Vieraat tuppaavat talossa isännäksi.

Tänään juhlistetaan suomalaisen kulttuurin päivää, eli Kalevalaa.

Tässä Globalistisessa vyörytyksessä ja sen kaikkivoipaisuudessa on suomalaisuus ja oman kulttuuriperinteen vaaliminen tullut lähes rikolliseksi toiminnaksi, josta puhuminenkin pitää tehdä salaa kuiskien, ettei ”Stasin” kyttääjät vaan pääse vainukoirineen jäljille.

Nyt pitää suomen lipun liehua saloissamme ja se ei ole suomalaisuutta, kun EU.n tähtilippu syrjäyttää sinivalkoisen maamme korkeimpana ja ylväimpänä symboolinamme.

 

13 vastausta artikkeliin “Vieraat tuppaavat talossa isännäksi.”

 1. Kun täältä Pohjoismaidenn suurimmasta ja hustoriallisesta Tampreen teollisuusimperiumista katsoo, isänmaallisuus ilmenee ruotsinkielisistä, saksslaisista ja venäläisistä perustajistaan, ei yhtään ns. juurevaa suomalaista. Kaikki ideat teolliseen tuotantoin aina kankaista olueeseen on tuotu muualta. Suomen alkuperäisiksi juomaksi jäi pontikka ja sahti.
  Mutta ahkera suomalainen työväki teki ison menestyksen mahdolliseksi.
  Kalevalakin Lönnroth. Hyvää Kalevalan päivää !

  1. Oikaisu:

   Kun täältä Pohjoismaiden suurimmasta ja historiallisesta Tampereen teollisuusimperiumista katsoo, isänmaallisuus ilmenee ruotsinkielisistä, saksalaisista ja venäläisistä perustajistaan, ei yhtään ns. juurevaa suomalaista. Kaikki ideat teolliseen tuotantoon aina kankaista olueeseen on tuotu muualta. Suomen alkuperäisiksi juomiksi jäi pontikka ja sahti.
   Mutta ahkera suomalainen työväki teki ison menestyksen mahdolliseksi.
   Kalevalakin Lönnroth. Hyvää Kalevalan päivää !

   1. suomalaisuus kulttuurisine tapoineen ja perinteineen ei hävinnyt eikä sitä hävietty näiden ulkomasten omistajasukujen toimesta, vaan sitä vahvistettiin ja tuettiin ja oltiin yhtenä lenkkinä kansallisessa heräämisessä.

    1. Kyllä kyllä, mutta kiistämätön tosiasia on se, että lähes kaikki histrorialliset sivistys/kulttuurisuvut aina suomenkielestä (Agricola), kirjailijoista, papistosta, musiikista, taiteesta ovat olleet ”muunkielisiä”.

     1. se on Heikki sitä korkeakulttuuria, joka nyt on muutettu ikävä kyllä monikulttuurisuuden kaikkivoipaisuuteen.

 2. ”Vilu mulle virttä virkkoi, sae saatteli runoja.
  Virttä toiset tuulet toivat, meren aalloset ajoivat.
  linnut liiteli sanoja, puijen latvat lausehia!

  Ulkomuistista muistin piene pätkän Kalevalasta, jota koulussa luettiin silloin vastenmielisesti, nykyään kunnioittaen.

 3. Erinomainen asia, että ollaan EUssa kun on kovasti sotaisa naapurikin. Kohta on tehtävä kauppaa EUn suuntaan kun on noi pakotteet. Suomi on edelleen suomalainen ja Suomen lippukin on salossa.

  1. Eemeli,- mutta kun se EU on jo vienyt meiltä ylimmän lainsäädäntävallankin, niin kulttuurimme ei ole täsä mikään irrallinen saareke, joka säästyy giljotiinilta.
   Asein ei meiltä omaa kulttuuriperintöä saaneet kitketyksi, nyt sitä luovutaan vapaaehtoisesti ulkomaisen isännän opein ja opetuksin.

 4. Asun Suomessa ja oon suomalainen.Ja päälle EUssa. Venäjän pakotteet jatkuvat myös jos Venäjä valtaa Ukrainan. Sillon on hyvä olla EUssa ja tehdä kauppaa siihen suuntaan.

  1. Eemeli,- sodat toki yhdistävät kansaa ja kansoja, mutta monikulttuurisuus ei ole vielä missään tullut menestystekijäksi.

 5. Ei ole yllättävää että moni suomalainen wanha teksti on muunkielistä, ihan siitä yksinkertaisesta syystä että ei ollut parempaa kirjakieltä tarjolla.

  Tämähän on sinänsä globaalisti tuttu ilmiö. Monen maan vanhemmat tekstisisällöt ovat eri kielellä kuin se millä siellä nyt puhutaan.

 6. En viitsinyt vetää lipöua salkoon kalavaleen päivänä. Varjelen manettani rehellisenä miehenä.
  Sisun päiväkin oli. Sain 500 hiihtokilometriä täyteen mahdollisim.an tarkoin mittajksin, kerrankin. Tein samalla kuntotestin. 3500:een metriin meni 18 mintsaa. Siitä tulee 12:n mintsan Cooperin hiihdolle 2333 metriä. Tarttee vielä yrittää 2500:ttä ennen kesää. Kunto on pikkuhiljaa kohonnut, kun en ole rehkinyt liikaa, vaan pitänyt välipäiviä tosin lumitöiden merkeissä.
  Nyt on luvassa 10:n päivän vähäsateinen jakso ja pientä pakkasta. Oli hienoa hiihtää yössä, alla kirkkaan tähtitaivaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *