13 vastausta artikkeliin “Ammattilaiset pitävät valtion velkaantumista hallitsemattomana – tosiasiat eivät kelpaa hallitususkovaisille”

  1. Velkaantuminen on tosi, mutta sitä voitaisiin lievittää paljon jos kaikki maksaisivat veronsa kuten palkansaajat.
    Suuryritykset voisivat katsoa mitä itse voisivat tehdä, eli sijoittaa voittovaransa suomen oman elinkeinon pyörittämiseen.
    – Vielä on tuoreessa muistissa sähköala esim., josta syystä yritetään selvitä ja moni ei selviä:

    1. Eiköhän suuryritysten johtajat ole aika ammattilaisia raha- ja talousasioissa verrattuna satunnaiseen ”pystymetsästä repäistyyn” kansanedustajaan tai puolueen uskolliseen ministeriin.

      1. No voithan noin kertoa mutta kun nekin ovat nykyään muista maista kun Suomi
        Todellisuudessa he ovat oman alansa asiantuntijoita eivät finanssi puolen terv tepivaari

        1. Ministerit ja kansanedustajat eivät yleensä ole minkään alan asiantuntijoita.

          1. En ole kansanedustajista sanonutkaan mitään
            Mutta yritysmaailmaa katselin muutaman vuosikymmenen mitenkä sitä voi selittää kun kuitenkin heille tulee konkurssaja aika paljon vuodessa terv tepivaari

          2. Yleensä kai ovat kuitenkin jonkun alan jonkinlaisia asiantuntijoita. Eivät välttämättä ministeriössä alan ja siksi heillä on apuna virkamiehistö. Poliittinen linja sitten ratkaisee mitä keinoja käytetään.

            Sipilä ja Berner taisivat olla yritysjohtajia. Hyvää työtä?

  2. Ammattimainen yritysosaaja sittemmin pääministeri taisi kaudellaan saada aikaan myös epäonnistumisia kuten taksiuudistus ja sähköpuolelle vihreää valoa joiden seurauksia nyt maksellaan. Tampereen taksitolpalla tapellaan… Ammattikoulutus ajettiin karille ns säästösyistä josta lähipiirissä yksi kärsijä.

  3. Minäkin olen ammattilainen. Velan määrä ei ole huolestuttava. Lähivuosina velkaantumista on kuitenkin rajoitettava ja kestävyysvajetta yritettävä pienentää rakenteellisilla uudistuksilla. Tästähän melkein kaikki puolueet ovat yksimielisiä, keinoista eivät. Suuryritysten johtajat ajavat tietysti omaa asiaansa.

  4. On olemassa faktoja ja sitten on politiikkaa. Politiikkaa usein väitetään faktoiksi.

  5. Vaikka velkaa ei koskaan pitäisi maksaa takaisin, kuten jotkut väittävät, korot pitää kylläkin maksaa. Ja se on miljardeja, joka ikinen vuosi.

    1. Velat pitää maksaa mutta valtiot ottavat koko ajan uutta joten nollavelkaan ei edes pyritä. Korkomenoista kyllä tulee taakka jos velkaa on paljon ja korot korkealla. Toisaalta inflaatio syö sitä velkaakin, siksi Italiastakaan ei olla oltu kauhean huolissaan vaikka sillä on euromaista valtava velka eikä sitä pystyttäisi Kreikan tapaan pelastamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *