Kokoomuksellakin on joskus ollut valtiomiesjohtajia – joskus

Tämä Ilaskiven blogi osoittaa sitä, miten valtiomies asettaa sanansa, kun puhutaan koko kansaa koskettavista asioista. Nyt tilalla kokoomuksessa on kyläpäälliköitä, jossa meidän kylän pitää olla suurin ja komein, muulla nyt ei niin väliä- kansalla.

Tätä valtiomieisyyttä voi syystäkin odottaa ainakin gallup- lukujen varjolla. Nyt valtiomiehen ison takin on pukenut päälleen kokoomukselta demarit, jossa on tilaa vielä tilaakin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/kuka-maksaa-kuka-saa/

Katsokaas tätä humpuukia, mitä mulle-sulle puolue harrastaa:

 

 

18 vastausta artikkeliin “Kokoomuksellakin on joskus ollut valtiomiesjohtajia – joskus”

 1. Vaalityöpropakanda on kiivaimmillaan ja kiihtyy joten kaikki mitä kilpailija tekee se on väärin ja holtitonta.
  Ihmettelen kansaa jonka enemmistö on palkansaajia ja kannattavat kokoomusta?

   1. Onhan se Heikki hienoa, että sinä et ikinä koskaan nollaa ketään, olet ikäänkuin sellaisen yläpuolella 🤣

 2. Kun nyt viime aikoina olen eduskunnan täysistuntoja seurannut, niin kyllähän hallituspuolueilla mollaamisen pääkohde on ollut kokoomuss ja Petteri Orpo. Toki tämän ymmärtää, koska kokoomuksella on viiden prosentin keula seuraavana tulevaan SDP:hen ja kepuun reilut toistakymmentä prosenttia.

  1. On ihan aihetta tykittää kokoomusta tyhjistä sanoista, veronalennuksista ja kululeikkauksista, joilla ei ole mitään katetta todellisuuden kanssa.
   Mutta asia oli Ilaskiven blogi. Siinä oli asiaa tyhjän sijasta.

 3. Orpo on aika vaisu puoluejohtaja. Ehkäpä nyt on aika vaisulle puoluejohtajalle. Tuleva hallitus tulee tekemään ikäviä päätöksiä, oli sen johdossa mikä vaan puolue.

  1. Ennustan, että tulevan hallituksen puolesta ikävimmät päätökset on jo tehty nimittäin investoinnit tulevaisuuteen, ennallistamisineen, soteineen, maatalouteen, koulutukseen jne. Niitä ei kokoomus tule tikullakaan sorkkimaan.
   Tällä menolla kokoomuksen on vaikeaa löytää hallitusohjelmaa kenenkään enemmistöön pyrkivien hallituskumppanien kanssa.
   Mutta edelleen Ilaskiven blogi ?

  2. Jyri Häkämies esim. sinne pitäisi saada ja Orpo pihalle, niin uskotavuus paranisi.
   Mutta muiden kannalta on vain hyvä, että Orpo sählää. Pääsihän kokkarit Orpon johdolla oppositioon ja sinne se kuuluu ellei johto vaihdu.

 4. Tällä hetkellä hädissään on demarit ja demarien puoluejohtaja. Jotain pitäisi tehdä, mutta ei vaan löydy oikeita keinoja, eikä tekijöitä. Ainoaksi keinoksi on keksitty pikkunokittelu Keskustapuolueen kanssa. Kokoomus ei tunnu liittyvän mitenkään tämän hetken saamattomuuteen.

 5. Varmaan blogin avauksen tarkoituksena on saada kommentteja tämän linkin takana olevaan tekstiin.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/kuka-maksaa-kuka-saa/
  *
  Siispä yritetään.

  Ote artikkelista:

  ”Tiedote ei paljoa mainitse myöskään Fortumin Siperiassa olevien laitosten tulevasta kohtalosta, saadaanko myytyä ja jos, mihin hintaan, miten firman tosiasialliseen kannattavuuteen ja ajankohtaiseen tulokseen sitten vaikuttaen? Presidentti Putinilla kun on viime vaiheessa sormensa pelissä. ”
  *
  Fortumin puheet Siperiassa olevien voimalaitosten myynnistä venäläisille on pelkää bluffia – hyvä jos saavat euron kustakin sadanmiljoonan laitoksesta.

  Mazda myi hiljattain tehtaansa:

  https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/387b848a-7aff-42eb-a18f-96e72699e096

  Mazda myi Venäjän-tehtaansa – kauppahinta yksi euro
  Mazdan syyskuun lopulla uumoiltu lopullinen vetäytyminen Venäjältä sai päätepisteensä, kun tehdas ilmoitti kaupanneensa Vladivostokissa sijaitsevan tehtaansa.

 6. Ilaskiven näkökulma on kiinnostava, mutta sillä ei ole mitään tekemistä puolueiden kanssa, se on yritysmaailmaa.

  Olen itse edelleen markkinaliberaalin ”siiven” linjoilla, eli siis monesta asiasta Elina Valtosen kanssa samaa mieltä. Hän on osoittanut paitsi talouspoliittisen osaamisen, mutta ennen kaikkea yhteistyökyvyn. Hän voi jutella tasavertaisesti, kunnioittavasti, ehdotuksia etsien jopa punaisimpien vasemmistolaisten kanssa.

  Niin Suomi rakennetaan – yhdessä.

 7. Mielenkiintoista tulee olemaan millainen hallituspohja seuraavaksi saadaan. Jos suurta ihmettä ei tapahdu niin ainakaan Keskusta ei ole siinä mukana. Kokoonmus ei nyt kerro suoraan mistä se aikoo leikata. Orpo tosin lipsautti yhdessä kohtaa että sosiaaliturva on Suomessa liian hyvä, mutta ymmärrettävästi vaikeni sitten. Vaalivoitto on tulossa ja suorat sanat voisivat viedä siitä osan.

  Se joka lähtee Kokoomuksen kanssa hallitukseen saa varautua kylmään kyytiin kannatusluvuissa jahka kansa huomaa mistä kaikesta viedään. Suomessa on se parikymmentä prosenttia Kokoomuksen kannattajia jotka tulevat olemaan tyytyväisiä veronakennuksiin ja tukien leikkaamiseen, mutta ne loput ihmiset pettyvät hallitukseen ja omaan puolueeseensa.

  Orpo on tosiaan väritön mutta hyvin on silti puolueen kannatus noussut. Väritön ei aiheuta suuria tunteita puoleen tai toiseen ja se voi olla hyväkin kun tarkoituksena on olla yleispuolue.

 8. Norppa, Orpo itse asiassa tarjosi säästöpaikkoja Ykkösaamussa – vihdoinkin, voisin sanoa. Kauan sitä sai heistä ottaa irti.

  Mutta loppujen lopuksi on kahdenlaisia puolueita:
  – Niitä, jotka kertovat ennalta että leikkaavat kipeistä paikoista ja reilusti ja sitten tekevät näin.
  – Niitä, jotka kertovat etteivät leikkaa, mutta siitä huolimatta leikkaavat kipeistä paikoista reilusti.

  1. Ilaskiven sanoma oli se, mihin kokoomus liittyy mitä oleellisimmin, yrittämiseen ja yritysmoraaliin poliittisesti.
   Kokoomus on tällä hetkellä aivan hukassa. Ja en usko, kun vaalikeskustelut on käyty, että kannatusta riittää kuin 15 %:n tasolle, kun ihmisille selviää kokoomuksen ketunhäntäpolilitiikka.

Kommentoi