Mikä suomalaisia vaivaa?

 

Muistatte varmaan kuinka meille vielä hetki sitten vakuuteltiin, ettei vihreää siirtymää kaadeta ns. tavallisen kansan niskoille. Turveyrittäjille korvataan lopettamisesta aiheutuvat kulut. Fossiilisesta energiasta luopuminen avaa ”taivaan portit” kaikkeen hyvään. Maaseudulle ja sen asukkaille hyvitetään ilmastonmuutoksen torjunnasta aiheutuvat kustannukset.

Sähköä riittää joka niemeen notkoon ja saarelmaan ja edullisesti. Suomi on uusituvan energian ja ilmastonmuutoksen esimerkkimaa. Kohta ei nouse savut omakotitalojen piipuista. Kesämökkien saunojen piiput muurataan umpeen ja aurinkopaneelit lämmittävät kiukaat.

Autojen päästömittauksista ei tarvitse katsastuksissa sydän kylmänä vapista, kun hurautamme sähköautoilla katsastuskonttoreille. Kaikki tämä lähes ilmaisella vihreää sähköä tuottamalla. Kuinka sitten kävikään?

Kylmä uhkaa talvella tulla, kertovat mediat. Sähköä täytyy alkaa säästää. Kotitalouksissa voi tulla sähkökatkoksia. Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii uhrauksia. Bensa – ja dieselautot romutettaviksi. Sähköautoja tilalle, vaikka sitten sähköä rajoittamalla. Että näin sitä vihreää siirtymää hoidetaan, eikä suinkaan kansan kustannuksella, vai miten se menee?

Miten suomalaiset suhtautuvat vihreän siirron kusetukseen? Kapinako uhkaa? Mitä vielä. Nöyrä Suomen kansa ottaa kiltisti mitä ylhäältä annetaan. Suomalaiset alkavat ruoskia itseään. Kun luen erilaisia keskustelupalstoja, lehtien näpyjä, niissä mietitään keinoja miten säästämme sähköä!

Sähkön hinta nousee pilviin, eivätkä suomalaiset kyseenalaista, miksi? Säästetään, kun kerran eduskuntaa myöten annetaan ymmärtää sähköstä olevan pulaa. Kaiken lisäksi tuo pahuksen Putin ja Venäjä. Russofobia on istutettu suomalaisiin imeväisistä alkaen. Venäjän uhalla päättäjämme voivat siis uunottaa suomalaisia mielin määrin.

Mihin hävisi yhtäkkiä hätä ilmastomuutoksesta? Käyvätkö maihinnousutaistelulaivat, Naton taistelukopterit ja hävittäjät pyhällä hengellä, vallatessaan Suomen maaperän? Toistuvasti Naton kanssa harjoitellaan, eikä yksikään päättäjä ole huolissaan ilmaston saastuttamisesta.

Suomalaiset jopa taputtavat käsiään, mediat riemuitsevat esitellessään sotakoneita. Lähetämme aseita sotaa käyviin maihin, ettei vahingossakaan saataisi rauhaa aikaan. Toisella kädellä valtiojohtomme surutta saastuttavat maapalloa sotakiikoiluillaan ja toisella kädellä komennellaan suomalaisia uhrautumaan maailman pelastamiseksi.

Ja me suomalaiset vain alamme sammutella valoja, väännämme pattereita pienemmälle, haisemme hielle tukat rasvaisina kun säästämme energiaa käymättä saunassa tai suihkussa. Mitä muuta voi sanoi kuin: Olemme me aika ihmeellinen, pitkämielinen kansa. Milloin huomaamme kuinka meitä vedätetään?

13 vastausta artikkeliin “Mikä suomalaisia vaivaa?”

 1. Minä kyllä mieluummin alan sammutella valoja, väännän pattereita pienemmälle, haisen hielle tukan rasvaisuudesta ei ole kaljuna pelkoa kun elän komennossa jonka joku muu maa määrää tai oloissa joissa luonto on kuollut

 2. Miten Venäjä on meitä kiusannut? Kyllä teitä on helppo Venäjän pelolla uunottaa.

 3. Suomessa niin kuin koko Euroopassa tajutaan (paitsi tiainen), että mitä tapahtuu yhdelle meistä voi tapahtua pian kelle tahansa meistä.

 4. Kaipa Putin ajattelee, että jossain vaiheessa Suomikin pitää ’palauttaa’ Venäjälle.

  *
  Putin : ”Tulee vaikutelma, että taistellessaan Ruotsia vastaan hän (Pietari Suuri) sieppasi jotain. Hän ei ottanut mitään, hän otti sen takaisin, presidentti sanoi.”

  Putinilla on aivan oma historian kirjansa. Mistä hän on saanut päähänsä, että Baltian maat ovat kuuluneet aikojen alusta lähtien Venäjään? Näillä mailahan on oma kielensä – ei venäjä

  ***************************************************************************

  https://yle.fi/uutiset/3-12314941/64-3-85168

  9.6.2022

  Putin vertasi tekojaan Pietari Suuren valloituksiin Itämeren alueella
  Venäjän presidentti Vladimir Putin vertasi torstaina tämänhetkisiä tekojaan Pietari Suureen, joka valloitti Itämeren rannikon Ruotsilta suuressa Pohjan sodassa 1700-luvulla.

  – Tulee vaikutelma, että taistellessaan Ruotsia vastaan hän (Pietari Suuri) sieppasi jotain. Hän ei ottanut mitään, hän otti sen takaisin, presidentti sanoi.

 5. ”Lähetämme aseita sotaa käyviin maihin, ettei vahingossakaan saataisi rauhaa aikaan. Toisella kädellä valtiojohtomme surutta saastuttavat maapalloa sotakiikoiluillaan”
  Puhdasta paskaa tiainen.
  Suomen ei tarvitsisi varustautua, jollei ryssä olisi jatkuvasti uhkana, kuten se on aina ollut.
  Se, että se aloitti rikollisen sodan Ukrainaa vastaan varastettuaan ensin rikollisesti Krimin, vaikka kaikki muut paitsi punauskovaiset tietävät, ettei Ukraina todellakaan ollut hyökkäämässä Venäjälle, osoittaa sen vaaran.
  Näytät puolustavan putinan rikoksia valittamalla Ukrainalle annettavasta avusta.
  Miten olisi, jos soittelisit putinalle ja sanoisit, että sen pitää vetää murhaajajoukkonsa pois?

 6. Aikamme uskovaiset heittäytyivät venäjätuonnin varaan ja ulkoistivat oman tuotannon aina kiinaan asti kyllä seurakset ovat katastrofaaliset. Jopa lääkkeet ovat tuontitavaraa ja nyt on vaikeuksi saada tiettyjä, joten itse hain erästä lääkettä Kangaslta jossa vielä oli vanhaa varastoa ja toinen lääke löytyi Pirkkalasta.

 7. ”Meitä kiusaa vain Venäjä”
  Että kuinka?
  Milloin Venäjä niin on alkanut tehdä?

  Meidän kiusa on USA.
  On ollut ja on edelleen!

  Yksinapaista maailmaa on johtanut pitkään USA.
  Nyt sen johtajana on demokraatti, joka on yksi sotahulluimmista kautta aikain.

  Jo varapresidenttinä Joe Biden julisti 2013, että Ukraina on USAlle strategisesti hyvin tärkeä.
  Sen jälkeen alkoi tapahtua:
  Ukrainassa syttyi sisällissota 2014.
  Suomi solmi isäntämaasopimus 2014 USAn kanssa.

  Venäjä on liki kokonaan ympäröity USAn johtaman Naton sotatukikohdilla.

  Venäjällä ei ole ainuttakaan sotatukikohtaa rajojensa ulkopuolella, ei edes Syyriassa.

  Kuka uhkaa ja ketä?

  USAn toimet Ukrainassa sai aikaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

  Ukrainassa on maailman vahvin fasistinen armeija, joka koostuu monista fasistisista ryhmistä joista suurin on Azov.
  Lisäksi Ukrainassa taistelee myös ulkomailta tulleita avomesti fasisteja, myös Suomesta.

  Suomen poliittinen johto tukee ja itseasiassa osallistuu Ukrainan sotaan yhdessä USAn kanssa, rahoittamalla ja aseistamalla Ukrainan fasistista hallintoa.

  Suomen mediapooli surutta propagoi USAn ohjauksessa puhdasta potaskaa Ukrainan tilanteesta.

  USAn ohjauksessa on lietsottu ja lietsotaan Suomessa Venäjävihaa( russofobia).

  Suomen talous tuhotaan USAn ohjauksessa täysin.
  Samoin turvallisuuspolitiikka.

  Nämä monet kommentit Tiaisen asialliseen kirjoitukseen viittaavat hyvin siihen, miten mediapoolimme propaganda toimii.

  1. Sokea punauskokaan ei kumoa sitä tosiasiaa, että ryssä on ainoa pieniä naapurivaltioitaan raiskannut ja ryöstänyt maa.
   Ukraina tai Nato ei ollut aikeissa hyökätä ryssän kimppuun millään tavalla, mutta ryssä käytti sitä tekosyynä hyökätä Ukrainaan.
   Putina on julistanut haluavansa palauttaa ryssän valtaan Pietari Suuren aijkoinaan hallitsemat maat, mikä tarkoittaa myös Suomea.
   Ei kommunistikaan voi olla niin tyhmä, ettei tätä ymmärtäisi.
   Sokea USA-vastaisuus saattaa olla selitys sille, ettei ryssän tekosia halua edes tuomita, mutta kommunistillehan sellainen tekopyhyys on tavallista.

  2. Puttelaiset ovat varustautuneet sotaan Suomea vastaan koko Puten hallinnon ajan.

   Puttelaiset ovat hankkineet kiinteistöjä puolustusstrategisesti merkittävistä paikoilla. Jopa Helsinkiä juottavan Päijänne-tunnelin huoltotunnelin lähelle ovat puttelaiset paaluttaneet asemansa.

   Hidasjärkiset ja syntymä-ääliöt eivät ymmärrä, mitä tällainen merkitsee. Ja maanpetoksellinen aines kieltäytyy ymmärtämästä.

   ——

   Puttelaiset ovat pakkolunastaneet takaisin kiinteisteistöjä kotiseutuaan kaipaavilta karjalaisilta luovutetusta Karjalasta, vaikka niillä kiinteistöillä ei ehkä olisikaan strategista merkitystä. Puttelaiset saattavat potea vainoharhaa.

   ——-

   PS ja demarien Suna Kymäläinen ottivat Puttelaisten valmistelut eduskunnassa esille vaatien rajoituksia puttelaisten toimintaan. Muut puolueet kuin PS vaikenivat.

   ——–

   Muuten PS on kannattanut taloudellista yhteistyötä venäläisten kanssa Kekkosen ajan malliin.

   Mutta Kekkonenkaan ei ikinä, siis ei ikinä, olisi hyväksynyt puttelaisten ”kaivautumista” Suomen maaperään.

   —–

   Nato-liityntään nähden PS on suhtautunut pidättyväisesti tähän vuoteen. Mutta jos puttelaiset olisivat halunneet suomalaisten säilyttävä malttinsa, niin eivät olisi sortuneet vihoviimeiseen virheeseensä Ukrainassa.

   Sitäpaitsi näyttää siltä, että puttelaiset olisivat syyllistyneet valtiopetokseen aloittamalla sodan, vaikka Venäjän perustuslain mukaan sodan ja rauhan asiat kuuluvat Venäjän parlamentille.

   ——

   Lukashenko on syyllistynyt vähintäänkin valtiopetokseen, koska perustuslakinsa mukaan Belarus on puolueeton maa. Ja olihan vaalivilppikin sekä Lukashenkolla että puttelaisilla valtiopetos.

   Lisäksi arvioisin, että Lukashenko olisi syyllistynyt myös maanpetokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *