Mitä kaikkea käsittääkään muodikas toiminto ”biletys”

Ennen vanhaan oli virkamieslainsäädännössä pykälä että virkamiehen tulee virassa ja sen ulkopuolella käyttäytyä asemansa mukaisesti.  No, ehkä tuo pykälä ei enää ole voimassa, vai onko sittenkin. Ja ministerit eivät ole virkamiehiä, vai ovatko sittenkin.

Pääministerilläkin on juridinen oikeus tehdä mitä tahansa mikä ei ole laitonta. Voi tietenkin osallistua vaikka epämääräisiin ”bileisiin”. Toinen asia on onko mikä tahansa sinänsä sallittu sopivaa.

Voi myös kysyä onko tällainen omalta kannalta poliittisesti viisasta. Ehkäpä hyvinkin on. Voi olla että SDP, joka on ulkoistanut jokapäiväiset käytännön poliittiset linjanvetonsa  mainostoimistolle huolestuneena nuorempien sukupolvien kannattajien hiipumisesta laskeskelee olevan nuoria ”bilettäjiä” houkuttelevaa luoda pääministerille tällaista imagoa. Samuel Oinoa tai Valte Mäkistä tämä tällainen ei olisi houkutellut. Juurakon Huldakin sanoi tuomari Soratien asiaa tiedustellessa että hän ei käy tanssimassa. 

6 vastausta artikkeliin “Mitä kaikkea käsittääkään muodikas toiminto ”biletys””

 1. Ennen ”Väyryset” & kumppanit otti kuppia ja saunoi venäläisten kanssa. Se oli ”davai” ….

 2. Ministeri ei ole virkamies. Virkamieheksi vaaditaan tietty pätevyys ja siihen valitaan kuin mihin tahansa työpaikkaan, toki poliittinen kanta voi myös vaikuttaa. Virkamiehet ovat ministeriöissä ministerin apuna, vastuu on kuitenkin ministerin. Ministerit myös vaihtuvat, virkamiehet pysyvät.

  Juhliminen ei liene kenellekään kiellettyä eikä alkoholin nauttiminen kunhan ei örvellä. Marinin juhlinnassa sinänsä ei ole mitään laitonta eikä minusta arveluttavaakaan.

  Mutta seuransa Marinin pitäisi osata valita paremmin. Miksi Marinin kanssa juhlijoiden pitää aina olla jotain julkkiksia, eikö hänellä ole ”tavallisia” kavereita? Nyt noista hengailijoista yksi ei malttanut olla laittamatta someen videota jonka tarkoitus lienee näyttää: ”Hei, katsokaa, olen eliittiä, juhlin pääministerin kanssa!” Samanlaisia tyrkkyjä on varmasti paljon, kukapa ei haluaisi pääministerin kanssa juhlia, mutta ovatko he ystäviä vai hyötymään pyrkiviä loisia? Samaa voi tietysti kysyä toisinpäin: miksi Marinin pitää kerätä julkkiksia juhliinsa, tuoko se hänelle jotain tyydytystä että juhlijat ovat kuuluisia? Missä vanhat kaverit? Ilmari Nurminen on varmaan sellainen mutta muuten tuo julkkispoppoo lienee ihan uutta.

 3. Pitää ilmeisesti tämän paljastetun HS:n konsernin somekuvaajan päästä lööppeihin, mitä pm:n makuuhuoneessakin tapahtuu. Hän on pettänyt luottamuksen. Turvallisuus valvoo näkymättömästi, mutta ei sänkyjä.
  Koko jupakka on vanhojen pierupartojen turhaakin turhempi menneiden aikojen hautojen luiden kaivausta. Ajat ovat muuttuneet. Antaa palaa ja näyttäkööt poliitikot mitä persoonina ovat.
  Rillien väri, sinivalkoinen puku ja kravatti valehtelevat.
  Sen sijaan tunnettujen äijäpoliitikkojen ven…sä huorissa käynti ei kiinnosta enää ketään.

  Professori selittää, miksi Sanna Marinin bilevideoista nousi kohu https://www.is.fi/politiikka/art-2000009012135.html

 4. Joku voi nähdä kuvaajan tapahtumien ytimessä, mutta näkisin päävastuun lankeavan pääministerin kontolle. Onko mitään järkeä pääministerin esiintyä kameralle kännisessä tilassa, kun vielä ympärillä pyörii kiroilevia ’jauhojengiläisiä’.

  [ jauho jengiläisiä -> kokaiinin käyttö ?]

  HK ”Pitää ilmeisesti tämän paljastetun HS:n konsernin somekuvaajan päästä lööppeihin, mitä pm:n makuuhuoneessakin tapahtuu.”
  *

  Marinin pitäisi ymmärtää, että hänen lähipiirissään voi aina olla henkilö tai pari jotka haluavat vahingoittaa hänen mainettaan.

  HS:
  ”Marin kertoi luottaneensa, ettei videoita julkaista. Hänen mukaansa kyseessä ovat yksityiset videot, jotka on kuvattu yksityisissä tiloissa.”

 5. Niin Kekkonen saunoi ja ryyppäs venäläisten kanssa ja se oli ok. Mutta Tiitisen lista on salattu edelleen. Marinin bile ei pysy salassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *