Viisaus on rajallista, mutta hulluus on rajaton.

Suomessa sotahysteria saa aikaan mitä ällistyttävimpiä piirteitä ja tuntuu että mikään ei enään yllätä, kun kauhu leviää yläkertaan.

Nyt ollaan jo useassa paikassa kieltämässä yhtä meidän aakkosiimme kuuluvan kirjaimen käyttö, kun se muistuttaa meitä liiaksi naapurimaan sotakoneen tunnuksista ( Z )

Toinen esimerkki löytyy vaatimuksista, että Valko-Venäjän nimi pitää muuttaa meillä muotoon Beladus, jolla sitä jatkossa tituleerattaisiin, sillä Venäjän maininta nimessä ajaa ”saikulle”.

Nämä ylläolevat luen kyllä samaan hysteriaan kuuluvaksi kuin nekin, vaikka vähän eri puolelta ”pyöreää huonetta”, kun alettiin kaikki rasismiin viittaavat tuotteiden nimetkin kieltää ja liikennemerkit ja hymypatsaatkin piti valjastaa sukupuolettomiksi tasa-arvon nimissä.

Lisäksi historiallisia patsaita ja muistomerkkejä ollaan meilläkin kaatamassa ajatuksella että, pois silmistä, pois mielestä.

Jos tämä on sitä kaikensallivaa demokratiaa, niin itse en siihen halua olla osallisena.

 

11 vastausta artikkeliin “Viisaus on rajallista, mutta hulluus on rajaton.”

 1. Arvi on voimakkaiden ilmaisujen mies. Minä en puhuisi sotahysteriasta ja ällistykseski jos z-kirjaimesta ei tykätä ja Belarukseksi pitäisi Lukasenkon maata sanoa.
  Jos noita ilmiöitä on pakko luonnehtia niin sanoisin vaikka ylireagoinniksi. Toisaalta lienee vaikeaa empaattisen ihmisen olla hillitty kun lukee Venäjän sotilaiden raakuuksista.

  Itse olen hysteerinen siitä mitä kaikkea Venäjä Ukrainassa tekee

  Historiallisia patsaita ei pidä minunkaan mielestäni kaataa, ehkä pahimpia siirtää vähän varjoisampaan paikkaan.

  1. Suomi ja Tampere siinä toimii yhtenä esimerkkinä, kun panivat Mannereheimin patsaan katselemaan Leinolan pusikosta Tampereen valtausta symboina sille, ettei johtanut miehiä edestä.

   1. Heikki,- jokos siellä Tampereella on ympärivuorokautinen vartiointi Lenin-museota suojaamassa hysterikoilta.

    1. Nuorena nautimme vodkan, kahviliköörin ja maidon yhdistelmästä ja sitä tarjoiltiin valkovenäläisenä, mahtaakohan sekin mennä boikottiin.

    2. Ei, kun meinaavat siirtää Hämeenpuiston vapaudenpatsaan miekkoineen sojottamaan sinne itään, Kesälahdelle päin eikä etelään työväentalolle niinkuin nyt.

     1. Minusta tuntuu oloni turvallisemmalta nyt täällä ”karhun kainalossa” kuin siellä sisäsuomen ”villissä lännessä”.

 2. Ryssien hyökkäys Ukrainaan saa aikaan ymmärrettäviä reaktioita Suomessa.

  Ilmeisesti arvin mielestä suomalisten pitäisi olla hiljaa kuin pissa sukassa ja odottaa mitä tuleman pitää.

 3. Ainoa, joka tällä palstalla on sotahysteriassa, on avaaja itse.
  Kukaan muu ei kirjoita hysteerisiä avauksia asiasta.

 4. Mitä se Z kirjain zitten tarkoittaa, minä niin harvoin käytän.

 5. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008663955.html
  .
  Z-merkki ei ole auttanut näitä venäläisiä raketinheittimiä kulkemaan kohti voittoa. Kuva tuhotusta venäläistekniikasta on Harkovan lähistöltä Ukrainasta. KUVA: MAKSIM LEVIN / REUTERS
  .
  NTV-kanavan mukaan Venäjän puolustusministeriö on selittänyt, että Z viittaa lauseeseen ”za pobedu”, jonka voi suomentaa esimerkiksi ”voiton puolesta” tai ”kohti voittoa”. V viittaa puolestaan tämän selityksen mukaan lauseeseen ”sila v pravde” eli ”voima on totuudessa”.
  *
  360TV:N mukaan voima on totuudessa -lause on venäläisille tuttu Brat-2 -elokuvasta, jossa se on yksi päähenkilön legendaarisista lausahduksista. Elokuvassa selitetään näin amerikkalaiselle, että todellista voimaa ei mitata rahassa vaan totuudessa. Myös kohti voittoa -iskulause on tuttu venäläisille entuudestaan useista elokuvista.
  .
  Venäjän puolustusministeriö on kehittänyt sittemmin lukuisia muitakin iskulauseita, joissa käytetään näitä kirjaimia. V viittaa esimerkiksi voitonmerkkiin ja iso Z-kirjain voidaan piirtää osaksi Putinin käyttämää ilmausta ”denazifiointi” eli ”natseista riisuminen”.
  .
  Z viittaa puolustusministeriön mukaan myös lauseeseen ”za mir” eli ”rauhan puolesta”. Sen sanotaan viittaavan myös Putinin lauseeseen, jonka mukaan ”Venäjä ei aloita sotia, vaan lopettaa sodat”. Tällöin Z-kirjain viittaisi lopettamista tarkoittavan verbin alkukirjaimeen, kertoo Bumaga-sivusto.
  ,
  Joidenkin tulkintojen mukaan Z tarkoittaisi puolestaan ”loppua”, Venäjän lopullista päämäärää, sillä se on latinalaisten aakkosten viimeinen kirjain. Venäjän sotilasoperaatiota Ukrainassa kutsutaan myös joissain kirjoituksissa nimellä ”Operaatio Z”.

Kommentoi