Unelmani on sittenkin toteutumassa.

Voi että minä olen ollut harmissani, kun olen syntynyt sotien jälkeen ( 1952 ) ja en ole päässyt osalliseksi joko nuorena raskaansingon ampujana eturintamassa tai edes nyt vanhana kotirintaman nostomiehenä aistimaan ja kokemaan sitä ”kaveria ei jätetä# tunnetta, jonka meitä edeltävä sukupolvi on kokenut.

Voiko olla parempaa ja kunniakkaampaa tapaa kuolla, kun kaatua taistelussa kodin, uskon ja isänmaan puolesta ja päästä osaksi sankarihautojen rivistöä.

Nyt minussa on kuitenkin toivo herännyt, että pitkäaikainen unelmani vielä toteutuu, että sodan ihanuudesta pääsen osalliseksi, vaikka en rintamalla niin kuitenkin, hengessä mukana.

Se yhdistäisi taas eripuraisen kansamme, kun pääsisimme lyömään ry…ää turpiin ja jos hyvin kävisi, niin otettaisiin takaisin ne alueet, jotka meiltä iivana ryösti.

Turhaa tässä nyt ketään kaivataan vahvistukseksemme, kyllä se r…ssä rautaa totelleet kuten muutkin ja kyllä koo koo ruakkoo.

Sillähän me saataisiin sota aikaiseksi, kun vaatisimme karjalaa takaisin ja jos eivät tähän suostu, niin meidän on se silloin tultava ottamaan.

Nyt ei pidä mitään salpalinjoja rakennella, nyt mennäänkin vain eteenpäin ja siirretään raja mihin se oikeasti kuuluu.

 

22 vastausta artikkeliin “Unelmani on sittenkin toteutumassa.”

 1. Vaikka olen pelkkä ilmatorjuntatykistön korpraali niin sanoisin että nykyaikaista sodankäyntiä ei missään rintamalla ja etulinjassa käydä vaan se on liikkuvaa ja nopeatempoista. Ei venäläisiä piippalakkeja mistään juoksuhaudoista ammuta niinkuin 40-luvulla vaan sota olisi kaikkialla jos venäjä jostain kumman syystä taas hyökkäisi.

 2. Kunhan saadaan sähkön perään kaikki, liikenne yms. niin yksi kyber-isku pysäyttää kaiken ilman isompia rymistelyjä!

 3. Ruotsi on ollut riesanamme tuhat vuotta. Paavi usutti ruotsalaiset tänne ristiretkeilemään ja hävittämään ortodokseja ja suomalaista kansankulttuuria. Ristiretkiä voi väittää sastanallisiksi.
  Toki bolsheviikkienkin hyökkäys tänne v. 1939 oli saatanallinen.

  Ilman ruotsalaisia Suomi voisi olla suuri Suomi Suomenlahdesta Vienanmerelle ja Jäämerelle.
  Onneksi Ruotsi hävisi suomensodan

  ja Suomeen liitettiin mökkeilyseutusi eli Vanha Suomi ja nykyinen Tornion alue. Ruotsin olisi pitänyt luopua suomalaissluesta Uumajan pohjoispuolella. Ruotsissa tämä ymmärrettiin ja alettiin polkea suomalaisuutta pohjoisessa.
  Suomen suurruhtina

  1. ”Ristiretkiä voi väittää sastanallisiksi”.

   ? Sastamalalaisiksi?

 4. Olen vakuuttunut, vaikka minulla ei ole asiasta kuin ensikäden mutu tuntuma, että aika suuret määrät samaistuvat unelmaani.

 5. siis finne-heimolle. Tekstinkäsittelysysteemi ei finne-heimoa tunnustanut.

 6. Oletko Arvi ihan tosissasi noin sotahullu, että ”pakko on kuolla sun joukkosi eessä”.
  Eikö olisi parempi mennä valmiiksi kuoppaan ja vetää puupalttoo päälleen ja napittaa sisänapein sd lujasti kiinni.

  1. Olen sotahullu, jos se tarkoittaa maamme puolustamista ulkoiselta uhalta ja sisäistä turvallisuutta puolustan Heikiltä ja hänenlaisiltaan utopisteilta.

 7. Missä Suomi on varustautunut ei tietääkseni missään asiassa terv tepivaari

   1. No ei ole silti varustautumista vaan normaali lennoston hankinta ja ne on Suomen puolustusvoimille elintärkeitä laitteita
    Samaa on myös tehty maavoimille niin säilyy maan puolustus sillä tasolla jota siltä odotetaan terv tepivaari

 8. Niin ja kertaamaan on kutsuttu yli 50.vuotiaita. esim pari minun tuttua oli saanut kutsun.

  1. Pari tuttua yli 80- vuotiasta on myös kutsuttu. Armeijan jeeppi käy hakemassa koska unohtavat muuten helposti.

 9. Kyllähän Suomi selvästi valmistautuu taas valloittamaan Venäjän niin kuin 1939. Silloinkin koottiin polttopulloja, kokardeja ja nahka nahkavöitä ja lähdettiin vyörymään. Viipuri, vanha venäläinen kaupunki, jäikin suomalaisten haltuun kunnes apuun rientäneet Stalinin ja Kuusisen joukot sen vapauttivat. Kodin, uskonnon (kaiken pahan alku ja tuonkin sodan syy) ja isänmaan nimissä hyökätttiin rauhantahtoisen neuvostokansan kimppuun. Stalin yritti vielä lepytellä suomalaisia pudottamalla lahjoja lentokoneista kaupunkeihin mutta valko-suomalaiset rikkovat ne, monta hienoa samovaaria esimerkiksi väännettiin ihan mutkalle.

  Ja nyt on taas hankittu sotakoneita ja ollaan valmiita hyökkäämään. Venäjä puolustautuu parhaillaan Naton hyökkäystä vastaan Ukrainassa ja Suomessa on laskelmoitu että nyt on meidän hetkemme. Presidentti Niinistö pitikin juuri puheen jossa kehotettiin olemaan kovia Venäjää kohtaan. Suomi valmistautuu taas piirittämään Pietaria niin kuin viimeksi. Siksi on hankittu uusia katapultteja Koreasta.

 10. Eipä nuo uudet hävittäjät tule käyttöön ennenkuin joskus 2028-2030 ja niitä aiotaan käyttää 2060-luvulle. Ihan normaalia tomintaa uusia kalusto eli vanhat Hornetit. Ei tässä mitään sotauhoa ole. Toisaalta täytyy muistaa, että asiat ja olot voivat muuttua. Ei nuo nykyiset naapurimaan vallanpitäjät sata vuotta ole vallassa. Uudet vallanpitäjät voivat olla – no sen näkee aikanaan. Hyvä vai paha?

 11. Ei jenkkiläistökään täysin varma sopimuskumppani ole. Vallankaappauskin mahdollinen. Ennakkomaksuja ei kannata maksaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *