Suomea johtaa poikkeuksellisen osaava pääministeri ja presidentti

Ei olisi uskonut, miten kovaan paikkaan nuori pääministeri Marin naisviisikkoineen joutui koronassa poikkeuslakeineen ja nyt sodassa Euroopassa Natopäätöksineen.

Ja, että meillä on joka sopassa keitetty  presidentti peräsimessä.

Se, että julkisuudessa kaivetaan virheitä virheiden perään vain poliittinen ketunhäntä kainalossa, ei tee oikeutta saavutuksille.

Olisi siinä tullut Rinteelle tai orpopojalle puput housuun.

”Päätöksentekokykyä ja yhtenäisyyttä” – tutkija nostaa esiin kaksi piirrettä, jotka tekevät Marinin hallituksesta poikkeuksellisen:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7ea8b0c3-e61a-47b9-9acd-48dc5a38ce8d

 

27 vastausta artikkeliin “Suomea johtaa poikkeuksellisen osaava pääministeri ja presidentti”

  1. Kyllä olen samaa mieltä minäkin, vähitellen oppii Marinimmekin. Hän on todella suurten, historiaan jäävien päätösten edessä. Hyvin hän on seilannut siellä euroopan suurten päättäjien joukossa. Ei voi muuta, kuin toivttaa menestystä edelleenkin.

  2. Henkilöpalvonta tuottaa kaikenlaisia esityksiä ja kun on isoista asioista kyse niin palvonta saa uskomattomat mittasuhteet.

    No toki voihan se olla, että Marin ja Niiinistö ovat sekä epidemiologian, että kansainvälisen turvallisuus, kauppa jne. politiikan ylimpiä asiantuntijoita ja asiaosaajia tai sitten vaihtoehtoisesti eivät ole.

    Onhan kuitenkin mahdollista, että meillä on kullekin vastuualueelle olemassa omat ihan oikeat asiantuntijansa, joista ei muutoin yksikään lukeudu Marinin kavereistaan kokoamaan ”henkilökohtaiseen hoviin”, vaan toimivat virkavastuulla ihan huolimatta siitä kuka milloinkin on pääministerinä tahi presidenttinä ja näin asian pitääkin olla.

    Tunnustan avoimesti mikäli olen edellisen suhteen väärässä, mutta pyydän esittämään jotain faktaa tunnekuohujen sijaan.

    Niinistöllä on johtajuutta, Marinista taasen on edelleen helpompaa löytää sen puutetta kuin olemassaoloa, Nato ei suinkaan ole ainoa asia maailmassa, eikä edes Suomessa.

      1. Vau, pitäisi kai oikein havahtua moiseen kommenttiin, oli siinä kuitenkin aimo annos analyyttistä ajattelua, joka perustuu laajaan asiantuntemukseen.

        Kerrohan nyt kuitenkin Heikki, kun sinulla on selvästi laajempaa tietoa ( ja miksipä ei olisi) siitä miten järjestelmä oikesti toimii ja ihan tarkaan mitä on se Marinin poikkeuksellinen osaaminen ?

          1. Kyllä minä olen lukenut Jokisipilän kirjoituksen mutta mitä poikkeuksellista Marinin osaamista siinä ylistetään, itse en tekstistä moista löydä ?

    1. Minä en ”palvo” yhtäkään poliittista päättäjää. Sanon vaan suoraan, jos hommat kerran on hoidettu, niin miksi pitäsi haukkua.

    2. Henkilöpalvontaa, niin kuin persujen mestari Halla-aho !
      Milläään muulla puolueella Suomessa ei tällaisia nimikemestareita ole ollut lukuuonottamatta Kekkosta.

  3. Ketähän tässä on palvottu ? Poliittisesti vaativassa sekamelskassa harvinaisen hyvin onnistunut hallitus ja presidentti- toistaiseksi. Jokisipältä aika tyhjentävä ja neutraali lausunto.

  4. Suht hyvin Sanna on pääministeriytensä hoitanut. Hän ja hänen 8 eristyisavustajaansa.

  5. https://www.suomenuutiset.fi/hallituksen-ministereilla-65-erityisavustajaa-suomen-uutiset-selvitti-palkkoja-jopa-lahes-8-000-euroa-kuukaudessa/

    Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ministereitä komppaa nyt historiallisen suuri avustajamäärä, vaikka avustajien määrä alkoikin paisua jo 2019, jolloin Antti Rinne aloitti pääministerinä. Tuolloin kerrottiin, että Rinteen hallituksen ministereillä oli 80 avustajaa joista 65 oli erityisavustajaa ja 15 valtiosihteeriä. Avustajien määrä lähti laukalle heti hallituksen vaihduttua, sillä pääministeri Juha Sipilän hallituksella oli tukenaan neljä valtiosihteeriä ja 42 erityisavustajaa.

  6. Tosiasiassa Marinin sakki muni ja komastelioronan tullessaja se kompastelu kestimluvattoman kauan.
    Toki se parani ajanoloon, mutta sitä alkua on turha hehkuttaa.
    Ukrainan sodan suhteen Marin on pärjännyt selvästi paremmin, joten siitä voi hattua nostaa.

    1. Juhak, olen samaa mieltä Marin on onnistunut Ukrainan sodan suhteen paremmin, mutta toisaalta eipä Marinin / hallituksen ole siinä oikeastaan muuta tarvinnut tehdä kuin seurata mitä Yhdusvallat, EU ja Iso-Britannia tekevät ja mennä mukana, joka on ihan hyvä tapa toimia.

      Toki pitää todeta se, että suoraan Ukrainan tilanteeseen liittyen hallituksen turvallisuusselonteossa annettiin ladattu ase itänaapurille, todeten pakolaisaseen olemassaolo, mutta mitään vastinetta sille ei ole edelleenkään esitetty valmisteltavaksi, päinvastoin selonteossa turvapaikkahakuoikeus todettiin ehdottomaksi.

  7. ”Hallitus saa kiitosta puolustuspanostuksesta, mutta ”sietämätön” velkaantuminen pelottaa: ”7 miljardia vuodessa yli ennustehorisontin – Tätä ei selitä koronat tai sodat.” – Uusi Suomi 6.4.2022.

    1. Se on helppoa, kun halpaa lainaa likimain tyrkytetään.
      Ammattitaitoa vaatisi olla ottamatta tarpeettomasti ja ottaa vain todella tarpeelliseen.
      Kyllä tulevat polvet kiittävät…

  8. TÄnä aikana osaavat avustajat ovat palkkansa tienaavia ja sen päätöksen tekee ylin vastaava joka ottaa myös vastuun. Se onnistuminen tiedetään vasta vuosien kuluttua, mutta tällä tiedolla mennään ja kansan selvä enemmistö on näiden tekoihin tyytyväinen.

  9. Nyt se miinuskorko onkin lähestulkoon taputeltu, eli velastakin pitää jo maksaa.

  10. Ihmettelin hiukan tuota Albanuksen linkkiä ja siinä olevaa valokuvaa, mutta sehän olikin tosi vanha, eli vuodelta 2015. Eli oli vielä Putin kaikkien kaveri.

  11. Kyllä näin on. Minulla oli aluksi ennakkoluuloja Marinin suhteen ja mielessäni ajattelin että olisi ollut parempi jos Antti Rinne olisi voinut jatkaa. Ajattelin, että Keskusta teki itselleen karhunpalveluksen kampittamalla Rinteen. Onneksi olin totaalisen väärässä. Marin on ollut hyvin jämäkkä ja uskottava eikä ole antanut ainuttakaan hörhöä vasemmisto-liberaalia kommenttia. Jo ennen Ukrainan kriisiä esimerkiksi hän piti kiinni hallitusohjelman hävittäjähankinnasta. Ja koronan aikana osoitti hyvää johtajuutta, Suomi selviää koronasta aika hienosti verrattuna esimerkiksi Ruotsiin. Viime syksynä Marin ehkä hieman hätäili sulkujen poiston kanssa mutta eipä siitäkään suurempaa vahinkoa tullut. Nyt hän on profiloitunut yhtenä tiukimmista Ukrainan tukijoista.

    Aina on helppo sanoa että kuka tahansa siinä nyt olisi pärjännyt. Vähän kuin aikoinaan kerrotaan Hjallis Harkimon todenneen Hannu Aravirralle: tuolla joukkueella nyt kuka tahansa olisi voittanut Suomen mestaruuden. Tosiasia on kuitenkin, että hyvä joukkue tarvitsee myös hyvän johtajan. Suomella on ollut hyvä onni niin presidentin kuin pääministerinkin suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *