Torso juttu

 

 

Jouduin poistamaan jutustani numerot, eli lopulta juttu jäi aika torsoksi

 

Yöllä alkoi oikeaa polvea särkeä julmetusti. Piti nousta ottamaan kipulääkettä. Aamulla noustessa, ulko-oven avattuani, eteeni iski lohduton näky. ”Lunta lunta, kaikkialla lunta vain”, lauloi aikoinaan Danny.

Rappusten harjaus, kipeällä polvella kohti huussia (, ei, en ole ottanut vieläkään kuivakäymälää käyttöön). Heti aamusta vitsit alkaa hiipua. Lumen seasta täytyy auto kaivaa esille. Edessä on Tampereen reissu. Ei ole vielä Coxaan. Vaalimainokset telineisiin täytyy hakea. Huh huh.

Niin kun en voisi viettää rauhallisia eläkepäiviä. Katsella ikkunasta kaunista talvista luontoa. Viettää rauhallinen päivä hellan lämmössä kissa vieressä. Mutta ei. Monilla ihmisillä on vielä kurjempaa. Siksi aion puskea taas kerran päin vastuksia.

Aina heikomman puolella. Se on ollut mottoni läpi elämäni. On sitä yhä. En ole pyrkyri. En vallanhimoinen. Haluan vain olla kaikessa siellä mukana, jossa edes jotenkin voin auttaa, helpottaa arjen raatajia ja yhteiskunnan rattaista tippuneita.

Puolueeni vaalimainoksessa lukee: ”Hyvä elämä kuuluu kaikille”. Niin pitäisi kuulua. Vaan kun ei kuulu. Sosiaali – ja terveydenhuolto, meille jokaiselle elämän eri vaiheissa äärimmäisen tärkeitä asioita. Sieltä neuvolasta aina kotihoitoon tai palveluasumiseen saakka.

Syrjäkylän yksin asuvalle tulee kuulua hyvä palvelu, siinä kuin Eirassa asuvalla varakkaalla. Lähiön yksiössä asuvan, mielenterveysongelmista kärsivän tulee saada apua, riippumatta asemastaan yhteiskunnassa.

Turhaan siis ruikutin vaivojani. Monilla asiat ovat todella pielessä. Polvikipuni tai auto lumenpeitossa ovat pieniä murheita. Siis, ei muuta kuin lämmintä vaatetta päälle ja päin tuulta ja tuiskua.

Arvatkaa oliko vaikea kirjoittaa tätä tarinaa? Oli, koska olen ujo, enkä haluaisi olla esillä. Mutta kun yhteiskunnalliset asiat vaativat, sen epäkohdat, silloin on astuttava rohkeasti esiin. Se on vaatinut paljon, mutta antanut enemmän.

Hannu Tiainen

Kihniö

Aluevaaliehdokas Pirkanmaa

Vasemmistoliitto

 

10 vastausta artikkeliin “Torso juttu”

 1. Hyvä kirjoitus Hannu, eikä se oikein vaaliteemalta ihan tuntunutkaan. Jos olisin samassa vaalipiirissä; ääneni saisit.
  Tuo tekstisi oli siinäkin mielessä hyvä, ettet mitään luvannut, kerroitpahan nähdäkseni eräänlaisen päiväkatsauksen.

 2. Kuten Pentti mainitsi, Hannu ole hyvä ja jätä numero pois. Jos parin tunnin sisään korjaat niin ei ylläpidon toimesta tehdä mitään.

 3. No joo noinhan ne aina on olleet kaippa Hannu korjaa kun saapuu kotiin terv tepivaari

 4. Mutta vaikka tiedätkin numeron joiltakin ehdokkaista ei tiedä mitään kun numeron ja nimen siinä heidän tuntemus on
  Vaalit tulee vaikeaksi mitä olen oikeastaan koskaan kokenut terv tepivaari

 5. Kun en tunne ehdokasta millä sellasta voi äänestää mihinkään
  No eipä ole helppo nakki lainkaan terv tepivaari

 6. Mä olen aina äänestänyt kaikissa vaaleissa, jopa kirkkovaaleissa.

 7. Hannulle pisteet siitä että aktiivisesti tuo esille näitä aiheita. Harvassa on ehdokkaat jotka viitsivät näin herättää keskustelua.

  Ja kiitos kun säädit jutun kaavan mukaiseksi.

 8. Niin minäkin sanon, että taas karttui pistepotti, harmi kun niitä ei voi hyödyntää äänestyskopissa.

  Hannuhan olisi voinut ja miksei voisi vieläkin otsikoida juttunsa uudestaan. Hänellä kun on sitä kannatusta ulkopuolella näiden blogienkin ja hänellä itsellään valtavasti mielikuvitusta sitä kannattaisi hyödyntää. Vaikkapa vaan nyt numeroiden tilalla kirjaimia HT, kaikkihan tuntevat ne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *