Vielä kerran Natosta

 

Valtiojohtomme on juossut eri Natomaissa hakemassa turvatakuita mahdollisen jäsenhakemuksen käsittelyn ajaksi. Mitä se siis näin tavallisen ihmisen järjellä ajateltuna tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että poliittinen johto käy melkoista ”hevosen leikkiä” kansalaistensa turvallisuudella, seurauksista välittämättä. He tulevat näin tunnustaneeksi, että Nato on Venäjälle punainen vaate ja suuri riski johon se ei voi olla reagoimatta, eikö niin!

Valtiojohtomme on siis täysin perillä, että jo jäsenyyskäsittelyn aikana suomalaiset ovat vaarassa joutua sodan jalkoihin. Otetaanko nyt tietoinen riski jossa maamme voi joutua taistelutantereeksi kerjäämällä ”verta nenästä” suurelta naapurilta?

Jos kerran pelkästään Natoon hakemisen ajanjakso nähdään suurena vaarana kansakunnallemme, entä sitten jos liittymisemme hyväksytään? Millainen olotilan tulevaisuus tuo Naton sylissä jos joudumme elämään jatkossa koko ajan sodan pelon varjossa?

Presidentti Sauli Niinistö kuulutti aiemmin järjen käyttöä suomalaisilta ja päättäjiltä. Kuinkas kävikään? Valtava tunneryöppy on tyystin ohittanut järjen käytön. Olemmeko kohta menossa Tuntemattoman sotilaan alikersantti Lahtisen sanoin: Uraliin, pojat. Niin vaan, että nuppi tutisee?

Mihin katosi diplomatia? Mihin hävisi hyvät käytöstavat tärkeimmiltä poliittisilta päättäjiltämme? Maailma on toivottavasti jäljellä vielä Ukrainan sodan jälkeen. Silloin valtiojohtomme löytää edestään ilkeydet ja loukkaukset naapuriamme kohtaan. Sota voi ja pitää tuomita, mutta koskaan ei saisi tärkeimmiltä päättäjiltämme karata ”lapanen käsistä”. Sillä tuppaa olemaan kauaskantoiset seuraukset.

Nyt olemme hukkaamassa, jollemme ole jo hukanneet maineikasta rooliamme rauhan ja konfliktien välittäjinä. Miksi myös rauhanomaisen rinnakkainelon saavutukset aiotaan heittää menneisyyteen ja hyväksyä mukisematta vastakkainasettelu ison naapurin kanssa?

Jos kellä on hampaankolossa jotain Venäjää vastaan, pyydän pitäkää se edelleen siellä kolossa. Me suomalaiset haluamme elää rauhan maailmassa.

Hannu Tiainen

Kihniö

10 vastausta artikkeliin “Vielä kerran Natosta”

 1. Turvallisuutemme vastustajat käyvät hevoskeskustelua arvaamattoman, sotarikollisen murhaajavaltion kanssa meidän hengellämme. Venäjä ei halua rauhaa, vaan laajaa sotaa valloittaakseen kaikki sen historialliset alusmaansa ja etupiirinsä.
  Siitä turvasta meidän kannattaa makssaa vakuutusmaksu, joka tällä hetkellä on juuri Nato.

 2. No jos venäjä olisi fiksu niin se takaisi meille koskemattomuusturvan ilman Natoa, mutta on myös tullut todetuksi ettei pidä lupauksiaan valitettavasti ja sivilien kohtelu Ukrainassa näyttää miten kohtelevat sukulaisiaan?

 3. No ei tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin NATO jäsenyys. Idässä on raivotauti valloillaan…

 4. Kuten jo on todettu, miten sen turvan sassi ryssältä,mikä on rikkonut kaikki allekirjoittamansa sopimukset alkaen talvisodasta?
  Kerropa kommunisti se.

 5. Siinä Hannu on oikeassa, että Nato on todella punainen vaate venäjälle, se suututtaa niitä aivan helvetisti.

  Se yksin on hyvä syy liittyä. Se ei toki ole ainoa syy.

 6. NATO raivostuttaa Venäjän johtoa koska se estää sitä toteuttamasta imperialistisia suunnitelmiaan. Ilman Natoa Viron itäosa olisi 99% varmuudella jokin ”kansantasavalta” ja virolaiset eläisivät jatkuvan pelon ja ahdistelun vallassa. Suomen osalta niin ei olisi mutta painostetuksi voisimme joutua. Jos Natoon ei nyt liityttäisi niin Venäjäkin tajuaisi että Nato- optio on mennyt. Silloin Suomi olisi taas yksin jos Venäjä päättäisi alkaa sitä painostamaan.

 7. Miten muka Suomi voisi elää rauhanomaista rinnakkaiselämää valtion kanssa joka käy parhaillaan rikollista hyökkäyssotaa ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *