Ilmastotavoitteet ja oikeistopopulistien nousu

 

Pääministeri Sanna Marin uhoaa eduskunnan kyselytunneilla, ettei ilmastotavoitteista tingitä tuumaakaan. Samaa uhoamista kuulee EU:n piiristä.

Niinpä Venäjän pakotteita on kiristetty ja energiantuonnit lopetettu. Muistanette kuinka hallituksen ja EU;n taholta vakuuteltiin, ettei puhtaaseen energiaan siirtymisiä ja ilmastotavoitteita kaadeta ihmisten niskaan. Varsinkaan heikkoimmassa asemassa olevien elämä ja pärjääminen turvataan.

Kaikkia tahoja kuitenkin vaaditaan jollain tapaa osallistumaan ilmastotalkoisiin. No hyvä, tehdään sitten niin, kerran vakuutellaan, että kaikista pidetään huolta. Mutta mitä tapahtui?

Yhtäkkiä asevarustelu kiihtyy. Suomi hankkii uusia hävittäjiä 10 miljardilla. Ihmiset miettivät, eivätkö nuo tuhoa ilmastoa? Sen jälkeen junaillaan maamme Natoon. Tulee maksamaan maltaita. Eivätkö Suomeen lennätettävät ja täällä ympäri maata järjestettävät sotaharjoitukset tuhoa luontoamme?

Vihdoin viimein USA saa konfliktin aikaan Ukrainassa. Länsimaat pumppaavat aseita kohta sadalla miljardilla Ukrainaan. Sota ei saa loppua, koska aseteollisuus ei ole vielä tyytyväinen. Kuinka ollakaan, samaan syssyyn USA:n presidentti Joe Biden, nostaa ilmastotavoitteiden presidenttikautensa tärkeimmäksi asiaksi. Voiko härskimpää huijaamista tehdä?

Nyt sitten Euroopan valtaapitävät, tutkijat, mediat ja ”vasemmistopuolueet” itkevät krokotiilin kyyneiltä oikeiston ja äärioikeiston nousun tähden eri Euroopan maissa.

Ei sanaakaan omista teoista. Ei muka ymmärretä, että on olemassa peilejä, joiden eteen voisi mennä. Kysyä, mekö tämän saimme aikaan? Olisiko kenties kannattanut kyseenalaistaa kapitalismi? Sen sotapolitiikka, ihmisten hävyttömään riiston markkinatalouteen perustuvan kapitalistisen järjestelmän mielettömyys?

Valitettavasti joudumme kärsimään, koska nykyisiltä poliittisilta päättäjiltä ei löydy rohkeutta tai ymmärrystä tunnustaa tosiasiat: Nyt saamme mitä olemme tilanneet. Olemme mokanneet pahan kerran. Pitäneet kansalaisia ja äänestäjiä yksinkertaisina ja vaalikarjana. On pyydettävä anteeksi. Paluu vasemmiston juurille olisi täytynyt tehdä aikaa sitten.

Pyyntö: Alkakaa edes nyt pohtia ja tehdä täyskäännös ja tunnustaa: Vastaus on vahva vasemmistopolitiikka. Vain sillä pelastetaan kansat kärsimyksiltä. Välittömästi Rauhaa ja rakkautta pitää huolta jokaisesta kanssakulkijasta.

2 vastausta artikkeliin “Ilmastotavoitteet ja oikeistopopulistien nousu”

  1. Et viitisi vakehdella.
    Ei USA sitä konfliktia aiheuttanut, vaan ihailemasi reyssä, joka haluaa määrätä, mitä muuut maat saavat tehdä.
    Ei voi kuin edelleen ihmetellä, kuinka kommunisti puolustelee imperialistista ja fasistista ryssää.

  2. Siitä voimme olla samaa mieltä että jos on vaikeita päätöksiä, oli vallassa kuka tahansa, niiden seurauksista vain 100 % kaadetaan tavallisten kansalaisten niskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *