Tilaston valossa seuraava pääministeri on Riikka Purra.

Katselin tuossa vähän tilastoja edellisten eduskuntavaalien tiimoilta ja vertailin niitä nykyhetkeen.

Nimittäin  persujen Gallupkannatus kolmea kuukautta ennen vuoden 19 eduskuntavaaleja näytti vähän yli 8% ja kun vaalien äänet oli laskettu, niin kannatus olikin jo yli 17% ja eduskuntapaikoissa toiseksi suurin ryhmä demarien jälkeen ja voittokin jäi vain muutamista tuhansista äänistä uupumaan ja nyt sitten olemmekin Rinteen/Marinin kyydissä päätyneet seinään.

Joten kannatus olikin puolet suurempi vaalipäivänä, kuin mitä taloustutkimuksen ennustus näytti joulukuussa vuonna 18

Mutta jos nyt teemme saman laskelman, että persujen Gallupkannatus kohoaa nykyisestä 17% huhtikuun vaaleihin mentäessä puolella kuten se teki viime eduskuntavaaleissakin, niin tulokseksi saataisiin roheesti yli 30%

Persujen ei nyt tarvitse hirveästä tehdä vaalityötä, kun muut tekevät sen heidän puolestaan paniikissa ja kyllä kansa tietää, että nyt ennen vaaleja muut yrittävät hypätä persujen jalaksille äänien toivossa, niin ei kansa nyt sentään tyhmää ole, että koko eduskuntakausi kun on vastustettu persupolitiikkaa hampaat irvessä, että se nyt vähän ennen vaaleja kelpaisi muille konsensuskeinottelijoille.

 

18 vastausta artikkeliin “Tilaston valossa seuraava pääministeri on Riikka Purra.”

 1. Meillähän on siinä mielessä hyvä tilanne, että pääministeri ei voi vaihtua huonompaan ja pahimmassa painajaisessa nykyinen photoshopattu jauhis jatkaa.

 2. Toistaiseksi tämä on arvaus – mitä toki saa tehdä.

  Purran tie pääministeriksi ei ole mahdoton, mutta aika etäinen. Sinänsä en pidä häntä mitenkään huonona poliitikkona, osaa asiansa ja osaa keskustella sivistyneesti. En ole linjoista samaa mieltä, mutta pidän tavasta ilmaista asioita.

  Jos tällä hetkellä pitäisi arvata seuraavaa pääministeriä, se on sama kuin nykyinen. Kokoomus onnistuu torpedoimaan kampanjansa aina viime hetkillä.

  1. Purra ja Essayah siinä kaksi naispuheenjohtajaa jotka kykenevät asialliseen keskustelun toisin kuin ne kolme kaakattajaa, joita ei jaksa kuunnella yhtään, mutta eipä heillä ole sanottavaakaan

 3. 🙂 Mukavaa joulumieltä Arville! Ilmaisuvoimainen kirjoittamisesi on minun kaltaiselle blondille ollut paikoin jopa riemastuttavaa ja sinun kaltaisiasi jos olisi enemmän, niin ehkä nuoretkin jaksaisivat seurailla enemmän politiikan hyörintää…

  1. Voi kiitos Liisa sinulle ylistävistä sanoistasi ja menin ihan hämilleni, kun olen tottunut täällä saamaan vähän toisen suuntaisia kommentteja ”runoudestani”. Minä kun olen paremmin tällainen oman pihani tallaaja, niin sinun maailmaa nähneen ja kokeneen kirjoitukset ovat avanneet silmäni näkemään muutakin kuin vain Impivaaran ikkunani takana.
   Ei muuta kuin rauhaisaa Vapahtajan syntymäjuhlaa sinulle ja hyvää loppuvuotta.

   1. Kiitos Arvi, ja tiedätkö, kyllä minä Adonikselle aion ainakin silmää iskeä, jos sellainen nähteni jostakin kohdusta sattuisi putkahtamaan — toivottavasti ei omastani! Herra siunaa (ja jeesus itki; terveen merkki?).

Kommentoi