Netti on täynnä ”sodan sumua” – suoranaisia valheita, vääristelyä, ”unohtamista”, propagandaa

On äärimmäisen tärkeää ymmärtää, että mihinkään Venäjän ilmoitukseen, tiedotteeseen, lausumaan, kirjoitukseen, tms. EI saa missään nimessä uskoa. Jos Venäjän sanoman kääntää täysin päinvastaiseksi (esimerkiksi EN HYÖKKÄÄ -> Hyökkään), niin todennäköisesti osuu paremmin oikeaan kuin uskomalla ryssiä.

Vaikka ryssä sanoisi vaikkapa vain hyvää päivää, niin tuskin ryssä tarkoittaa sitä.

Sen sijaan Ukrainan ilmoitukset vaikkapa Venäjän tappioista tässä sodassa näyttävät hyvin uskottavilta – välillä jopa todellista pienemmiltä – Ukraina haluaa säilyttää uskottavuutensa.

10 vastausta artikkeliin “Netti on täynnä ”sodan sumua” – suoranaisia valheita, vääristelyä, ”unohtamista”, propagandaa”

  1. Suomeen kohdistuu tällä hetkellä informaatiovaikuttamista ja kaikkea siltä väliltä Venäjän taholta. Tietyille somealustoille on ilmestynyt kuin tyhjästä kaikenlaista ”kommentoijaa” jotka vie keskustelut heille haluttuun suuntaan. Mm näitä rokotevastaisia on agitoitu ajamaan Venäjän agendaa nettipalstoilla ja keskusteluissa (hyvin yksinkertaisia keskustelijoita), näille kun jauhetaan että kuu on juustoa niin kohta se on.

    Olen itse ollut tekemisissä eri toimijoiden kautta ja tälläkin hetkellä Suomessa seurataan tiettyjä tahoja hyvin tarkkaan, hyvä niin.

    Antaa ryssän kiehua idässä, eniten huolestuttaa Ukrainan tilanne jotta saavat tavoitteensa Venäjää vastaan.

    1. Niin, eli Idän normaali verkkoliikenne menee kohta jäihin. Yllättävän pitkään ovat saaneet vierailla sivustoilla…

  2. Noihinn ryssän horinoihin jos ne lehteen laittaa pitäisi lisätä varoitus, että ei ole luotettavaa.

  3. Joku tätä selitti tätä venäjän informaation tyyliä että eivät ne yritäkään olla selkeitä ja loogisia edes keskenään. Ne koittavat vain heitellä täkyjä niin paljon kuin mahdollista seinille, sekoittaa keskustelua.

    1. Tavalliselle länsimaiselle median kuluttajalle Venäjän toiminta on täysin käsittämätöntä. Vakavalla naamalla valehdellaan käytännöllisesti katsoen kaikki ja samalla estetään eri tavoin totuuden vuotamista ulkoa päin Venäjälle.

  4. Eilen Hesarissa oli juttu siitä miten ukrainalaiset ja muutkin naureskelevat Kadyrovin ”tik tok armeijalle”. Tsetseenit kun esittävät olevansa hurjia ja laittavat nettiin videoita joissa ammuskelevat kaikkea mahdollista ja ilman tähtäämistä. Kohta kommentteihin ilmestyi kadyrovin kätyreitä puolustava kirjoitus jossa seliteltiin mm. ettei sodassa ehdi tähdätä ja miten ” rohkeita ja peräänantamattomia” tsetseenit ovat. Laitoin siihen pienen vastakommentin. Myöhemmin kun menin katsomaan niin alkuperäinen kommenttikin oli poistettu. Ilmeisesti se oli päätelty trollitehtaan tuotteeksi. Kovin sitkeästi mielipiteisiin koetetaan vaikuttaa monessa lehdessä, juuri kukaan ei noita propagandapläjäyksiä peukuta, silti ne jatkuvat. Aivan turhaa rimpuilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *