Viisas Halla-aho

HS ja loput siellä- ehkä antavat lukee ilmaiseksi=

Yksi Suomen suosituimmista poliitikoista on muuttamassa kantaansa vihreän siirtymän ja fossiilisista polttoaineista luopumisen kiireellisyydestä. Syynä on Venäjän alati laajeneva hyökkäys Ukrainassa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoitti tiistaina Facebook-sivullaan, että Venäjän toimet pakottavat ajattelemaan uusiksi monia asioita ja että ”vanhasta maailmasta ei jää kovin monta kiveä kiven päälle”.

6 vastausta artikkeliin “Viisas Halla-aho”

 1. HS=Hyvässä tapauksessa nopea irtautuminen venäläisestä energiasta laittaa uuden vaihteen energiauudistuksiin, vauhdittaa siirtymää päästöttömiin energiamuotoihin ja parantaa energiatehokkuutta.

 2. Jospa saksalaisetkin olisivat tajunneet vähentää energiariippuvuutta Venäjästä viimeistään Krimin miehityksen aikaan vuonna 2014.

  Ranska on olut viisas

  ”Ranskan energiapolitiikkaan sisältyy vahva ydinenergian riippuvuus, ydinkoehistoria ja EU-jäsenyys. Vuonna 2014 sähköstä 2,1 prosenttia tuotettiin kivihiilellä ja 77,6 prosenttia ydinvoimalla. Keväällä 2018 päätettiin sulkea kaikki kivihiilivoimalat vuoteen 2021 mennessä.” [Wikipedia]

  Hiljan Ranska ilmoitti käynnistävän uusien ydinvoimaloiden rakentamisen.

  **************************************************************************
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008653083.html

  Jussi Halla-ahon mukaan fossiilisista polttoaineista luopuminen on nyt ”sekä välttämätöntä että mahdollista” Venäjän hyökkäyksen vuoksi –  ”Tältä osin täytyy päivittää omaakin ajattelua”
  *
  Eurooppa on edelleen energiansaannissaan varsin riippuvainen Venäjän toimittamista fossiilisista polttoaineista.

  ”Tärkein on energiariippuvuuden katkaisu eli letkujen irrottaminen Venäjästä”, Halla-aho kirjoittaa.

  .
  EUROOPPA on edelleen energiansaannissaan varsin riippuvainen Venäjän toimittamista fossiilisista polttoaineista.
  Esimerkiksi teollisuudelle ja Keski-Euroopan kotien lämmittämiselle tärkeästä tuontikaasusta 40 prosenttia tulee yhä Venäjältä, eikä osuus ole laskenut sen jälkeen, kun Venäjä vuonna 2014 otti Krimin niemimaan Ukrainalta.

 3. Venäjän energiasta luopiminen ei automaattisesti tarkoita ”vihreää” siirtymää, koska punavirheet eivät edelleenkään hyväksy ydinvoimaa sellaiseksi.
  Onneksi EU päättimkelpuuttaa sen virheiden ja Saksan raivokkaista vastalauseista huolimatta.

 4. Saksan ’Lipponen’ – Gerhard Schröder
  .
  Paavo Lipponen teki jälleen muhkean tilin konsultoimalla Venäjän kiisteltyä Nord Stream 2 -hanketta – Yksi sdp:n eurovaaliehdokkaista on myös tienannut Venäjän putkihankkeella [ Lähde: Kauppalehti, 25.5.2019]

  ***********************************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008651625.html

  Saksan entinen liittokansleri kieltäytyi katkaisemasta välejä Kremliin – henkilö¬¬kunta irtisanoutui

  Gerhard Schröderin läheiset välit Venäjään ovat herättäneet kritiikkiä Saksassa.

  *
  Kuva:

  https://is.mediadelivery.fi/img/978/03d0ebd24c7186831519e433e2e7c03a.jpg.webp
  .
  Schröder ja Putin kuvattuna vuonna 2004. Vuotta myöhemmin Schröder ryhtyi saksalaisvenäläisen Nord Stream -kaasuputkiyhtiön johtokunnan puheenjohtajaksi. KUVA: MAXIM MARMUR / AFP / LEHTIKUVA

  *
  Gerhard Fritz Kurt Schröder (s. 7. huhtikuuta 1944 Mossenberg, Saksa) on saksalainen poliitikko, joka toimi Saksan liittokanslerina vuodesta 1998 vuoteen 2005. Sotaorvoksi jäänyt Schröder oli Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen (Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD) puheenjohtajana 1999–2004. SPD muodosti Saksan hallituksen lokakuussa 2002 Vihreän puolueen (Bündnis 90/Die Grünen) kanssa. [Wikipedia]

 5. Halla-ahon inhorealismille voi tässä kohtaa olla paikkansa. Näin se on: joko luovumme fossiilisista tai jatkamme Venäjän rahoittamista.

  EU:ssa voisi olla fiksua pistää nyt vähän sarjatuotanteisten ydinvoimaloiden tutkimukseen lisää kaasua. Ranskassa, Saksassa ja Suomessa on esimerkiksi hyvää osaamista. Nyt päät yhteen ja tuotantoa päälle.

 6. Onhan se Shööderi olliut kuvassa Putinin kanssa. Ranskassa puolestaan pelätään mitä ihmiset ajattelevat jos näkevät vanhan kuvan jossa puolueviskaali Le Pen on samassa kuvassa Putinin kanssa. Saattaa vaikuttaa vaaleissa ääniä vähentävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *