Itse tuntisin ainakin mieleni levollisemmaksi silloin,  kun tietäisin tässäkin mailmanpolitiikan kyseessä ollessa, että Sauli antaisi muiden leikkiä sotaansa ”rauhassa” ja keskittyisi harjannostajaisten avaamisiin ja peruskiven muuraamiseen, se lievittäisi varmasti peloteltua suomen kansan mieltä parhaiten.

 

14 vastausta artikkeliin “”Suutari” pysyköön lestissään”

 1. Kansaivälisistä ja kriistialanteiden turvallisuusasioita ei kansan juttufoorumeiille huudella. Vähiten juuri siksi, ettei tämän jutun kaltaisten poliittisten asenteiden anneta levitä ja aiheuttaa eripuraa lisää kaikenkarvaisten eturyhmien kiljuessa pissahädässään.
  Niinistö on hoitanut pestinsä erinomaisesti tässä asiassa nspanuorana kansaivälisten kriisipesäkkeiden välillä. Se on nostanut Suomen vaikutusvallan huomattavasti korkeammalle kuin edes osattiin olettaa molemmilla puolilla.
  Konsta pylkkäset purkoot hammastaan siellä periferioiden kantojen nokissa ihan rauhassa.

 2. Kovin nyt on Arvi tuohtunut Niinistöön. Itselläni on helpompaa kun vain lapsenuskossani luotan että presidenttimme on viisas mies ja tuo viisaus on Suomen parhaaksi.
  Tietysti olisi uteliaalle mannaa jos voisi kärpäsenä katossa kuunnella mitä päättäjät, valtiomiehet, puoluejohtajat, AY- ja työmarkkinapomot palavereissaan juttelevat mutta voisi se kirkasotsaista jurppiakin kun saisi tietää tietää millaisten kiemuroiden, uhkausten lupausten ja lehmänkauppojen pohjalta päätökset tehdään ja julkiset puheet puhutaan.

 3. Ja jos nyt toden sanon, niin mokoman viran saisa vakka laittaa jäihin, sillä eikö riitä kun olemme EU.n jäsen, joka meidät sitoo yhdeksi sen hallintokoneistoa ja kun pääministeri ja valtioneuvosto on suomessa se joka ”suureen ja mahtavaan” suhteet hoitaa, niin mihinkäs väliin se unilukkari tungetaan.
  Kun presidentti on riisuttu valtaoikeuksistaan ja jäljellä on vain muodollisuus Utvassa, niin mitäs me sellaisella isännällä teemme jolla ei ole peltoakaan jota kyntää.

  1. Suomen Tasavallan Presidentti vastaa Suoem ulko- ja turvallisuuspolitiikasta valtiosäännön mukaisesti ja on poliittisten puolueiden kannalta neutraali olkoonpa lähtöpuolue mikä tahansa.
   Tämä instituutio pitää säilyttää. Poliittisten puolueiden valtasuhteet maassamme ja hallituksissa vaihtuvat 4-vuotiskausin. Jos on hyvä presidentti hän voi olla 12 vuotta vallassa ohi puoluesähläyksien.

 4. Prseidentin virka kestää jos hyvin käy ja valitaan uudelleen 12 vuotta. Pääministerit ja hallitukset vaihtuvat. Noita presidenttien tai ulkoministerien neuvotteluja ja keskusteluja ei huudella maailmalle yksityiskohtaisesti. Biideeni tai Puutiini eivät myöskään kerro kaikkia yksityiskohtia mitä ovat keskenään tai Niinistön kanssa puhuneet. Onneksi ulkopolitiikkaamme hoitaa korkeammalla tasolla presidentti eikä joku sattumaulkoministeri kuten eräs herra Soini.

 5. Se on kuule Heikki sama minkä värinen tai makuinen hallitus kulloinkin suomessa on, niin kaikki ovat kuitenkin alisteisessa asemassa EU.lle ja vaikka sanotaankin, että presidentti hoitaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa, niin viimeisen painavan sanan sanoo kuitenkin hallitus ja eduskunta, jos presidennti soutaa eri suuntaan.

  1. Niin pitää ollakin. EU on meidän yhteinen kotomme, ei mikään piikkilangalla eristetty Suomi.
   Käy joskus jossakin rajojemme ulkopuolella niin näikist, kuinka paljon kauniita maisemia, fiksuja ihmisiä, parempaa elintasoa ja ruokaa sekä avarampia mieliä muualla on.

   1. Eipä se ulkomaanmatkailu näytä ainakaan sinun osaamistasoasi ja sivistystäsi kehittänyt myönteisempään suuntaan, joten minä pysyn isänmaan kamaralla, enkä kuvittele ruohon olevan vihreämpää sinun mainitsemissasi paratiiseissa.

 6. Presidentillä pitäisi olla valtaa enemmän.
  Onneksi hän käyttää olevaa täysimääräisesti.

  1. Kaksipiippuinen juttu tämä presidentin valta. Jos kansa on osannut valita hyvän niin valtaa soisi ja sitten päinvastoin.

 7. EUU on sisäpöolitiikkaa ja ne muut ulkopöolitiikkaa ja molempiin on hoitajansa
  Mitä tulee presidenttiin meillä on Suomessa hyvä istuva presidentti turha moittiminen ei ole asiaa lainkaan terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *