Riippumaton ammattimedia on voimakkaampi kuin ydinpommi

Kun kahden suuren diktatuurin valtionmedia syytää valheellista kuvaa kansoilleen Ukrainan tapahtumista syineen ja seurauksineen, mitään mullistavaa ei tule tapahtumaan ennen kuin media murtaa pääsyn laajasti näiden diktatuurien sisälle kertomaan ja kuvittamaan todenmukaisen kuvan hävityksestä ihmistappioineen. Samoin sen, mitkä syyt ovat kansan kurjistamisen takana kaikkine maalimanlaajuisine pakotteineen ja rajoituksineen.

Tilanne nyt on se, että kansalaiset saavat vain valheellisia ja yksipuolisia syitä siihen,  miksi Venäjälle on sallittua toimia niin kuin toimii. Ja valtaosa kansasta uskoo puolueettomien tutkimusten mukaisesti näihin valheisiin.

Eli, riippumattomat ammattimediat ja median ”murtovarkaat”- hakkerit voisivat liittyä yhteen ja laukaista todellisen pommin, jossa ei kuole yhtään ihmistä. Nyt julkinen keskustelu liittyy ja keskittyy vain sotilaallisiin toimiin ja niiden raportointiin niin Suomessa, Euroopassa kuin USA:ssa.

Journalistit, kuvaajat, kuvajournalisti, hakkerit, verkostot, organisoitukaa ja liittykää yhteen. Te voitte rakentaa todellisen pommin, joka ei tapa !

Teillä lehdistöllä on maailmanlaajuinen verkosto valmiina.

Kansainväliset järjestöt – Uutismedian liitto (uutismediat.fi)

30 vastausta artikkeliin “Riippumaton ammattimedia on voimakkaampi kuin ydinpommi”

 1. Mutta kun ei löydy mistään maasta eikä maanosasta sellaista mediaa, joka ei laulaisi sen lauluja jonka leipää syö.

  1. ….riippumaton media on vitsi ja unikova, joka on kaukana nykytodellisuudesta.

 2. Nyt et ole perillä asiasta.
  Ammattimedia on organostoitunut maailmanlaajuisesti pitäen sisällään lähes kaikki puoluemediat, aikakauslehdet, radiot, tv:t, netit jne.. jotka täyttävät kansainväliset säännöt ja ovat organistoituja avoimia toimijoita.
  Se on parhaiten selvillä rivimiestenkin sielun tunnoista, mutta se ei vastuullisena levitä eri lähteistä tarkistamatoma tietoa uutisissaan. Nyt siis puhutaan organisoiduista toimituksista ei yksittäisistä mielipidekirjoituksista.
  ”Some” ei ole !
  Nämä ”oikeamdediat” ovat valeuutissivuja.

 3. Kaippa minä sitten olenkin tietämätön, kun en vielä näihin päiviin ole kyseisiin medioihin tormännyt.

  1. Huonosti olet sitten radio- ja tv uutisia tai lehtiä seurannut. Mistä sitten tietosi ongit ?
   Ovatko Ukrainan sodan raportit meidän toimitajiltamme valetta. Entä kaikki eurooppalinen ja maailmalaajunen raportointi sodasta ja syistä poikeuksena venäjä ja kiina.

 4. Kyllä Ukrainankin uutisointi on niin värittynyttä, kuten koko läntisen maailman mediat yleensäkkin ja en nyt väitä että ne olisivat suoranaisia valheitä, mutta yksipuolisilla ideologia -silmälaseilla niistä tiedotetaan.

  1. Mitäs uutisointia ne Venäjällä lukevat ?
   Jos pidät mm. YLE:n paikan päällä olevaa raportointia värittyneenä, niin missä kohdin ?
   Eri asia on se, mitä itse osapuolet syytävä sotapropagandana. Siinä taas Venäjä johta 10-1.

  2. Jaa, että on yksisilmäistä kertoa, että ryssä hyökkäsi aiheetta Ukrainaan?

 5. Muuten ok mutta se tieto ei mene hyökkäävän osapuolen kansalaisille. Meillä EUn taviksilla on jonkin asteen tieto todellisuudesta, mutta emme tiedä miksi USA antoi Ukrainan raadeltavaksi.

  1. Tiedämme tarkkaan, että Nato suojaa jäseniään jokaista senttiä myöten, mutta ei ei-jäseniään. Naton osallistuminen itse sotatatoimiin suoraan on iso riski. Mutta jotain se varmaan taustalla sotilaalisesti tekee, ellei tule äärimmäinen pakko.

 6. Venäjä pyrkii estämään verkkopalveluita, joissa on riippumatonta tietoa. Se epäonnistuu. Jokainen venäläinen, joka haluaa tietää mitä tapahtuu, saa sen tietoonsa.

  Haaste ovat ne ihmiset, jotka eivät halua tietää mitä tapahtuu ja ne, jotka eivät halua käyttää verkkoviestimiä.

 7. Kylmän sodan aikana Radio Free Europe ja Radio Liberty sekä Israel Broadcasting Authority lähettivät ohjelmaa rautaesiripun yli. Neuvostoliitto sitä sitten häiritsi. Nyt kun kaikki tiedonvälitys on verkossa tietoa pitäisi saada menemään sitä kautta. Ongelmana vaan on löytää oikeita kanavia. Voi olettaa harvan venäläisen etsivän tietoa sodasta, todennäköisesti luotetaan Putinin ”uutisiin”. Kissavideoiden väliinkö niitä tietoiskuja pitäisi laittaa? Ehkä Ville Haapasalo voisi tehdä videon, hänhän on huippusuosittu Venäjällä.

 8. Tällaista roistovaltiossa kaavaillaan.
  *
  https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/2563d2ea-0b48-4e7c-9d46-d52527b5ffcf
  ,
  11.02.2019

  Venäjä sammuttaa pian internetin – toimiiko tilalle kehitetty Russian Internet?
  .
  Venäjän viranomaiset ja suuret teleoperaattorit aikovat toteuttaa erikoisen ja pitkään suunnitellun testin: he irroittavat Venäjän hetkeksi internetistä testatakseen maan sisäisen internetin, Russian Internetin eli Runetin toimintaa.

  Joulukuussa 2018 esitetty laki velvoittaa Venäjän teleoperaattorit varmistamaan, että Runet pysyy pystyssä vaikka syttyisi sota joka pudottaisi Venäjän muusta internetistä.

  Laki myös velvoittaa ohjaamaan kaiken internetliikenteen Venäjän televahtikoira Roskomnazorin hyväksymien tai itse hallitsemien solmujen läpi. Roskomnazor aikoo estää kielletyn sisällön ja varmistaa, että Venäjän kansalaisten nettiliikenne pysyy Venäjän rajojen sisällä.

 9. Kaikki näyttävät unohtaneen ”paperin”, jota ei pysty kaatamaan, sitä saa puusta, sitä pystyy painamaan, sillä menee viesti perille kaikille lukutaitoisille laajasti muiden viestivälineiden tukemina.
  Se pitää vain jakaa, lähettää eri ja muodoissaan tavalla tai toisella.
  Sitten sen voi delata polttamalla.
  Lentolehti, kirjeet, mainokset, tuotepakkaukset( elintarvikepakkaukset), lehdet, paskapaperi, talouspaperi jne…

 10. Kun paperista alkaa olla puute, kohta me juoksemme vessapaperin perässä, kuin Koronan perässä konsanaan.

  Tee siitä sitten lentolehtisiä.

 11. Tiedä noista ”riippumattomista” ammattimedioista, mutta objektiivinen media olisi poikaa.

  1. Riippumattoman sanan symboolina voin käyttää myös ”objektiivinen”. Muttan se ei ollut blogin teema, vaan se, millä tavoin tehokkaasti viedään diktatuurin sisälle viestiä, mitä maailmalla oikeasti tapahtuu.

 12. http://funtsittavaa.blogspot.com/2019/10/lehdiston-vapaus-ja-objektiivinen-media.html

  Yksi suurimmista harhakuvitelmista mitä yksilöllä voi olla, on luulo siitä että kykenee olemaan objektiivinen kohtaamiinsa asioihin. Jo ihmisen oma h a v a i n n o i n t i on alisteinen omille uskomuksille ja näkemyksille maailmasta, joten luulo siitä että journalistit kykenisivät objektiiviseen uutisointiin on täysin perusteeton. – –

  Jos tästä nykyisestä mediahelvetistä olisi edes mitään haaveita päästä ulos, on se toiminta keskitettävä juuri mediaan. Tieto on ratkaisevassa asemassa ja koska emme pääse vaikuttamaan koulujen oppimateriaaliin, jää jäljele ”vain” se media, joka pelaa tässä leikissä suurinta roolia. – –

 13. https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/julkisen-sanan-neuvosto-napertaa-eika-kykene-puuttumaan-oikeasti-isoihin-asioihin-onko-jsn-rikki/

  Julkisen sanan neuvosto näpertelee eikä kylene puuttumaan oikeasti isoihin asioihin. Onko JSN rikki?

  JSN:n suunta on kulkenut entistä selvemmin kohti puheenjohtajavaltaa.
  ——————————————————————————–
  JSN on pukki kaalimaan vartijana, ja jos se valvoo jotakin, niin sitä että agendajournalismi kukoistaa laatumedian kustannuksella.

  1. Onhan se rikki.

   https://www.jsn.fi/

   Julkisen sanan neuvosto
   *
   Niiku joku piti ..

   https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/julkisen-sanan-neuvosto-napertaa-eika-kykene-puuttumaan-oikeasti-isoihin-asioihin-onko-jsn-rikki/

   Tampereella ilmestyvän Aamulehden toimittaja Matti Kuusela oli päättänyt hälventää venäläisiin naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja lähtenyt valokuvaajan kanssa etsimään ”Sortavalan ruminta huoraa”.

   *
   Joku piti juttua naisten ja lasten ihmisarvoa loukkaavana ja kanteli siitä median käyttäytymistä valvovalle Julkisen sanan neuvostolle JSN:lle.
   Neuvoston kanta oli selvä: juonirakenne yhdisti jutussa esiintyvät lapset prostituutioon, joten Aamulehdelle annettiin huomautus hyvän journalistisen tavan rikkomisesta.

 14. ”Agendajournalismi

  Joitakin poliittisia linjoja myötäilevä ja tosiasioita vääristelevä journalismi, jossa on luovuttu objektiivisesta journalismista ts. objektiivisesta tiedonvälityksestä
  Agendajournalismia on esimerkiksi se kun Yle vuonna 2018 kertoi, että “Ruotsissa on vuosittain muutama ammuskelu”. Ruotsin poliisin tilastossa ampumatapausten lukumäärä oli 300. (mukailtu Vapaat mediat -Facebook-ryhmän päivityksestä)

  Etymologia
  yhdyssana sanoista agenda ja journalismi < liittyy Journalistin ohjeiden johdannon muutokseen, ennen siellä luki: "Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta." ja se muutettiin muotoon: "Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä." – Wikisanakirja.

 15. ”Riippumaton ammattimedia” – riippumaton, missä niitä löytyy?

 16. Heikki Karjalainen:”En ala vatvomaan sanojen merktyksiä.
  Lue blogin aihe ja mieti, mitä sillä tarkoitan.”

  Karjalaisen kommentti paljastaa, ettei hän ole lukenut linkkiäni Suomen Kuvalehden artikkelista, tai sitten ei ole ymmärtänyt/halunnut ymmärtää lukemaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *