Suomi on paska ja ahne maa – pitäisi muuttaa Britteihin, Saksaan tai Italiaan, siellä pelaa kaikki !

Meillä olemme hiekkaa pankin lattialla- Briteissä saat heti rahat pankin tiskiltä niin kuin Saksassa ja Italiassa. Posti kulkee, junat aikataulussa ja terveyspalvelut ovat ihmiselle:

”Britanniassa pääsy kaikkiin valtion palveluihin käy yksien verkkosivujen kautta”

”BRITANNIASSA posti jaetaan yhä kuutena päivänä viikossa eli myös lauantaina”

”TOINEN arkinen peruspalvelu, jonka britit ovat vieneet luksustasolle, on kansalaisille tarkoitettu julkisen sektorin palveluportaali.”

”Toisin kuin Suomessa, julkiset terveyspalvelut ovat Britanniassa enimmäkseen maksuttomia. Tutkimuksista tai sairaalakäynnistä ei tarvitse poistua kassan kautta, jos on maan kansalainen tai vakituinen ja palveluihin oikeutettu asukas. Poikkeukset (kuten hammashoito) on lueteltu erikseen”

…  ja taksit briteissä ovat niitä Bedford-capejä, joihin mahtuu istumaan kuin herra vaikka silinteri päässä. Kuski ei tarvitse navigaattoria, vaan vaatimuksena on osata koko kartta omasta päästään. Täällä on joku saatanan mersu jonne pitää ahtaa perseensä maan tasolle. Ja kuski on jostain busmanniasta eikä osaa lukea, laskea, suomea ja ryöstää rahat.

… ja Suomi on muka maailman onnellisinta kansaa- paskan marjat ja masikat, tyhmä kuin saapas !

Euroopassa on yhä maa, jossa kirjeposti matkaa vain päivän ja terveyspalvelut ovat maksuttomia – HS Visio | HS.fi

Juuri nyt, perheemme nuorimmat ovat tulleet Saksasta ja taas kerran ovat onnellisia, kun asuvat Saksassa, jossa pelaa kaikki, täällä ei mikään. Tytär nyt ohessa tekee vielä etätöitä täältä käsin ja viettää sitten helluntailomaa, joka on  2 viikkoa Saksassa.

Vävymies lupasi jo ostaa täältä asunnon varmuuden vuoksi, jotta pääsevät sitten aikanaan hoitamaan meitä, jos on tarve, kun täällä ei pelaa mikään. Likat sitten voivat hyysätä meitä, kun osaavat suomea, ruotsia, saksaa, englantia, ranskaa ja espanjaa, eikä mikään ulkomainen hoitolaitos pääse ”kusettamaan” meitä.

56 vastausta artikkeliin “Suomi on paska ja ahne maa – pitäisi muuttaa Britteihin, Saksaan tai Italiaan, siellä pelaa kaikki !”

 1. Oli Lotto-voitto syntyä Suomeen ja vuoteen 1995 asti maatamme vielä voitiin sanoa itsenäiseksi kansakunnaksi.
  Nyt olemme näiden Heikin mainitsemien Saksan ja Italian koelaboratorio ja heidän vekseliensä takuumies ja raaka-aineiden ”apteekki”.
  Mistään ei enään itse päätetä ja Brysselin doktriinit takaavat sen, että olemme soutajina Unionin kaleerilaivassa.
  Britit sentään ovat sen verran kansallismielisiä ja ylpeitä, että lopettivat olemisen doktriinien orjana, ehkä vähän köyhempänä, mutta vapaana kuitenkin.

  1. Briteissä ovat palvelut olleet luotuja jo kauan ennen berexitiä, sillä ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa.
   Suomessa ei arvosteta niitä palveluja joita varttunut varakas ja varatonkin väestö jne.. tarvitsee, vaan mennään nettinörttien ohjauksessa metsään.
   Suomesta ei ota oppia kukaan, täällä ei ole mitään keolaboratorioita, mitä edes voisi testata.
   Kohta metsätkin hävitetän teollisuuden ruoaksi, mitä ehtivät jo muualla tekemään- onneksi huomasivat.
   Meidän entinen korkea koulutustaso on auttanut vain hunoon menemiseen, kun arkirealismi on kadonnut.
   Onneksi ollaan EU:ssa ja huomataan, kuinka surkeita loppujen lopuksi ollaan vrt. muut vanhat sivistysmaat.

 2. Yleensä on turhaa jatkaa avioliittoa, jos toinen on se joka määrää kaikesta ja vaikka tiedän, että Suomi on se maa, joka viimeisenä vielä hoilaa EU-hymniä matkalla ”hirttolavalle”, niin fixit voisi vielä meidät pelastaa pyöveliltä.

  1. Täällä umpiossa kuolisimme nälkään, yksinäisyyteen ja naapuri-hirviön pelkoon. Sellainen maa kuolee sisäsiittoisuuteen kuin karjalaisen karhut.

   1. Suomesta vaeltaa karhut aina rajan yli Venäjän puolelle, hakemaan sitä parempaa siementä sukunsa pysymiseksi terveempänä ilman sukurutsausta.

 3. Laskuoppia:
  Aallon leipomon vanhempi myyjä sanoi, ettei lukiolainen kesäapulainen osaa antaa 1,90 €:n leivästä takasin asiakkaalle 2 €:n kolikosta, vaan hakee lakukonetta. Eikä osaa panna leipää pussiin.

  Hallin Laatulihan vanhemmat herrat kirjoittavat ostoksien hinnat käsin käärepaperin päälle ja laskevat salaman nopeasti ostokset yhteen ja ottavat käteisen tai kortin maksuksi.

  Meidän 9 vuotias pelasi minigolfia 3 hengen ryhmässä. Osakenttiä oli 18 kpl ja pisteet suorituksista 1-7. Mitä pienempi pistemäärä, on voittaja.
  Hän laski lyijykinä apunaan alle aikayksikön kolmen pisteet ja voittojärjestyksen. Osallisttujista otettiin kuva palkintopallilla digikameralla- ei kännykällä, joka on tarkoitettu pääasiassa puhumiseen.

  Surkea tämä koulujärjestelmämme !

 4. Suomalaisille itsenäisyys mitataan sillä, kuinka syvään se Brysselin keskuskomitealle kumartaa ja kuinka kovat karhupeijaiset se järjestää ilman karhun kyrpäluuta.

 5. Jopas Karjalainen on äksyllä päällä. Eikä nähdäkseni aivan suotta.😁

 6. Onhan se hirvätä asua maassa, missä mikään ei miellytä.
  Onneksi noita pelkkiä menolippua saa omiin utopiamaihinsa ihan vapaasti.

  1. Mihin utopiaan, jos noissa maissa hommat pelaa ja täällä näihin nähden ei mikään.
   Kyllä sokeita ja kuuroja ollaan täällä sameassa vesiämpärissä.

   Perkele, verojako lisää, että saadaan pankit, postit, vr, terveydenholto jne. toimimaan.
   Ei, kun täällä ollaan niin ”hyviä, niin hyviä” oman napanuorallansa tanssijoita, että kuristutaan omaan paskanaruun.

   1. Ei voi kuin sääliä, kun jonkun elämä on noin surkeaa ja suomalaiset niin paskaa kansaa – jollekin…

     1. Sitähän suomalaisten ja Suomen mollaamista nämä ”muita paremmat, kaiken tietävät” jatkuvasti tekevät, mutta eipä siitä mulkkuilusta kannata piitata.
      Omaan pesäänsähän paskovat.

 7. Muuta ihan minne vaan aina sieltä uudesta löytyy huonotkin puolet terv tepivaari

 8. Heikki, onkohan sulle tullut korjattu verolappu, mulle tuli viimeviikolla.

 9. Totta toinen puoli. Jos ja kun on hyvällä oksalla ulkomailla siellä kaikki tuntuu paremmalta jopa Turkissakin jossa oma kansa on nälkäkurimuksessa.

 10. Lukekaahan nyt ajatuksella tuo Hesarin juttu; se oli rankka arvio siitä, mikä toimii Briteissä ja mikä meillä ei toimi. Siinä on todella pohdittavaa, miksi ? Se ei ollut minun arvioni.
  Mutta pani todella v….aan, kun luullaan, että olemme edistyksellisin ja osaavin eurooppalainen maa.
  Ja vielä ne palvelut ovat kaiken kansan käsissä eikä kuin meillä vain yksityis ostettavina palveluina rahalla.

 11. Kun katsot maiden varallisuutta ei ole ihme että briteissä on enemmän kansalle annettavaa kun mitä Suomella on
  Ei Suomi huono ole osaamisessa joskaan ei mikään euroopan napa silti ole terv tepivaari

  1. Breksitin jälkeen britit ovat köyhtyneet, mutta toimivia järjestelmiä ei ole purettu.
   Italian varakkuus perustuu kiinteään omaisuuteen, jossa rahat ovat kiinni ja kotitalouden säästöihin ja velattomuuteen, kun ei ole hyvää sotua.
   Saksa on mutkitta varakas monin mittarein.
   Suomalaisilla varat ovat kiinni asunnoissa ja kesämökeissä sekä veloissa. Mutta myös kylmän maan välttämättömyyksissä.
   Mutta mikään ei selitä sitä, että postin palvelut on ajettu alas. Taksiuudistus metsässä. Pankeissa ei palveluja kuin nipin napin sähköisesti. Vr ei toimi laadukkaasti. Terveyspalvelut uudistuvat, mutta yksitistäminen raha edellä ennenkuin sote saatiin aikaan. Joku mättää Suomessa ???

   1. No kukas ne postin ja taksin asiat sotki kun ei tainnut ymmärtää mitään terv tepivaari

 12. Onhan Saksassa paljon hienoa, siellä olen aikaa viettänyt.

  Mutta niin moni asia retuperällä. Puolustus. Tieverkko. Tietoliikenneyhteydet. Sähköverkko.

  1. Puolustukseen on herätty nyt. Tieverkossa ns. mutkikkaissa paikallisteissä on korjattavaa. Straadoja pidetään kunnossa, mutta useasti kunnostus haittaa äärimmäisen kovaa liikennettä. Onnettomuudet siellä katastrofaaliset.
   Tietoliikenne ei toimi kuin Suomessa, mutta ei myöskään käyttäjät ole niin navastaan kiinni siinä kuin Suomi, joka tuo vastakkaisen ongelman.
   Sähköt pelaa, mutta strategia on eri asia.
   Sitten ovat ne hyvät asiat……..

 13. Luin myös tuon Anna-Mari Sipilän kolumnin Hesarista ja päivittelin sitä miten posti siellä yhä pelaa. Britannia on kiva maa, tulin juuri sieltä, ihmiset ystävällisiä ja hyviä oluita saa halvalla. Mutta ei sielläkään täydellistä ole.

  Kolumnissa kehuttin terveyspalveluita jotka ovat yleensä ilmaisia. Eivät ne Suomessakaan paljon mitään maksa. Ja juuri siellä päiviteltiin, miten rullatuolista pudonnut henkilö oli joutunut ensin odottamaan ambulanssia monta tuntia ja sitten jotutunut poliklinikalla vielä jonottamaan monta tuntia lisää. Julisen terveydenhuollon resurssit ovat selvästi riittämättömiä.

  Rautatiet siellä on yksityistetty ja oma kokemus niiden toimivuudesta on positiivinen, mutta yleisellä tasolla on jo vaadittu British Railwayta takaisin koska palvelu oli huonontunut.

  Ja entäs ne brittien vessat ja kylpyhuoneet! Perinteet ovat kivoja, mutta mitä järkeä on siinä, että lavuaarin toisella sivulla on kylmävesihana ja toisella kuumavesihana? Oletus on, että käytyäsi vessassa laitat tulpan lavuaariin ja lasket altaallisen vettä käsienpesua varten jolloin saat sen sopivan lämpöiseksi. Sellainen olisi sekä ajan että veden tuhlaamista, joten saat tyytyä joko polttamaan tai jäädyttämään käsiäsi, valitse hana! Ja kylpyhuoneen lattialla on pahimmillaan kokolattiamatto, parhaassa tapauksessa jotain puun jäljitelmää, mutta laattoja ja kaivoa niihin ei osata asentaa. Eräässä majoituspaikassa emäntä tuli kiireesti sanomaan kun vesi alkoi tulla läpi alakerran katosta!
  Suomalaisilla olisi totisesti paljon opetettavaa briteille LVI-tekniikasta.

  Vankeusrangaistukset Britanniassa ovat minusta enemmän sellaisia kuin pitää. Elinkautiseen annetaan alaraja joka voi murhasta olla 20 – 30 -vuottakin ja taitaa olla niin ettei joitain tarvitse laskea vapaaksi koskaan. Henkeä ja terveyttä siis arvostetaan siellä enemmän. Mutta ääri-liberaali ”woke” -kulttuuri on Britanniassa myös ärsyttävän vahvaa, Juurikin siellä väännetään kättä siitä että NHS eli kansallinen terveydenhuolto poisti naistentaudeista kertovalta sivustoltaan otsikosta sanan ”nainen” jotta ei loukkaisi ketään koska nykyisin väitetään että myös miehellä voi olla munasarjat ja kohtu (siis naisella joka identifioituu mieheksi mutta ei ole halunnut sukupuolenvaihtoleikkaukseen). Tosin aiheesta käydään kiivasta keskustelua ja asiasta vastaava ministeri haluaisi sanan ”nainen” takaisin koska pitää noudattaa ”maalaisjärkeä” ja tavoittaa kohdeyleisö eli naiset.

  Koulut Britanniassa ovat myös sekalainen joukko maksullisia yhtenäiskouluja ja köyhemmille lapsillekin avoimia julkisia kouluja. Eikä siinä kai mitään, onhna meilläkin joitain yksityisiä kouluja, mutta opetuksen tasoa yritetään valvoa suurilla valtakunnallisilla loppukokeilla. Niinpä kaikki pänttäävät niihin jotta koulu rankattaisiin mahdollisimman korkealle. Opetuksen laatua byrokatia ja valvonta ei kuitenkaan ole parantanut, Britanniasta ei ole ollut haastetta ainakaan PISA -vertailuissa Suomelle, jossa opetus on huomattavasti vapaampaa. Silti Britanniassa ei olla tästä haluttu oppia vaan uskotaan yhä valvonnan tuottavan parempia tuloksia.

  Ymmärsin kyllä Brexitiä mutta nyt se on johtanut monilla aloilla vakavaan työvoimapulaan mikä jarruttaa taloutta. Mikä vika esimerkiksi oli puolalaisissa autokuskeissa kun oman maan kuskit eivät kumminkaan riitä?

 14. Nuo kommentin 3 ensimmäistä kappaletta eivät ole sen suurempi ongelma, kuin että junat pelaa kellon tarkkuudella.
  Wc:n ikivanha hanakulttuuri on totta, mutta toimii ja muuttuu hitaasti. Uudet asuinalueet ja hotellit toista kulttuuria. Lvi on riippuvaista siitä, missä asuu. Perinteisiä ei helpolla muuteta, he ovat tottuneet niihin.
  Britit ovat äärimmäisen suuri monikulttuurinen maa ja siksi erot lattiatason toiminassa hämmästyttää Suomen yhdenkansan näkökulmasta. Noihin yksittäisiin ongelmiin en osaa vastata.
  Koulujärjestelmä on kaikille avoin sisäoppikouluineen=yhtenäinen asu, mutta kalliita yksityiskouluja ja huippuyliopistoja(rahalla) on. Suomessa ei. Valvonnan tulokset taas tuovat muun hyödyn, kurin, joka on briteissä tunnettua, mutta Suomi on alistunut löperikulttuuriin sen osalta, joka hälyttää.
  Kolumnusti vertasi niitä isoja perusasioita, mitkä siellä pelaavat suurelle kansanosalle, jotka taas Suomessa on ajettu hätiköidysti alas.

 15. Mihin oikeasti junaa tarvitsee se kun ei takuulla mene sinne mikä on määränpääsi vaan jää satojenkin km päähän terv tepivaari

  1. No, Suomessa se pelaa noin kohtuullisesti, mutta talvi on aina ongelma.
   Mutta toinen asia on esimerkiski Tapereen Rautatieasema, jossa olin viikko sitten vastassa perhettä. Jum…ta , kun laituri 2. oli niin paskainen, roskainen, kustu, natsoja monelta viikoilta, liukuportaat eivät toimineet. Kuka viitsii tuollaista katsella, ei kukaan eikä turistit. VR ei välitä mistään.
   Panin reklamaation heti ylimpään johtoon. Nyt on vastaus siirretty ko 4. portaaseen, eikä ole lopulliselta aseman ylläpidolta tullut mitään kommenttia. Kai se siirretään siivoojalle, joka on Nigeriasta juuri tänne tullut eikä ymmärrä suomea.

   1. Noinkin on mutta eiköhän sitä ole muuallakkin ja olen jopa itse nähnyt ihminen vaan ei nykyään tee asioita oikein missään asiassa
    Joka liittyy siisteyteen julkisella paikalla terv tepivaari

 16. Samperi kun olisin säästänyt Aamulehden taannoisen Vierailijan jutun Italiasta. Se oli vielä Italiassa asuvan suomalaisen kirjoittama juttu.

 17. LVI – liikkeiden ikkunoissakin on vielä noita erillisiä kylmä- ja kuumavesihana ratkaisuja joten niitä asennetaan edelleen myös uusiin asuntoihin. Sekoittajia sitten taas löytyy niin erilaisia että joutuu aina miettimään mistä saa veden tulemaan. Yksi ratkaisu julkisessa vessassa oli kyllä hieno vaikka sen löytämiseen meni vähän aikaa. Lattiassa oli poljin jota jalalla painanalka vesi alkoi tulla hanasta. Eipä tarvinnut käsin koskea hanaan.

  1. Hyötynsä kummallakin. Kylmästä tule heti ja aina kylmää. Kuumasta nopeasti kuumaa.
   Sekoittajasta tulee ensin pitkähkösti kylmää ennen kuin kuuma voittaa.
   Lavuaarissa sekoitettiin sopiva pesuvesi ja huuhteluvesi pikkutekstiileille. Samoin sillä tekniikalla pestiin naamat ja kädet. Nykyään juoksevalla joka on hygenisempää.
   Nykyinen sekoittajien hanatekniikka on jo tieteistarinaa, kuinka hotellissa edes osaat saada vettä hanasta tai suihkusta yleensä jotakin.

 18. No Italia on se mikä se on tuskinpa sielläkään viiihdyt kovin pitkää aikaa muualla nuot kaksi kraanaa ovatkin normi asioita terv tepivaari

  1. Onhan italialainen parmankinkku, vuoristojuustot, pihvit, oliiviöljyt, viinit, nahkakengat, tyyli ja muoti jotain iloa silmälle vrt. Tampereen katujen salihousulliset, lökäpöksyt lenkkareineen.
   Vaihtoehtona vanha Alfa Romeo alle, käsisiin valkoiset nahkahanskat, Burberin ruutulippis päähän ja pöräytys henkeäsalpaaviin vuoristomaisemiin popsimaan viinirypäleitä ja maistelemaan tilojen viinejä hmmm…

 19. No eka on sitkeetä sianperää parmesaani hielle haisevaa vuoristojuustot no makunsa kullakkin oliiviöljyt yäk alkoholia en käytä lainkaan nahkakenkät ostan kyllä muualta
  Nuot italian kenkät kun ei sovi mun kaviooni lainkaan
  Mulle taas auto on aivan eri maasta
  Kyllä niitä viinirypäleitä kasvaa muuallakkin vuoristomaisemia samoin
  En oikeasti näe Italiassa muuta kun ei mulle sopiva maa lainkaan

   1. Olen muuten puoliksi saksasta jotenka turha leimata pelkästään Tamperelaiseksi ja ei ole Italia kovin suosittu siellä
    No kyllä tuolla Teiskossa käyn mutta eipä se siihen jää terv tepivaari

     1. Kyllä se perimä jatkuu minussa isä oli täys Saksalainen minä puoliksi terv tepivaari

 20. Se vaan on niin, ettei hienostelu ja muiden maiden ihannointi sovi kaikille.
  Sellaiset itseään muita parempana pitävät sen sijaan osoittavat sen alemmuudentunteensa sillä.

  1. Kommentti ja kommentoija kuuluvat samaan alemmuuskompleksisten sarjaan, jotka sanovat että ”rumat ne vaatteilla komeilee”. Tuo on kauhea sairaus.

   1. Eipä minun tarvitse koko ajan kehua itseäni ja ”osaamistani” kaikissa mahdollisissa asioissa eikä kehua kaikenlaisilla tuttavuuksilla, kuten sinä teet jatkuvasti.
    Eiköhän se jatkuva itsensä kehuminen nimenomaan osoita sitä alemmuudentunnettasi………….

 21. Heikiin Italian jumalointi johtuu mitä ilmeisemmin kun vävy on sieltä terv tepivaari

  1. Kehuuhan se kaikkea muuta maata, mutta mollaa Suomea ja suomalaisia koko ajan.

 22. Kyllä niitä maisemia on mm Saksassa ei ne Italiaan jää tuo kulttuuri on näkemys terv tepivaari

 23. Ja sekös sitten tekee Italiasta hyvän maan minulle ei tee ja nyt eletään v 2022 eikä mitään Rooman vallan aikaa terv tepivaari

 24. Eikös Britannian pitänyt vajota mereen kun lähtivät EU:sta ja nyt se onkin hieno maa ?

  Lontoon takseja ei kannata yleistää koko Britannian takseihin, todellisuus on nimittäin aivan toisenlainen.

  Britannian NHS potee valtavia ongelmia, jotka pitkälti ovat perusteiltaan aivan samoja kuin meidän omassa julkisessa terveydenhuollossa ja samoin kuin meillä, ihmiset joilla on varaa ostavat palveluita yhä enemmän yksityiseltä.

  Itseensä NHS:ään on sisäänrakennettu ominaisuus, jota Suomessa ideologisista syistä vastustetaan, mutta meillähän ideologialla parannetaan muutenkin niin sairaita kuin myös väärin ajattelevia.

  Posti toki Briteissä toimii pääosin hienosti, mutta tuo lauantain ”jakopäivä” ei nyt kuitenkaan aivan kuvatun yksioikoinen ole.

  Toisaalta briteissä on kyllä aika paljon enemmän asukkaita kuin Suomessa, joten todennäköisesti myös postilla on enemmän jaettavaa, vai pitäisikö posti jakaa ”ei oota” ihan vaan jakamisen vuoksi?

  Nyt kun ollaan niin ”vihreitä”, niin miksi yleensä paperipostia jaetaan, ainakin sen tulisi jäädä mahdollisimman vähiin.

  1. Jutun kirjoitti siellä asuva toimittaja asioiden keskeltä.
   Postilla siellä on suhteellisesti paljon vähemmän jaettavaa kuin Suomessa, koska sieltä puuttuu tilattavat sanoma-ja aikakauslehdet lähes kokonaan. Ne ostetaan irtonumeroina.
   Jutun juoni on siinä, että monissa kulttuurimaissa ei rynnätä heti 1. teknisen sovelluksen perässä kuin Suomessa. Niissä palvelun toimivuus ja ihminen on etusijalla, täällä raha ja teknologia, ihminen sivuseikka.
   Totta kai kaikkialla br saarella ei tämä päde niinkuin Kainuu vs Uusimaa.

  2. NHS: suomalainen lääkärituttuni oli kyllä omaan hommaansa tyytyväinen, homma toimii kitkattomasti jopa omalääkärimallilla.
   Totta toinen puoli, että siellä on myös isolla joukolla ihimisiä h…sti rahaa…

Kommentoi