Muutamia huomioita Marin kohusta

Pääministeri Sanna Marin, pienen lapsen äiti juhli taas. Kansan kielellä otti ”perseet olalle”. Marinin ihailijat ja kannattajat olivat hurmoksessa. Että osaa meidän Sanna olla hyvä ja ainutlaatuinen pääministeri.

Päihteet ovat ongelma – tiedän sen omasta kokemuksesta. Alkoholismi on sairaus. Sairaus maksaa yhteiskunnalle maltaita. Samoin on huumausaineiden laita. Nyt suunnitellaan käyttöhuoneiden kokeilemista, joista on hyviä kokemuksia maailmalta – kannatan.

Onko pääministerin viesti: Juhlikaa nuoret ja ryypätkää olan takaa? Vetääkö pääministeri Marin maton päihdetyöntekijöiden alta? Miten juhliminen ja sen ylistäminen sopii pirtaan, kun asiantuntijat kertovat nuorten ja opiskelijoiden voivan pahoin? Juomalla ja juhlimallako hoidetaan ongelma kuntoon?

Entä jos työtön, toimeentulotuella elävä nuori äiti hakee kaupasta muutaman bissen. Menee illalla paikalliseen ottamaan ”muutaman”? Äidin vanhemmat hoitavat lasta/lapsia? Hyvin äkkiä tieto leviää lastensuojeluviranomaisten tietoon.

Kamalaa, työtön äiti ryyppää ja rellestää. Kohta ovikello soi. Miten on, kykeneekö äiti hoitamaan lasta/lapsiaan? Tulee harkintaan huostaanotto, kenties.

Eliitin perheiden juhlimisille taputetaan- täytyyhän raskaan työn ja vastuun vastapainoksi saada ”irroitella”. Köyhän ”muutaman kupin” ottaminen, helpottamaan elämisen ankeutta ja raskautta, katsotaan erittäin paheksuttavaksi.

Marinin ihailijat ja kannattajat syyttävät nyt iltapäivälehtiä ja muuta mediaa pääministerin tahallisesta lokaanlyömisestä ja vääristelyistä, hyi hyi. Kuitenkin samat paheksujat ovat olleet hipihiljaa kun suomalaisille on syötetty pajunköyttä ketunhäntä kainalossa Natosta, Venäjän uhasta, Ukrainan sodasta, USA: n roolista sotaan ja mitä niitä onkaan.

Hei, älkää nyt kuitenkaan vetäkö naiskorttia esille tai vanhoja aikoja. Olen huomannut kuinka Marinin juhlimista puolustellaan sillä, että myös presidentti Urho Kekkonen joi ja rellesti. Muistaa kannattaa kuinka aika oli toinen.

Esimerkiksi -60 luvulla oli televisiossa ohjelma Jatkoaika. Siinä polteltiin piippua ja savukkeita, otettiin grokeja jne. Uutisten säämies Paavo Salmensuu kertoi säästä piipun kera. Tulisiko kuuloonkaan tänään moinen? Kerttu Kotakorpi aamutelevisiossa ”kessutellen” kertomassa päivän säätietoja?

Ajat ovat nyt toiset. Sitä paitsi, jos Kekkonen kallisteli maljoja Neuvostoliiton päämiesten kanssa, näytetään sitä EU: n päätöksien jälkeen samppanjalaseja kallisteltavan. Ja mitä muuta illallisilla ja valtiovierailuilla.

Tietty tarkoitus kohuilla on, sehän on selvää. Saadaan kohun aikana taas tehdä päätöksiä kansan kurjistamisesta, aseiden viemisistä sotaa käyviin maihin kansalaisten kärvistellessä jokapäiväisestä leivästä – että silleen.

PS.

Urheilijoiden ja julkisuuden henkilöiden halutaan olevan esikuvia nuorille. Esimerkiksi Wilma Murto ja Kalle Rovanperän ovat oivallisia esikuvia nuorille. Poliittisen eliitin kannattaisi ottaa heistä mallia.

3 vastausta artikkeliin “Muutamia huomioita Marin kohusta”

  1. Jos et viitsisi jauhaa tuota potaskaa Ukrainan sodasta ja Natosta.
    Mene selittämään putinalle, että lopeta se sotiminen ja käske rikollijoukkosi kotiin.

  2. Suotta tuollasesta mitään kommentoi aivan normaalina asiaa pidän turha melua terv tepivaari

  3. Biletys ei ollut hyvä esimerkki etenkään 25-v hupakoille eikä hyvä äideille eikä hyvä pm omalle imagolle. Sensijaan se oli syöttö opposition ja vastustajien lapaan niin että kauanko kestää…

Kommentoi