Aika hevonen naiseksi

Tuli mieleen, kun katsoin toissapäivänä pitkää kesähameista sokeaa nuorta naista, joka törmäsi kepillään Tier-skuuttiin. Tunnusteli hetken, kyykistyi ja otti pohjasta ja tangosta kiinni, nosti ylös kevyesti ja heitti skuutin kävelytieltä pusikkoon. Tuossa nosto tapahtui pääasiassa vain oikealla kädellä vasemman pitäessä lautaa tangosta pystyssä.

Menin hämmästyneenä kohta perässa ja kokeilin samanlaista skuuttia, että paljonko painaa- painoi mielestäni pirusti. Tosiasiassa noin 35 kg. Mutta nosto on matalata, alle 10 cm maasta.

No, montako hevosvoimaa miehellä on parhaimimmillaaan ? Painonnostaja nostaa lähes rinnalle ennen kyykkyä noin 1 m:n matkan ylös 1 sekunnissa ja, jopa 300 kg. Itse tanko on noin 25 cm  maasta.  Se tarkoittaisi noin 4 hevosvoimaa.

Tuolla naisella oli tuossa skuutin nostossa n. 1/2 hv yhdellä kädellä eli varmaan oli ihan hevonen.

Minulla nuoruusmuistona noin 2 hv.

Hevosvoiman määrittely: karkeasti: nostaa 75 kg sekunnissa metrin korkeuteen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hevosvoima

Älkää kokeilko ja leikkikö selän kestävyyttä !

7 vastausta artikkeliin “Aika hevonen naiseksi”

  1. Mutta se on hienoa että auton ja muittenkin moottorien teho vielä nykypäivänä usein kerrotaan myös hevosvoimissa.

  2. Jaa niitäkös ne ovatkin kun ovat niikuin taivaasta tiputeltuina pitkin nurmikoita ja katuja. Ainakin Tampereella olen niitä katsellut.

  3. Koskaan et voi olla varma missä niihin törmäät ovat aivan missä sattuu jopa Tammerkoskessa terv tepivaari

  4. Jos se ei tekisi aasille kipeää, haluaisin joskus matkata aasilla kaupunkiin ja odottaa että skuuttaaja törmää siihen. Haluaisin nähdä ne otsikot.

    Mutta annetaan aasin elää rauhassa.

Kommentoi