Asiallinen ehdotus sähkön hinnoitteluun – ei kelpaa velkaintoiselle punavirhehallitukselle

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009274857.html

”Kokoomuksen Vestman: Sähkölle 14–19 sentin hinta­katto, ilman miljardi­laskua veronmaksajille”

Tätähän minä olen ehdottanut jo pitkään.

Valitettavasti punavirhehallitukselle ei tällainen järkevä ratkaisu tule kelpaamaan varsinkaan, kun ehdottajana on kokkari.

Punaideologian perusteella otetaan taas uutta velkaa ja kierrätetään rahaa monen kiemuran ja byrokratian kautta puuttumatta kunnölla sähkönvälitysfirmojen perusteettomiin voittoihin.

23 vastausta artikkeliin “Asiallinen ehdotus sähkön hinnoitteluun – ei kelpaa velkaintoiselle punavirhehallitukselle”

  1. Niin on, vaan ei tällainen ole edes hallituksella käsiteltävänä.
   Siellä puuhastellaan verovaroista tuettua pelleilyä.

 1. Jospa tuo olk 3 alkaisi toimiin olisimme oma varaisia sähkön osalta terv tepivaari

 2. Ei tällä hetkellä mutta kun toimisi saatas sieltä lisää sähköä mutteipa se oikein toimi mikä lienee vikana voiskos olla ettei se toimikkaan koskaan terv tepivaari

 3. Eihän tähän helppoa ratkaisua ole, mutta kun hallitus päätti aloittaa työt vasta nyt niin lentää helppoja ajatuksia. Sanoisin pääkulmiksi että ei rikkaille, ei kiinteää hintaa (=sähkö voi olla hyvinkin kallista muutaman tunnin päivässä kunhan ei jatkuvasti) ja ei rajattomasti (säästää pitää).

 4. Niinkuin olen aiheen aikaisemmissakin blogeissa sanonut minulla sähkö sisältyy kiinteähintaisena vuokraan. Sen osuus on ainoastaan 20e/kk vaikka kuluttaisin kuinka paljon.

 5. Niin ei hallituksella ole kristallipalloa jolla olisi ennustanut etukäteen ja toisaalta tarvitaan laki ja nyt haetaan niitä vaihtoehtoja joista voitaisiin valita ilman punaisia laseja huomenna pääsee oppositiokin mukaan – Tehtävä on monitahoinen sillä on monenlaisiä sähkön myyjiä ja on monenlaisia sopimuksia eri asiakkailla.
  Vaalipropakanda sikseen.

 6. Jos helmikuussa ei nähnyt että energiakriisi tulee, ei riittänyt että on laput silmillä. Piti olla laput silmillä, jeesusteipattuna niskan ympäri, päälle avaruuspuku, jonka visiiri korvattu valuraudalla, asuen tynnyrin sisällä, joka on maakuopassa, josta ei ole uloskäyntiä, ja joka sijaitsee vieraalla planeetalla, jossa ei ole edes facebookia.

  En sano että hallituksen tehtävä olisi helppo, tai väitä etteivät he yrittäisi, mutta he ovat vähän liian usein heränneet liian myöhään ja se on huolestuttavaa.

  1. Opposition viimeiset korret ovat jälkiviisastelut, jotka eivät ratkaise mitään. Korkeintaan lisää naurun ja häpeän määrää heidän ”viisauksiinsa”.
   Suomen historian kyvyttömin oppositio rakentamaa mitään.
   Hallituksella sentään on kyky ottaa oppositio mukaan rakentavassa mielessä löytämään kevollisin malli tähän hätään.

   1. Tarkista nyt Heikki joskus mitä sana jälkiviisaus tarkoittaa, ettet esitä aina yhtä koomisia kommentteja.

 7. Miksi sitä sähköongelmaa ei voitaisi ratkaista helpoimmlla tavalla. Nyt siitä luvataan avustuksia monella tavalla ja erilaisilla omavastuilla. Sehän voisi olla prosentuaalinen, vaikka kymmenen prosenttia tms. Siis jos palkka olisi 2000 euroa ja prosentti 10 euroa, niin oamavastuu 200 jne. Siitä saataisiin hyvinkin tasapuolinen.

  1. Ei tuo ratkaise kriisiajan perusongelmaa, sähkön pörssikaupan järjettöntä hinnan muodostumista suhteessa tuotantokustannuksiin ja normasliin katteeseen.

  2. Samaa sitten voitaiin sveltaa kaikkeen, jolloin jaikki saisivat palkasta riippumatta yhtä paljon kaikkea.
   Menee punakateuteen tuo ehdotus.

 8. Oletan hallituksella olevan malttia ja se on parempi kuin tehdä sokkona päätöksiä.

 9. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009016116.html

  12.8.2022. Kommentti: Suomalainen sähkönkäyttäjä maksaa nyt Saksan ja Ranskan energiamunauksista – Venäjä vain pahentaa asiaa.

  Energakriisin ja ennen kaikkea eurooppalaisen sähkökriisin juurisyyt löytyvät… Saksan ja Ranskan jättimäisistä energiamunauksista.

  Nyttemmin Suomellekin kalliit energiamunaukset ovat syntyneet Saksan ja Ranskan omilla energiapoliittisilla valinnoilla, ja ne ovat syntyneet vuosia ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

  Se munaus: Ydinvoima alas, tuulivoimaloita joka niemeen, notkoon ja saarelmaan. Jos ei tuule, tai tuulee väärästä suunnasta, Venäjältä tuleva maakaasu pitää ison pyörän pyörimässä.
  Nyt kun Saksalla ja Ranskalla on pökäleet housuissa, olisiko ko. johtajilla aiheellista miettiä: Vihreä siirtymä ja hiilineutraaliusharha tulevat hintoihinsa!

 10. Keskustelussa taisi osalta unohtua että Olkiluoto 3 piti käynnistyä ja sitä odotellessa kävi toisin jota ei sitten hallituskaan voinut tietää.

 11. Jos hallituksessa olisi ollut osaavuutta ja jämäkkyyttä, se olisi hoitanut sähkön hintakriisin jo hyvissä ajoin ennen talvea. Ei se kaunistelemalla parane.

Kommentoi