Eduskunta ei nauti luottamustani

 

Presidenttimme patsastelee medioissa sota-asusteissa. Taivaalla jylisevät hävittäjät yötä päivää. Maanteillä liikkuu armeijan kolonnia, miehistönkuljetusvaunuja, lavettien päällä tykkejä ym. kalustoa. Uutiset kertovat maamme hankkivan uusia aseita USA:sta 300 miljoonalla, miljardeja poikivien hävittäjien lisäksi. Valtiovallan puheet ovat sotaisia, joita en elinaikanani ole kuullut.

Toisaalla kansalaisia pelotellaan, ahdistusta, masennusta, epätoivoa kasvattaen. Sodat, asevarustelut eivät tuhoa ilmastoa – me kansalaiset tuhoamme. On meidän syymme, että luonto, eläinkunta ja ihmiset voivat pahoin.

Maailman johtajat, oma valtiojohtomme eivät puhu rauhasta, eivät aseidenriisunnasta. Eivät he myöskään tikullakaan kajoa tai kerro, kuinka kapitalistinen markkinatalous saastuttaa maapalloa yhdessä sotien kanssa, tehden siitä elinkelvottoman.

Ei, liika kulutus on meidän syy. Elämme kuin siat vatukossa, (anteeksi siat), näin meidän niskoillemme kaadetaan taakkaa. Mutta miten kuluttaisimme, ellei järjestelmä suolla markkinoille kulutettavaa? Miten sodimme, jos kansoja ei varustettaisi aseilla – pakotettaisi valhein tarttumaan aseisiin?

Hoiva-alamme on kriisissä. Nuoret voivat pahoin. Köyhyys ja kurjuus ovat käsinkosketeltavia. Mitä tekee eduskunta? Pyörittelee asioita kuin sitä kuuluisaa puolukkaa siellä jossakin. Näistä muka kiistellään ja väännetään kättä, mutta kun tappamisesta on kyse, löytyy hellyyttävää yksimielisyyttä.

Kärsiköön kansa. Pelätköön tulevaisuutensa puolesta. Ahdistukoon. Olette sitten valmiina kun alamme Naton kanssa rymistellä. Vaviskaa Venäjä ja Kiina! Tällä kertaa Suomipojat ja tytöt eivät tule takaperin, on meinaan amitsoonia , jos näin leikkisästi vakavalla asialla saa lainata Väinö Linnaa.

Voi turkanen mikä meitä odottaa, ellei tätä valtiojohdon hulluutta saada pysäytettyä.

Hannu Tiainen

8 vastausta artikkeliin “Eduskunta ei nauti luottamustani”

 1. Suomella on kirpputori hallitus jossa aina joku pistää uuden hinnan tiskiin ja se on voittoa tuottamaton touhu, johtajilla on merkkivaatteita ja kansalle myydään kirppis vehkeet. Semmoinen sekametelisoppa meillä on!

 2. MH : ”Voi turkanen mikä meitä odottaa, ..”
  *
  Toivottavasti ei ei tämä:

  https://yle.fi/a/3-12376226

  Savuavat rauniot

  Ennen Venäjän hyökkäystä noin kaksi kolmannesta Ukrainan väestöstä asui kaupungeissa. Nyt niistä on tullut taistelutantereita.

  ****
  Kusipää Putini jyrää Ukrainaa. Jos Putin pääsisi voitolle Ukrainassa, niin mitä meitä ja Baltian maiden kansoja odottaisi? – sanoisin, että entistä pahempi (laajempi) sota.

  1. Eivät nämä ”kommunistit” suostu myöntämään, että ainoa syy sotaan on putinan rikollissakki ja sota loppuu vasta, kun se saadaan kuriin ja peräytymään omalle maalleen.

  2. Venäjä voittaa, onneksi se on selvä. Jos Ukraina fasistit voittaisi, silloin NATO-Suomi olisi intoa täysi sillä ”hyökkäys on paras puollustus”. Se olisi Suomen tuhkaus.

   Kun Venäjä voittaa, saamme olla rauhassa, kuten aijemminkin, vaikka valtion johtomme on katkaissut kaikki suhteet entiseen hyvään itäiseen ja hallitusvauraaseen naapuriimme.

 3. Hannulla on periaatteessa hyviä ajatuksia, kukapa nyt ei rauhaa ja puhdasta luontoa arvostaisi. Mutta johtopäätökset niiden saavuttamiseksi ovat pätemättömiä. Maailmanrauhaa ei kannata hankkia riisumalla aseista demokratioita jotta fasistiset ja kommunistiset diktatuurit voivat ne valloittaa.

  Kai kannatat demokratiaa vai onko diktatuuri mielestäsi parempi?

  Kapitalismi järjestelmänä ei varsinaisesti tuhoa luontoa vaan ahneus ja liiallinen kulutus. Se on aina kuulunut myös kommunismin ihanteisiin vaikka kulutustavaroiden tuotantoa ei ole saatu sille tasolle mille on haluttu. Ympäristöä on silti saatu tuhottua urakalla. Diktatuuri on myös estänyt ympäristörikoksien paljastamista.

  Kapitalismi voi myös suojella luontoa. Esimerkiksi vaikka USAssa ptesidentti Trump irrotti maansa Pariisin ilmastosopimuksesta niin silti USAn hiilidioksidipäästöt vähenivät. Syy oli se, että yritykset pyrkivät vähäpäästöisiin ratkaisuihin koska niin ne saavat myös hyvää mainetta ja sitä kautta asiakkaita. Markkinataloudessa kuluttaja ratkaisee millä tavalla tuotettuja hyödykkeitä ostaa. Uusiutuva energia esimerkiksi on megatrendi joka vetää sijoittajia ja asiakkaita.

  Sen sijaan kommunistipuolueen johtama Kiina on kasvattanut päästöjään. Puolue tarvitsee halpaa hiilivoimaa pitääkseen talouden kasvussa ja sitä kautta kansan kurissa.

 4. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009237569.html

  ”Talvisota alkoi 83 vuotta sitten – katso pysäyttävät kuvat sodan ensimmäisestä päivästä

  Neuvostoliitto aloitti hyökkäyksen Suomeen aikaisin aamulla 30.11.1939.”

  Tässä tietoa ryssän hyökkäämättömyyteen uskoville.

  Suomella ja ryssällä oli hyökkäämättömyyssopimus, vaan ryssä hyökkäsi siitä huolimatta.

  Sama tapahtui nyt Ukrainassa , mutta muutama sokea ryssäuskovainen väittää, ettei tämä tapahtuisi enää Suomelle, kun oltaisiin hiljaa kuin pisi sukassa eikä autettaisi Ukrainaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *