Vaalit ovat ainoa (hidas)este tehdä pitkäjänteistä politiikkaa.

Nyt jos joillakin on ns.medialukutaitoa muillakin kuin itselläni, niin politiikkaa seuraavien on helppoa havaita, että tästä päivästä aina ensikevääseen asti päätöksiä ja ”päättömyyksiä” ohjailee taustalla vain yksi sana ja se on  VAALIT.

Kepu ja Kokoomus viettävät tulevana viikonloppuna omiensa selkääntaputtelun ja kehumisen vuosipäivää ( puoluekokous ) ja joissa toiset puolueet haukutaan populisteiksi ja selkäänpuukottajiksi sekä takinkääntäjiksi ja sanansa syöjiksi.

Gallupjohtaja kokoomus yrittää nyt olla tekemättä mitään isompia munauksia, jossa varotaan päästelemästä sellaisia sammakoita suustaan, joka heidän vesi kielellä odottamansa pääministeriyden tuhoaisi.  Suurin osa kansasta ei seuraa päivänpolitiikkaa muuten kuin mediaseksikkään lööppijournalismin puitteissa ja he eivät näe sitä, että kokoomus toimii hyväksi havaitulla toimintamallillaan, jossa kaksilla rattailla matkustetaan vaalivoittoon.  Toiset rattaat peesaavat persuja ja toiset istuvat vihervasemmiston ”ilmasotalaivassa” huutamassa apua.

Demarit taas ratsastavat ja seuraavat vain valkoisen sotaratsunsa selässä istuvaa Sannaa, joka pasifistina kiihottaa kansalaisia paistamaan ryssää ilman voita. ( resähti )

Persuilla on taas vaikeaa olla uskottava, kun toisella kädellä ollaan airueen kärjessä auttamassa Ukrainan evakkoja, kun toinen käsi pujoittaa hirttosilmukkaa Afrikasta ja Lähi-idästä tulevien ”turistien” kaulaan.  Halla-aho heitti kirveensä kaivoon luopuessaan puheenjohtajuudestaan ja Purra teki virheen omalle uralleen, kun nosti poliittisesti kuolleen henkilön takaisin puolueensa ”sotapäälliköksi”.   Tietenkin annamme humanitaarista apua Ukrainalaisille, mutta aseistamiseen ei olisi pitänyt lähteä, ja liittyä sodan osapuoleksi, sanokoon moraali mitä hyvänsä, sillä näin asetimme itsemme maalitauluksi,  sanonko mille.

Kepu taas ei petä koskaan, se pystyy kerta toisensa jälkeen saamaan kannattajansa vaaliuurnille, vaikka maaseudulla kepun politiikan seurauksista johtuen liikettä ei ole enään kuin yhteen suuntaan, hautuumaalle.  Kepu ei nyt oikein tiedä, että itkisikö vai nauraisiko, kun hallituksen kynnysmattona muut pyyhkivät kuraiset, lannalta tuoksivat piikkikorkokengänsä mattoon.  Kepulla ei ole ollut kuin katastrofaalisia puheenjohtajia viimeisinä vuosikymmeninä.  Jäätteenmäki, Vanhanen, Kiviniemi, Sipilä, Kulmuni ja nyt suurin katastrofi vihervasemmistolaiseksi osoittautunut Saarikko-

Vihreät ovat olleet kuten persutkin ”aseettomina”, kun korona ja sota on heiltä vienyt tikkunekun suusta, kun ilmasto,-ja maahanmuuttohulluus on jäänyt/jätetty odottamaan parempia aikoja, mutta helppoa on kannatus saada nousemaan sfääreihin, mutta vaikeaa on pitää se siellä, sen tietävät nyt kantapään kautta molemmat.

Vasemmistoliitto taas tekee virheen kun se sekoittaa punaisen ja vihreän värin keskenään, se muuttuu paskan ruskeaksi.

Ruotsalaiset eivät petä, olipa hallitus minkä värinen, makuinen tai hajunen hyvänsä niin heille kaikki sopii, kunhan kielikylvyt ovat hallitusohjlmen proknooseihin piirretty.

Kristilliset taas taitavat vedellä viimeisiä henkäyksiään Arkadianmäen herrahississä, ennenkuin pääsevät autuaammille metsästysmaille poliittisina ruumiina.

Harkimokin pääsee taas lähtemään yksinpurjehdukselle maapallon ympäri, kun ei ole enään Eduskunta työpaikkana ensi kevään vaalien jälkeen.m

 

4 vastausta artikkeliin “Vaalit ovat ainoa (hidas)este tehdä pitkäjänteistä politiikkaa.”

 1. Kepu alko kalastella ääniä palkkaveron alennuspuheilla. Kepulaisissa vähän palkansaajia?
  Jos palkkaveroa alennettaisiin niin se hyödyttäisi eniten hyväpalkkaisia joten idea ei toimi niinkuin sen pitäisi eli auttaa nitä pienipalkkaisia!

  1. Kepu aloitti jo petaamaan itselleen hallituspaikkaa oikeistohallituksen kynnysmatoksi.

   1. Ei tänne kepun avittamana synny oikeistohallitusta eikä muidenkaan. Vaikeaa tulee kokomukselta löytää muita kuin demarit isoista kumppaneista, jos edes pääsevät aloittamaan hallitusväännön. Saattavat olla edelleenkin opostiossa persujen kanssa.

 2. Pääsyvaatimukset pääministeriksi ovat melkoiset Marinin jälkeen. Ei siellä montaakaan viivalla näy ainakaan Orpoja.
  Mutta tuskin Marin haluaa edes jatkaa tämän menneen shown jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *