Valtiojohtomme on lähtenyt uhon ja tuhon tielle.

Kyllä nyt Suomen päättäjät kukin vuorollaan ravaavat Valkoisessa talossa Venäjähysteriassaan, vaikka matkojen kuvittelisi nyt suuntautuvan ennenkaikkea sinne, missä ratkaisu ja ratkaisija luuraa.

En tässä ala Venäjän saatanallisuutta saarnaamaan, sen ovat kaikki muutenkin Ukrainassa todenneet, nähneet ja tiedostaneet.

Suomen geopoliittinen asemakin sen jo vahvistaa, että meidän suhteitamme ei ratkaista Venäjään valtameren takana, vaan yhteisen 1340 kilometrin rajamme molemmin puolin, rauhanomaisesti.

Nyt ollaan valtiojohtomme toimesta lähdetty niinsanoakseni ”soitellen sotaan” ja omaksuttu seikkailupolitiikan menttaliteetti ja uho.

Suurimman virheen länsimaat, Suomi mukaanlukien tekevät nyt, kun olettavat Venäjän olevan jo polvillaan pakotteiden seurauksena ja muutaman kuukauden Ukrainassa sodittuaan.

Öljyn ja kaasun ottajia ja ostajia kyllä piisaa EU.n ulkopuolellakin ja energia ei Venäjältä lopu ja se on takeena myös sille, että amissioonia riittää niin koti kuin rintamaolosuhteisiinkin.

Ukrainan tilanteeseen Suomi ei voi vaikuttaa ratkaisijana sitä eikä tätä, mutta meidän Venäjästrategiamme on meidän omissa käsissä, niin hyvässä kuin pahassakin ja sitä ei pidä luovuttaa rajojemme ulkopuolisille ”kypäräpapeille” ja sotaintoilijoille, joten otetaan neuvottelusuunnaksi itä, tuli siellä vastaan sitten vaikka mitä.

 

 

 

15 vastausta artikkeliin “Valtiojohtomme on lähtenyt uhon ja tuhon tielle.”

 1. Ilmeisesti olit/olet haluamassa noilla puheilla Suomeenkin Ukrainan kohtalon.
  Neuvottelukumppania idässä ei ole, jonka sanaan voi edes joulupukki luottaa.
  Länsi-Euroopa ja USA ovat tiimi, johon voi sentään luottaa.

  1. Heikki hyvä, minähän päinvastoin yritän, että Suomi ei olisi uusi Ukraina ja ainoastaan rauhaan tähtäävä politiikka, jota on menestyksellisesti hoidettu jo 80 vuotta, että se jatkuisi Ukrainasta huolimatta Suomen ja Venäjän välillä.

   1. Vuodesta 45 näihin päiviin asti elettiin Venäjän naapurina ikäänkuin viha rakkaussuhteessa, pientä jäynää naapuri osoittaen, mutta sitähän se on ollut koko sodanjälkeisen historiamme ajan, se ei ole yö-uniamme häirinnyt ja silloin vasta olisimme olleet huolestuneita, jos se olisi yht`äkkiä loppunut.
    Nyt sitten kun Ukrainassa, ei meillä ASEET PUHUVAT, niin heti ollaan hyppimässä seinille ja peloiteltu kansalaisia sanomalla, että me olemme jonossa seuraavina, vaikka mitään tähän viittaavaa ei ole ollut eikä ole, jos ei oteta lukuun tuttua ”karhun” murinaa pesältään.

   2. Kun on nähnyt mitä Putin on tehnyt en voi luottaa että 80 vuotta jatkunut meno jatkuisi. Putinin päämäärä on muinaisen suurvenäjän rajojen palautus, ehkä jopa korkojen kanssa, sillä tiellä eivät mitkään sopimukset paina.

    1. ”Putinin päämäärä on muinaisen suurvenäjän rajojen palautus”
     Tämä(kin) on pelottelua ja perustuu vain mutu tuntumaan, joka ei suomen rajoja uhkaa, jos osaamme hoitaa naapuruussuhteemme diplomatialla, eikä Ukrainaa esimerkkinä käyttäen.

     1. Mikä Arvi oli mielestäsi Putinin todellinen syy lähteä valloittamaan Ukrainaa

      1. Olipa se Myllymatti mikä hyvänsä, niin sitä ei pidä odottaa Suomen kohdalta.
       Ukrainalaiset ja Venäläiset ovat kuin Siamilaiset kaksoset, jotka yhdessä elvät tai kuolevat.

       1. Alla oleva on varmasti PB:n tämän päivän pöhköin väite.

        ”Ukrainalaiset ja Venäläiset ovat kuin Siamilaiset kaksoset, jotka yhdessä elvät tai kuolevat.”

     2. Putina itse on tuon sanonut, joten turha räksyttää muuta.
      Putinan kanssa ei voi neuvotella.
      Sitä koitettiin monelta taholta ennen rikollista hyökkäystä ja niissä putina vain vedätti aikomattakaan olla hyökkäämättä.
      Ilmeisesti sokea suomettuminen estää myöntämästä tosiasioita ja antaa kuvitella, että se ollut likimain rauhanomainen olotila edelleen jatkuisi putinan yrittämästä kansanmurhasta välittämättä.

 2. Hyvässä uskossa Natohakemus ja nyt selvisi maailman raaka peli ja turkin pippuri jonka tastalta löytynee venäjäkin?

 3. ”Ukrainan tilanteeseen Suomi ei voi vaikuttaa ratkaisijana .”

  Sen nyt tajuaa vanha Erkkikin.

  Washingtonissa trampataan kaiketi pääasiassa Turkin keljun asenteen vuoksi.

  arvi voisi muistella suomettumisen aikaa. Silloin Suomen poliittinen kärki kävi vuorollaan nuoleskelemassa – jaa, että mitä?
  *

 4. Onneksi Marin verkostoituu sulavasti.
  Kokoomuksen osuus on varsin mitäänsanomaton enkä voi ymmärtää heidän kannatustaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *