Suomalaiset pelkäävät sotaa

Eilen 2.8 2022 uutisoitiin suomalaisten pelkäävän sotaa. Kummallista? Meille on eri gallupein kerrottu suomalaisten haluavan liittyä Natoon, sen tuoman turvan takia. Miten tässä nyt näin on käynyt?

Emmekö elä ”herran kukkarossa” vaikka Nato hakemus on jätetty ja turvatakuita luvattu? Yhdysvaltalaisia sotakoneita pörrää taivaallamme. Sota-aluksia saapuu satamiimme ja yhteisiä sotaharjoituksia järjestetään.

Mikä hätä meillä. Olemme maailman suurimman aseteollisuuden ja asevarustelun USA: n turvallisessa kainalossa. Kaiken lisäksi USA, Eu ja Suomi aseistavat Ukrainaa miljardeilla ja taas miljardeilla ja näin kohta Venäjä on lyöty lopullisesti, niin voimme nukkua yömme rauhassa – mikäli uskomme valtamedioita?

Eikä siitä kannata huolta kantaa vaikka USA kerjää verta nenästään Kiinan kanssa. Jos USA:n toive toteutuu ja Aasiassa syttyy sota, olemme luojan lykky isoimman sotilasmahdin kavereita. Saamme olla rauhaa ja rakkautta rakastavan läntisen demokratian puolella, kun iso ja paha Kiina lyödään kaukana Aasiassa.

Voi myös olla, että joudumme terroristihyökkäyksen kohteeksi, kun kaverimme USA meni tappamaan muslimijohtajan. No, mutta mitä emme olisi valmiit ottamaan vastaan rakkaan ystävämme tähden.

Miten kyllin voimme kiittää viisaita päättäjiämme, jotka veivät meidät Natoon, eivätkä vaatimuksista huolimatta kuunnelleet tyhmää kansaansa.

PS. Olkaa rauhallisia. Pelko unohtuu kyllä syksyn ja talven tullen, palellessa ja mahan kuristessa nälässä. Toki sota, kunnon asevarustus, sotimalla pelastettu ”läntinen arvomaailma” ovat tärkeämpiä kuin omien kansalaisten nälkä ja vilu.Vai onko?

Hannu Tiainen

Kihniö

13 vastausta artikkeliin “Suomalaiset pelkäävät sotaa”

 1. Ei Suomi ja suomalaiset ole mitään muuta pelänneet vuosisadat ja nyt kuin täysin arvaamatonta raakalaista Venäjää, johon ei kukaan, ei maailman syrjälläkään ole voinut luottaa.
  Hyvä veli Nato !

  1. Kuukkeloipa Heikki huviksesi The Leningrad Cowboys, niin saat käsityksen mikä on tippukiviluolaihminen!

  2. Breznevin arvo nousee päivä päivältä. Hoiti hommat suutelemalla.
   Joutui ikävä kyllä auttelemaan veljespuolueita littolaismaissa.

   Mutta hänen aikanaan poistettiin perustuslaista maininta proletariaatin diktatuurista. Eikä hän pitänyt Afganistanin sotaa hyvänä ideana.

 2. On se vaan kommunistille näköjään aikeaa myöntää, että venäjä on se sodan uhka eikä Nato.
  Neukkulan sortuminen vei pohjan uskolta, mutta sokeasti se vaan näkyy hortoilevan.
  ”sotimalla pelastettu ”läntinen arvomaailma”” voittaa ryssän vallan mennen tullen ja se ainoa uhka Suomelle on se rikollinen ryssä..

 3. Sodan pelko on todiste älykkyyden ja rauhantahtoisuuden liitosta.

  Non-stop -rauhanmarssi Venäjän suurlähetystön ympäri olisi poikaa.

 4. ”Miten kyllin voimme kiittää viisaita päättäjiämme, jotka veivät meidät Natoon, eivätkä vaatimuksista huolimatta kuunnelleet tyhmää kansaansa”

  Mitä tämä tarkoittaa. On jotain mikä ei avaudu minulle kun olen ymmärtänyt että vasemmiston ja keskustan pään käänsi juuri nimenomaan kansan tahto.

  1. Tarkoittaako tämä sitä, että jossakin päin Suomea viina virtaa. Suosittelen vaihtamista tippavaaralaiseenn terveysterpentiiniin, joka kolmasti kirkastettuna omasi jo melko hyvän kivennäispitoisuudenkin.

  2. Ehkä se tarkoittaa, ettei TYHMÄÄ kansaa kuunneltu? Olihan pieni osa vastaan.

 5. Ensi talvena Norja ja Ruotsi myynevät mahdollisen ylijäämäsähkönsä Saksaan, jonka energiahuollon vihreistö on vaurioittanut.
  Sähköä Saksaan myynevät myös omat.sähköntuottajamme, jos saavat Saksasta paremman hinnan.

 6. Kansan enemmistö kannatti nato-jäsenyyden hakemista. Venäjä on imperialistinen diktatuuri jolta voi odottaa mitä tahansa.

 7. Nyt en ymmärrä Hannun kirjoitusta, en sitten vähääkään vaikka miten yritän. Yleensä Hannu on kirjoittanut hyvinkin luettavaa juttua, mutta mikähän nyt on tullut.

 8. ”Eilen 2.8 2022 uutisoitiin suomalaisten pelkäävän sotaa. ”

  Se on vähän kuin ajaisit autolla ja pelkäisit törmääväsi hirveen alueella missä niitä liikkuu, sehän on tervettä järkeä.

  Olisi vallan hullua tähtäillä niitä hirviä päin ja painaa lisää kaasua.

  Eiköhän ”pelkää sotaa” ole vähän liioiteltu.

 9. Suomalaiset ovat koko itsenäisyyden ajan pelänneet sotaa Venäjää tai Neuvostoliittoa vastaan. Olimme puolueettomia vuonna 1939, silti kimppuumme käytiin. Lisää oli luvassa ja siksi jouduimme Saksan kanssa kimppaan. Sodan jälkeen pelkäsimme koko ajan ja siksi ”suometuimme”, annoimme periksi emmekä uskaltaneet arvostella Neuvostoliiton ihmisoikeuksien loukkauksia. Sitten oli vähän aikaa helpompa hengittää kunnes Putin perusti fasisminsa ja aloitti ensin pienten naapureidensa valloittamisen ja lopulta suuren sodan. Sellainen naapuri meillä on eikä pidä antaa sen hämätä että sillä on nyt tarpeeksi tekemistä Ukrainan sodassa eikä se ehdi pelotella meitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *