Z

Voi isä meidän mitä kaksinaismoralismia, kun välillä haluttaisiin että Venäläisiltä pitäisi kieltää jopa hengittäminenkin ja rajalle tulisi rakentaa 1340 kilometriä pitkä ”Kiinanmuuri”, mutta kun rahasta on kysymys, niin moraali lentää samalla ulos ikkunasta, kun raha marssii sisään keittiön oven kautta kammariin.

Nyt täällä itäsuomessa ainakin riemuitaan taas ja ilo on ylimmillään lomakylissä ja mökkiensä vuokraajilla, kauppiailla ja kaikilla niillä, jotka Venäläisten turistien varaan on tulevaisiitensa rakentanut, taas on raja auki taivasta myöden murhaajien tulla kuin olisivat muka ulkopuolisia ja tietämättömiä mitä Ukrainassa tehdään heidänkin myötävaikutuksella.

Mutta jos Suomalainen on hyväuskoisena rakentanut ja pannut munansa vain yhteen koriin, eli Venäläisten tuomaan hyvään, niin kärsiköön myös nahoissaan sinisilmäisyytensä ja nyt se raja kiinni niin, että sieltä ei tänne tule yksikään Siperian punkki eikä munkki maitse, eikä hyttynenkään lentäen.

Kyllä niille mökeille varmasti Suomalaisetkin lomailijat halusta tulisivat, jos  ahneuksissaan yrittäjät eivät olisi nostaneet hintatasoaan tavallisen köyhän Suomalaisen tavoittamattomiin.

Onneksi ei enään koskaan joudu kuuntelemaan urheilukisoissa ”suurta ja mahtavaa” eikä katselemaan heidän ilakointiaan lippuunsa kietoutuneena.

Ja koska Venäjä nyt kansallistaa Suomalaistenkin yrityksiä ja omaisuutta, niin nyt tulisi meidänkin ottaa kaikki Venäläisten kiinteistöt yhteiskunnan haltuun ja realisoida ne rahaksi ja annettaan niistä rahoista vaikka osa itäsuomalaisille yrittäjille, vaikka toisaalta ei pitäisikkään hyväuskoisuudesta palkita.

14 vastausta artikkeliin “Z”

 1. Heikki,- pidä sitä merkkiä ihan minä haluat, itselleni se on Zorron merkki, joka puolusti aina oikeudenmukaisuutta ryöväreitä vastaan. Taidat Heikki nähdä pirun jo joka oksalla.

  1. Kun kansalaiset Gallupeissa laittoivat poliittiset päättäjämmekin ruotuun Natoon liittymisessä, niin varmasti kansalaiset haluaisivat myös sulkea koko itärajan niin, että siitä ei kuljettaisi itään eikä länteen. Nyt vaan Galluppia tekemään, kyllä ne selkärangattomat politikot joutuisivat seuraamaan perässä, eli kyllä kansa tietää…

 2. Kyllähän se ”Z” merkki näkyy olevan venäläisissä sotakoneissa, panssarivaunuissa ja autoromuissa. Sen merkityksestä ei ainakaan minulla ei ole hajuakaan. Kerran joku täällä yritti sen merkitystä sanovan, olikohan se joku voiton merkki.

  1. Minusta meidän ei pitäisi mokomalle merkille antaa suurtakaan painoarvoa ja jos se on Venäläisten sotakoneisiin maalattu, niin nähdään ainakin mihin pitää tähdätä.

 3. Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova puheissa kuultaa kaksinaismoraali.
  .
  ”Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi, että Yhdysvallat olisi neuvonut ukrainalaisia joukkoja käyttämään edistyneitä Yhdysvalloissa valmistettuja HIMARS-ohjuksia.”
  .
  Maria Zakharova mielestä on väärin, että ukrainalaiset pommitavat venäläisiä sotilaskohteita Ukrainan alueella – komentokeskuksia ja huoltokuljetuksia, asevarastoja – lyhyen kantamanohjuksilla ( maks. 80 km kantama)
  .
  Venäläiset ovat pommittaneet pitkänmatkan ohjuksilla (useita tuhansia, syvältä Venäjän alueelta) pääosin siviilikohteita – kouluja, sairaaloita, asuinkortteleita, ostoskeskuksia

  *
  https://yle.fi/uutiset/3-12314941/64-3-92550
  .
  14.7.2022
  .
  Venäjän ulkoministeriö syyttää Yhdysvaltoja Ukrainan joukkojen kouluttamisesta
  .
  Venäjän ulkoministeriö syytti Yhdysvaltoja ja Britanniaa ukrainalaisten joukkojen kouluttamisesta ja väitti, että se on osa Naton käymää Venäjän-vastaista ”hybridisotaa”.
  .
  Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi, että Yhdysvallat olisi neuvonnut ukrainalaisia joukkoja käyttämään edistyneitä Yhdysvalloissa valmistettuja HIMARS-ohjuksia.
  ++
  Ryssien ajatushautomosta: Meillä tulee olla oikeus vapaasti pommittaa kohteita Ukrainassa halujemme mukaan.
  Toisaalta ryssien mielestä ukrainalaisten ei sovi pommittaa mitään kohteita Venäjän alueella.
  .
  https://see.news/russia-responds-to-zelenskyys-statement-about-himars/
  .
  Venäjän ulkoministerin tiedottaja Maria Zakharova sanoi, että on mahdotonta keskustella Zelenskyyn lupauksesta olla käyttämättä HIMARS-iskuissa Venäjälle.

 4. Ryssien GPS ,Glonass (Globalnaja navigatsionnaja sputnikovaja sistema) vaikuttaa toimivan varsin epätarkasti.
  Jos Glonass tosiaan toimi noin huonosti, olisiko ryssien parasta siirtyä käyttämään amerikkalaista paikannusjärjestelmää GPS:ä ohjuksiensa ohjauksessa.

  ***************************************************************************

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html
  .
  Venäjä väittää tähdänneensä Vinnytsjan iskun ilmavoimien komentajien kokoukseen – ”Hyökkäys johti osanottajien eliminoimiseen”

  +++
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008947583.html

  Lizan, 4, kohtalo järkyttää ukrainalaisia – äiti taltioi iloiset hetket videolle vain tuntia ennen Venäjän tuhoisaa ohjusiskua

  Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska kertoi Twitterissä järkyttyneensä jalkakäytävälle kaatuneiden lastenrattaiden kuvista Vinnytsjan ohjusiskun jälkeen. Pian hän tajusi tuntevansa rattaissa elottomana maanneen tytön.
  .
  Kuva:

  https://is.mediadelivery.fi/img/978/0b918dfcbe0a336e71b51eec315cdacc.jpg.webp
  .
  Liza Dmitrijevan, 4, rattaat makasivat pientareella Vinnytsjassa vielä sen jälkeen, kun hänen ruumiinsa oli kannettu pois. KUVA: SERGII VOLSKYI / AFP / LEHTIKUVA

 5. Onko rysillä halu tappaa kaikki ukrainalaiset?
  *
  https://twitter.com/DefenceU/status/1547650752650153985?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1547650752650153985%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fembed.sanoma-sndp.fi%2Fext%2Fembed%2F%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FDefenceU2Fstatus2F1547650752650153985

  .
  Venäjän Vinnytsiaan tekemän terrori-iskun aikana 14. heinäkuuta Lisa-niminen tyttö kuoli räjähdyksessä. Hänen äitinsä Iryna vietiin sairaalaan jalka irti. Irynan sosiaalisen median sivu tallentaa hänen tyttärensä elämän viimeiset hetket.

 6. Uskaltaako Putin tosiaan lentää?

  Mielestäni Putin on ukrainalaisten kannalta laillinen sotilaskohde.

  I think Putin is a legitimate military target for the Ukrainians

  Я считаю Путина законной военной мишенью для украинцев

  *
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008940702.html
  12.7.2022
  *
  VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin sekä Iranin presidentin Ebrahim Raisin ensi tiistaina [19.7.2022] Iranin pääkaupungissa Teheranissa, Kreml tiedottaa.

 7. Kiitos Albanukselle ja Liisallekkin avartavista kommenteista, vaikka oma pointtini käsittelikin lähinnä Suomalaisten kaksinaismoralismia.

 8. No mut voihan sitä ajatella sitenkin, että: ” ἀπὸ μηχανῆς θεός ” (deus ex machina, suom. Jumala koneesta) verrattuna putincoptoriin eks-masiina, eli niinku bigbadaboom! Ei saa niin sanoa 🙁
  Kivaa viikonloppua sulle Arvi 💛

 9. Putin apinoi Aatua lähes kaikessa. Kohta muutetaan presidentin titteli ”hallitsijaksi”, joka vastanneet fyyreriä.

Kommentoi